Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Eredivisieclubs vergeleken 2018-2019

Tickets eredivisieclubs vergeleken: PSV opnieuw duurste club van Nederland

Over twee weken, op vrijdag 10 augustus, trappen PEC Zwolle en sc Heerenveen het eredivisie seizoen af. Inmiddels zijn de prijzen van seizoenkaarten en losse kaartverkoop van alle eredivisieclubs voor komend seizoen bekend. Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek en legde alle prijzen naast elkaar. Hieruit blijkt dat PSV, voor het derde jaar op rij, de hoogste prijzen hanteert.

  • PSV hanteert wederom de hoogste prijzen met €275 voor een seizoenskaart en €28,50 per losse kaart.
  • De goedkoopste club is Heracles Almelo met slechts €149 en €15.
  • Ten opzichte van vorig jaar zijn de prijzen van  seizoenskaarten met 1,33% toegenomen maar daarentegen zijn de losse kaartjes 1,31% goedkoper.

Grote verschillen in prijzen, ook in de top 3

Voor alle thuiswedstrijden bij PSV betaal je minimaal €275. De clubs Feyenoord (€257) en AZ  (€250) volgen PSV op de voet. Ter vergelijking: voor hetzelfde aantal wedstrijden ben je bij Ajax €47 minder kwijt. Ajax is daarmee het goedkoopst van de traditionele top 3 en hanteert een prijs van minimaal €228,- voor een seizoenskaart.

Van de grotere clubs is Vitesse opvallend goedkoop, seizoenskaarten in het Gelredome zijn beschikbaar vanaf €179,-. ADO Den Haag en Heracles Almelo bieden voor €150 veruit de goedkoopste seizoenkaarten aan. Losse tickets zijn het voordeligst bij De Graafschap en Heracles, daar betaal je slechts €15 voor een thuiswedstrijd. De prijzen van FC Emmen zijn nog niet bekend, maar de verwachting is dat de prijzen daar niet veel hoger uit zullen komen. Tip: Je kunt bij Ajax voor slechts €13 al een kaartje kopen, dit echter wel met kans op beperkt zicht.

Nieuwkomers Fortuna Sittard, De Graafschap en FC Emmen bevinden zich in de middenmoot, met prijzen variërend tussen €185 en €200. NAC hanteert voor een seizoenskaart een prijs van €210,- en is daarmee direct even duur als FC Utrecht. VVV Venlo hanteert een prijs van €195 per seizoenkaart.

Vergelijking vorig seizoen

Dit seizoen hebben zeven clubs de prijzen van hun goedkoopste seizoenskaart gelijk gehouden ten opzichte van vorig seizoen. De enige club die de prijzen heeft verlaagd is VVV-Venlo. Je betaalt daar dit jaar voor de goedkoopste seizoenkaart €10 minder (5%). Geen één club heeft de losse kaarten in prijs verlaagd, vier clubs hebben de prijzen verhoogd.

Gemiddeld betaal je bij de Eredivisieclubs dit seizoen 1,33% meer dan vorig seizoen voor seizoenskaarten. De losse kaartverkoop is gemiddeld 1,31% goedkoper geworden.

*Prijzen gebaseerd op goedkoopste kaart voor volwassenen (zonder korting).
**Speelden vorig seizoen Jupiler League

Note: Prijzen losse kaartverkoop FC Emmen zijn nog niet beschikbaar

Bronnen: officiële clubsites.

 

DOWNLOAD HIER HET BESTAND MET DE VOLLEDIGE DATA.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·