Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Eredivisieclubs vergeleken

Bij welke eredivisieclub betaal je het minst voor je seizoenskaart? Wij zochten uit waar je de goedkoopste seizoenkaart en losse kaarten kunt kopen.

Tickets eredivisieclubs vergeleken: PSV duurste club van Nederland

De prijzen van seizoenkaarten en losse kaartverkoop van alle eredivisieclubs voor komend seizoen zijn bekend, een goed moment om deze eens naast elkaar te leggen. We deden onderzoek naar prijzen van seizoenskaarten en losse kaartverkoop. Hieruit blijkt dat PSV, wederom, de hoogste prijzen hanteert.

Grote verschillen in prijzen, ook in de Top 3.

Voor zeventien thuiswedstrijden bij PSV betaal je minimaal €275, Feyenoord (€>257) en AZ  (€>250) volgen PSV op de voet. Ter vergelijking: voor hetzelfde aantal wedstrijden ben je bij Ajax €50 minder kwijt. Ajax is daarmee het goedkoopste van de traditionele top 3 en hanteert een prijs van €225,- voor een seizoenskaart.

Van de grotere clubs is Vitesse opvallend goedkoop, seizoenskaarten in het Gelredome zijn beschikbaar vanaf €170,-. ADO Den Haag biedt voor €150 veruit de goedkoopste seizoenkaart aan. Losse tickets zijn het goedkoopst bij Sparta, daar betaal je €15 voor een thuiswedstrijd.

Nieuwkomers NAC en VVV Venlo bevinden zich beiden in de middenmoot, NAC hanteert voor een seizoenskaart een prijs van €210,- en is daarmee direct even duur als FC Utrecht. VVV Venlo hanteert een prijs van €195 per seizoenkaart.

Vergelijking vorig seizoen -

Er zijn vier clubs (AZ, SC Heerenveen, Roda JC en Vitesse) die de prijzen precies gelijk hebben gehouden t.o.v. vorig seizoen. De enige club die de prijs voor seizoenkaart (drastisch) heeft verlaagd is ADO Den Haag. Daar betaal je voor de goedkoopste seizoenskaart, Voor enkele vakken betaal je bijna 20% minder in vergelijking met vorig seizoen. Bij PEC Zwolle, FC Groningen en FC Twente betaal je dit seizoen ook minder geld voor het goedkoopste losse ticket.

Gemiddeld betaal je bij de Eredivisieclubs dit seizoen 0,52% minder dan vorig seizoen voor seizoenskaarten, de losse kaartverkoop is gemiddeld 2,43% goedkoper geworden.

 

*Prijzen gebaseerd op goedkoopste kaart voor volwassenen (zonder korting).
** Speelden vorig seizoen Jupiler League.

​Bronnen: officiële clubsites.

DOWNLOAD HIER HET BESTAND MET DE VOLLEDIGE DATA.

 


© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·