Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Extra geld verdienen? Slimme manieren om je kleding te verkopen

Geschreven door:Sterre Marsman
Publicatiedatum:27 jan 2023
4 minuten leestijd

Dat geld uitgeven makkelijk en snel gedaan is weten we. Tja, het zou fijn zijn als je het met net zoveel gemak weer terug kon verdienen. Aangezien de kans op het winnen van de loterij helaas niet gigantisch groot is, moeten we soms op zoek naar creatieve manier om wat bij te verdienen. Wat we nog weleens willen vergeten, is dat er heel wat aan waarde verstopt achterin onze kledingkast zou kunnen hangen. En zeg nou zelf, ben je écht van plan dat jurkje die je al acht jaar niet heb aangeraakt uit de kast te trekken voor een diner? Laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk niet. Goed plan dan om hem een nieuw leven te gunnen. Gelukkig wordt het je tegenwoordig hartstikke makkelijk gemaakt om kleding te verkopen. Wij vertellen je hoe.

Duurzaam opruimen én geld verdienen

Een spijkerbroek die je al tien jaar niet meer gedragen hebt, een paar laarzen wat ontiegelijk staat te verstoffen en die trui waarmee je voor het laatst gezien bent toen de smartphone nog niet bestond: je kent ze wel. Niet iedereen is gezegend met een passie voor opruimen, en daardoor belanden deze inmiddels bijna antieke items vaak decennia lang in een donker hoekje in je kast. Zonde eigenlijk, als je je bedenkt dat je tweedehands kleding ook hartstikke makkelijk kan verkopen. Je kan iemand met bijvoorbeeld een andere stijl hartstikke blij maken, én zelf lekker wat bijverdienen. Kleding bij het afval gooien is hartstikke zonde. Het is duurzaam om je items te verkopen, of bijvoorbeeld te recyclen via de winkel waar je het gekocht hebt. Dus waarom zou je je ietwat verstofte pareltjes geen tweede leven gunnen? Oké, het is zo’n klusje waar iedereen tegenop ziet. Maar tweedehands kleding verkopen wordt je dankzij een aantal websites makkelijker gemaakt dan je denkt.

Hier kan je designer kleding verkopen of recyclen

De prangende vraag: waar kan ik nou het beste mijn kleding verkopen? Waarschijnlijk ben je wel bekend met Marktplaats, waar je allerlei tweedehands producten kunt kopen: van kledingkasten tot schoenen. Vinted is ook bekend als het aankomt op het verkopen en kopen van tweedehands kleding, maar dit zijn niet je enige opties om aan de slag te gaan met het opruimen van je kast.

Verkoop je kleding op Farfetch

Zo is er bijvoorbeeld Farfetch, een webshop waar je de wat prijzigere items op kunt verkopen. Hier kan je bijvoorbeeld designertassen of -schoenen een nieuw leven geven, en goed bijverdienen. En vervolgens natuurlijk ook zelf even speuren naar tweedehands designer items voor een veel lagere prijs dan ze eigenlijk waren.

Verdienen via Vestiare

Je kunt ook tweedehands kleding verkopen via de website Vestiaire. Voor deze webshop geldt eigenlijk hetzelfde als voor Farfetch: tweedehands kleding, schoenen en accessoires van de wat duurdere merken, zoals Prada en Chloé. Als je deze optie hebt, is het dus een goede manier om in één keer best wat bij te verdienen.

Recycle je items bij C&A

Aangezien natuurlijk lang niet iedereen een Birkin Bag of paar Manolo’s achterin de kast heeft liggen en het nét zo belangrijk is om duurzaam om te gaan met items die je minder hebben gekost zijn er ook andere initiatieven. C&A heeft inmiddels ook hun eigen recycle programma opgezet. Je verkoopt hier je tweedehands kleding dus niet (scheelt je weer foto’s maken, hè), maar levert het in bij de C&A voor een beloning. Je verkoopt je kleding zo dus weer terug aan de winkel. Jij krijgt korting op je volgende aankoop en je kleding krijgt een nieuwe functie: de materialen gaan namelijk weer terug de productie van de C&A in, waar ze worden gerecycled waar mogelijk.

Eenvoudig kleding verkopen via Zalando en NA-KD

Maar wist je dat je je tweedehands kleding ook kunt verkopen via de reguliere webshops die je normaal leeg haalt in plaats van aanvult? Zo hebben Zalando en NA-KD een platform waar je jouw kleding kunt aanbieden zodat anderen het weer tweedehands kunnen kopen tegen een lagere prijs. Je verkoopt je tweedehands kleding dus weer terug via de winkel waar je het gekocht hebt, en omdat de webshop alle informatie al heeft over het product scheelt dit je heel wat tijd en moeite.

Verkoop voor Zalando tegoed

Het gaat echt gemakkelijk, voor je het weet ben je fanatiek al je kleding weer terug op Zalando aan het plaatsen. Het werkt als volgt: op de Zalando website ga je naar ‘verkopen’ en selecteer je in je gebruikersaccount de items die je eerder hebt gekocht en niet meer draagt. Hier voeg je ze vervolgens toe aan je verkooplijst, waar je gelijk kan zien wat ze waard zijn. Hierdoor is klungelen met een prijs dus niet nodig voor deze tweedehands items, dat scheelt jou weer wat denkwerk en verzekert je van een juiste prijs voor de waarde van je kleding. Het tegoed kun je inwisselen voor een Zalando cadeaubon of doneren via de website. Als je dus dubbel goed wil doen, is zelfs dat mogelijk.

Je eigen pagina op NA-KD

Via NA-KD is het ook gemakkelijk om de kleding die je gekocht hebt zo weer te verkopen. Het systeem zit hetzelfde in elkaar als dat van de Zalando. In je eigen account vind je een soort winkeltje waar je je producten opnieuw kunt aanbieden. Het was dus eigenlijk nog nooit zo makkelijk om tweedehands kleding te verkopen via een website of een winkel. Waar wacht je nog op?

Verkooptips voor gegarandeerd succes

Goed, je hebt besloten je kleding een tweede leven te geven. Lekker bezig. Dan is de grote vraag natuurlijk hoe je het beste je tweedehands kleding kunt verkopen. Gelukkig zijn er tips om je nog succesvoller te maken, waardoor je weer meer kunt verdienen op je items. Is dat even fijn.

  1. Zorg ervoor dat je foto’s maakt waar je het product aan hebt. Zo krijgt de potentiële koper een veel beter idee van wat je verkoopt, en raken ze ook sneller enthousiast, waardoor ze geneigd zijn meer te betalen.

  2. Werk met korting. Plaats je product met een aantrekkelijke prijs, en verlaag het dan met 10% om mensen over de streep te krijgen je product aan te schaffen.

  3. Verzorg goed contact met je potentiële klanten. Zorg ervoor dat je de kleding snel opstuurt, en wie weet komen je kopers dan tevreden bij je terug. En onthoud: des te meer tweedehands kleding je verkoopt, des te beter het is voor het milieu én des te meer kleding je zelf stiekem weer kunt kopen. Win-win-win.

Sterre Marsman

Geschreven door

Sterre Marsman

Schrijven en geld besparen zijn twee passies in mijn leven. Ik deel bij Kortingscode.nl daarom graag de beste bespaartips. In mijn vrije tijd fiets ik door Amsterdam op zoek naar leuke koffietentjes.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik heb een passie voor schrijven, waardoor geen enkel onderwerp mij te gek is. Ik deel graag mijn inzichten en ervaringen op het gebied van besparen in het dagelijks leven, zoals besparen op streamingsdiensten, huisdieren, online shoppen en hoe je zo goedkoop mogelijk op date kunt gaan.

Aanbevolen artikelen

Zeven simpele trucs om te besparen tijdens de zomersale

Zeven simpele trucs om te besparen tijdens de zomersale

Door Aartie Narain17 jun 2022

De zomersale staat voor de deur en dat betekent maar één ding: shop till you drop. De kortingen kunnen echt flink oplopen en de koopjes vliegen ons om de oren. Daarom heeft onze redactie de beste deals speciaal voor jou uitgezocht. En dat scheelt jou weer, want zo heb je meer tijd om online te winkelen. Met deze tips heb je sowieso succes.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·