Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Gouden bespaartips met een schuimkraag: de beste bieraanbiedingen

Zo…

Een lekker koud biertje, vers getapt of op de fles, een pilsner of een radler: iedereen heeft zijn favoriet. Voor de fijnproever zijn er speciaalbiertjes en voor de bewuste drinker is er biologisch, glutenvrij en fairtrade pils. Door het gevarieerde aanbod in bier zijn er ook veel verschillende prijscategorieën. Deze verschillen zijn soms te verklaren vanwege het brouwproces of andere bijzonderheden, maar meestal lijken de prijzen volledig willekeurig. Er wordt veel gestunt met bierprijzen, dus wie goed oplet kan veel besparen!

Een biertje scoren in de aanbieding

Als je slim boodschappen doet, hoeft een A-merk krat bier van jouw keuze nooit boven de €10,- te kosten. Hiervoor moet ‘jouw keuze’ echter niet te beperkt zijn. Stel je eigen bier top vier samen van jouw favoriete merken normaal bier (pils). Wanneer je je eigen erepodium gevuld hebt met biertjes, ga je kijken bij welke supermarkt je deze week even langs moet om het hoogst gerankte bier voor de beste prijs te kopen. Laat de NEE-NEE sticker op de brievenbus lekker zitten want op internet zijn er hele websites gericht op alle bier aanbiedingen in Nederlandse supermarkten. Op de kortingspagina's van verschillende supermarkten staat altijd een overzicht van alle aanbiedingen van dat moment. Let dus goed op of daar een aanbieding voor bier met korting bij zit! Bij Albert Heijn zijn regelmatig sixpacks en kratten van populaire biermerken in de aanbieding, maar ook supermarkten zoals Jumbo, DEENen Coophebben vaak soortgelijke acties.

Biertourisme: op reis voor de beste bier aanbiedingen

Een uitstapje naar het Oktoberfest in Duitsland of een Belgische brouwerij kun je als biertourisme zien, maar over het algemeen gaan biertoeristen de grens over voor de lage prijzen: de beste aanbiedingen dus. De accijnzen in onze buurlanden zijn een stuk lager en daarom aantrekkelijk om bier in te kopen. In België kan dit voordelig zijn door het grote aantal bierspeciaalzaken net over de grens, maar voor een gewoon krat pils is dit niet voordelig. Als je de aanbiedingen in de gaten houdt zoals hierboven beschreven ben je vaak in Nederland minstens zo voordelig uit.

Speciaal op bestelling

Online bier bestellen heeft veel voordelen, maar voor een gewoon kratje kun je nog steeds het beste in de supermarkt zijn. Bier is zwaar en daar komen hoge verzendkosten bij kijken. Er zijn wel zogenaamde ‘bierkoeriers’. Deze leveren snel je bier (binnen een uur) en vaak ook ’s avonds. Besparen doe je niet bij de koerier want de prijzen kunnen soms wel drie keer hoger zijn dan in de supermarkt. Zorg dus als het even kan dat je de bierkoerier voor bent door langs de supermarkt te gaan. Mocht je toch willen weten welke koeriers er bij jou in de buurt zijn, kijk dan even op bezorgmijnbier.nl.

Voor de fijnproevers!

Voor de fijnproever van speciaalbier is online bestellen wél een goed idee. Veel supermarkten hebben weinig keuze en weinig aanbiedingen voor speciaal bier. Bierspeciaalzaken zijn vaak duur en moet je vermijden als je goedkoop je speciaal biertje wilt kopen. Omdat speciaal bier vaak tussen de €2 en €3 per fles kost zijn verzendkosten in dit geval wel in verhouding. Voor 24 flesjes betaal je gemiddeld zo’n €7.50 verzendkosten. Hieronder de vijf grootste online winkels voor speciaalbier. De winkels zijn gerangschikt van goedkoop tot duur met daarachter de verzendkosten voor 24 flessen bier en bijzonderheden.

Drankgigant.nl: €6.95 verzendkosten, korting per fles bier bij grotere bestellingen.

Speciaalbierpakket.nl: €6.95 verzendkosten, zeer veel keuze.

Bier-winkel.com: €7.95 verzendkosten, persoonlijke etiketten maken.

Deze volgorde is gemaakt naar een prijssteekproef van verschillende bieren.

Op veel van deze sites zijn ook ‘bierpakketten’ te bestellen. Deze zijn erg leuk als cadeau of als je een eigen proeverij wil organiseren. Laat je echter niet misleiden door te denken dat deze pakketten je geld zullen besparen. Zelf een pakket samenstellen is meestal even duur.

Feestje: Tap of krat?

Je bent jarig en nodigt een heel stel vrienden uit, moet je dan flesjes/blikjes kopen of een tap huren? Dat is een lastige vraag voor veel mensen die een feest geven. Het snelle antwoord: bier in fles of blik is altijd goedkoper. Als je een goede aanbieding vindt, is de prijs per liter bij kratten bier de helft van de prijs per liter voor een fust van hetzelfde merk. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog een tap huren en heb je altijd tapverlies. Het voordeel van een tap huren is wel dat ieder biertje perfect koud is en (mits goed getapt) een mooie schuimkraag die je met fles of blik niet krijgt. Wegen deze voordelen voor jou niet op tegen het grote prijsverschil en heb je genoeg ruimte in de koelkast? Ga dan gewoon naar de supermarkt. Een extra koelkast huren kan natuurlijk ook.

Voorbeeld berekeningen voor 50 liter bier:

Kratjes:

  • 7 Kratjes Heineken(50.4 liter) 7 x €10 = €70 (aanbiedingsprijs)
  • Statiegeld: 7 x €3.90 = €27.30
  • Huur koelkast:€40
  • Totaal: €137.30


Tap:

  • 1 Fust Heineken (50 liter): €145 (gemiddelde prijs)
  • Statiegeld: €30
  • Tap (met koeling):€30
  • Totaal:€205.00

Verschil: €67.50

Nog vragen?

Met deze tips weet je nu al voor een heel groot deel hoe je het beste op verschillende biertjes kunt besparen.

Proost!

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·