Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Grote verschillen in kosten gehandicapten parkeervoorzieningen

Tussen de Nederlandse gemeenten zijn er grote verschillen in tarieven voor mindervalide parkeervoorzieningen

In een onderzoek van besparingsplatform Kortingscode.nl werd uitgezocht wat je kwijt bent aan parkeervoorzieningen voor mindervaliden in de 25 grootste gemeenten van Nederland. De kosten voor gehandicaptenparkeervoorzieningen tussen verschillende gemeenten liggen ver uit een met verschillen tot bijna €600 per aanvraag.

  • Verschillen in kosten tussen steden lopen op tot €562,50.
  • Eindhoven komt als duurste gemeente uit, daar ben je in totaal €651 kwijt.
  • In Den Haag, Almere en Ede is het laten aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats kosteloos.
  • Den Haag heeft de kosten voor een parkeerplaats met €350,- verlaagd en is nu gratis.

Gemeenten rekenen uiteenlopende bedragen voor de aanvraag en realisatie van een persoonlijke gehandicaptenparkeerplaats (GPP), een medische keuring en andere kosten voor de GPK (gehandicaptenparkeerkaart). Zo zijn er gemeenten waar het gratis is, maar zijn er ook gemeenten waar de kosten al snel oplopen. De GPK is in heel Europa geldig.

Gehandicaptenparkeerkaart 
De aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart is in 2018 het duurst in Haarlem (€140), Zoetermeer (€126) en Eindhoven (€111) volgen op nummer 2 en 3. In sommige steden vergoedt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) de kosten voor een parkeerkaart geheel of gedeeltelijk. Zo betaal je in Maastricht niks voor een gehandicaptenparkeerkaart omdat de kosten volledig worden vergoed. 

Kosten aanleg persoonlijke gehandicaptenparkeerplaats 2018
De kosten voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats lopen per gemeente ook zeer uiteen, zo betaal je het meest in Maastricht (€635), Tilburg (€494) en Eindhoven het meest (€475). In Den Haag, Almere en Ede is dit geheel kosteloos.

Totale kosten parkeervoorzieningen
Wanneer je de totale kosten, inclusief aanvraag van een parkeerkaart, medische keuring en aanleg van een parkeerplaats bij elkaar optelt ben je in Eindhoven het duurst uit (€651), gevolgd door Maastricht (€635) en Haarlemmermeer (€612). In Ede ben je het goedkoopst uit (€88,50), gevolgd door Almere (€113) en Leeuwarden (€150).

Bekijk hier alle data van het onderzoek.

Bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersregels/vraag-en-antwoord/hoe-vraag-ik-een-gehandicaptenparkeerkaart-aan

 

 

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·