Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Formule 1 ticketprijzen

Waar ben je als Max Verstappen-fan het goedkoopst uit?

Het Formule 1 seizoen is begonnen in het Albert Park van Melbourne. Kortingscode.nl zocht voor je uit wat de ticketprijzen van de verschillende races zijn en welke race het goedkoopst is om te bezoeken in 2017.

Iedere racefanaat wilt natuurlijk een Formule 1 race bezoeken. Voor belgen is de grote prijs van Belgie natuurlijk het goedkoopst om te bezoeken, maar er zijn circuits waar je misschien wel goedkoper uit bent. Een ticket voor de toegang is natuurlijk niet alles wat je in een F1 weekend aan kosten kwijt bent. Als je de reiskosten er nog bij rekent kom je met de Oostenrijkse en Belgische GP ongeveer op dezelfde €175 uit. Al met al ben je in 2017 zo’n 20% meer kwijt aan toegangstickets, je betaalde in 2016 gemiddeld €125 en in 2017 gemiddeld €150.

In Europa betaal voor voor toegangskaarten in 2017 het minst in Hongarije en Oostenrijk, kaartjes voor het hele weekend kosten daar respectievelijk €99 en €105. Het zal je niet verbazen dat in Europa de Grand Prix van Monaco het duurst is, je betaalt daar namelijk €244 voor een weekend toegang. Daarnaast is er op vrijdag geen F1 in Monaco (de vrije training vindt plaats op donderdag) en zul je dus ook een extra hotelovernachting moeten boeken om alles te kunnen zien. Voor de goedkoopste toegangstickets moet je naar het circuit Sepang in Maleisië, een toegangsticket voor drie dagen kost je daar slechts €22. China en Japan volgen met een prijzen van €42 en €77.

Opvallend is dat een toegangskaartje voor de GP van Mexico momenteel het duurst is, daar betaal je namelijk €262 voor een weekend. Dat betekent voor de inwoners van Mexico dat ze zo’n 82% van hun gemiddelde maandelijkse loon uit moeten geven aan een weekend Formule 1. In Europa ben je relatief het voordeligst uit als je in Oostenrijk woont, gevolgd door Italië en Monaco waar de inwoners zo ongeveer 5% van het gemiddeld maandelijks inkomen uit moeten geven.

In de onderstaande grafieken is meer informatie te vinden (zie code onder grafiek om deze makkelijk om website te plaatsen):

Wil je de gehele formule 1 live zien? Kijk dan op onze Ziggo pagina's voor een mooie aanbieding.

Bron toegangsprijzen: Prijzen zijn maart 2017 op verkregen van de officiele Formule 1 website: https://tickets.formula1.com/. De vergelijking is gemaakt enkel tussen '3-day General Admission' toegangtickets. 

 

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·