Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Wat is de voordeligste streamingdienst in Nederland?

Welke streamingdienst biedt de beste prijs/kwaliteit verhouding qua series?

Zo’n 49% van de Nederlanders maakt inmiddels gebruik van een videostreamingdienst, waarvan de 18-34 jarige zelfs gemiddeld zo’n 3,40 uur per dag. Iedereen in Nederland kent videostreamingdienst Netflix. Er zijn echter nog een paar andere beschikbaar in Nederland, zoals Videoland, Ziggo HBO en Amazon Prime. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit bij welke videostreamingdienst je het meeste waar voor je geld krijgt op het gebied van series.

In het onderzoek is het complete aanbod op het gebied van series van Netflix, Videoland, Ziggo (HBO) en Amazon Prime naast elkaar gelegd. Met bijbehorende data, zoals de IMDB rating, het genre, aantal seizoenen en het jaartal ontstaat er een helder beeld van het aanbod per dienst. De prijzen voor de vier diensten liggen dicht bij elkaar, variërend tussen €5,99 - €8,99 per maand, dus kan je ook op andere criteria selecteren:

  • Netflix heeft met 876 titels veruit de meeste series

  • Series al voor €0,009 per stuk beschikbaar

  • Series op Ziggo (HBO) scoren gemiddeld hoogste IMDB rating (7.67)

Netflix heeft veruit het grootste aantal series online staan. Je betaalt daar dan ook gemiddeld het minste per serie. Qua kwantiteit scoort Netflix dus het beste. Op gebied van kwaliteit komt Ziggo/HBO het best uit de bus, met de meeste IMDB top 250 noteringen en het hoogste gemiddelde cijfer voor de series.

Aanbod per genre
Videoland biedt vooral Nederlandstalige series aan en Amazon Prime veel content in het genre Anime. Kinderseries kijk je vooral bij Netflix terwijl Ziggo bijna geen aanbod in deze categorie heeft. 

Ondanks het kleine prijsverschil per dienst zijn er toch trucs om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld een account delen met je familie of vrienden. Of het hele aanbod proberen te kijken binnen de eerste gratis maand(en).

Bekijk hier de volledige data van het onderzoek.

 

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·