Goedkope opties voor de Pumpkin Spice Latte

De switch van de zomer naar de herfst merken we in Nederland niet alleen aan het weer, maar ook aan de producten in de supermarkt en bij koffietentjes. Zo vind je vanaf september al kruidnoten in de supermarkt en is de Pumpkin Spice Latte weer verkrijgbaar bij Starbucks. Sinds een aantal jaar is de gekte rondom de Pumpkin Spice Latte vanuit Amerika overgevlogen naar Nederland. In Amerika is het drankje vooral een trend omdat het nostalgische gevoelens oproept van pumpkin pie tijdens Thanksgiving. In Nederland hebben we dat niet echt, maar bij ons heeft het drankje veel overeenkomsten met speculaas en kruidnoten tijdens Sinterklaas.

Een Pumpkin Spice Latte kost bij Starbucks €5,25. Als je deze latte meerdere keren bestelt, ben je elke maand een enorm bedrag kwijt. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar manieren om te besparen bij Starbucks en we zijn op zoek gegaan naar goedkope alternatieven. Je kunt namelijk ook zelf een heerlijke Pumpkin Spice Latte maken. Lees hieronder welke ingrediënten je nodig hebt en maak ons heerlijke recept.

1. Neem je eigen beker mee naar Starbucks en krijg korting

Je eigen beker meenemen naar Starbucks is niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog goed voor je portemonnee. Met je eigen beker krijg je namelijk korting op je warme drank. Zo kan je dus korting krijgen op de Pumpkin Spice Latte. Je kunt koffie to go bekers al voor een klein bedrag bestellen bij diverse webshops. Bij Amazon heb je veel keuze uit handige thermosbekers. Kies er wel eentje van minimaal 350 ml, want dit is de maat van een ’tall’ bij Starbucks. Zo past je Pumpkin Spice Latte er precies in.

Starbucks logo

2. Bestel een Pumpkin Spice Latte met korting via Uber Eats

In een aantal steden in Nederland kan je Starbucks bestellen via Uber Eats. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van alle kortingsmogelijkheden bij Uber Eats en daardoor kunt besparen op je Pumpkin Spice Latte.

 1. Uber Eats kortingscodes voor nieuwe klanten: als je een nieuwe klant bent bij Uber Eats kan je meteen gebruikmaken van een kortingscode. De korting die je krijgt is afhankelijk van je bestelbedrag, maar met een code krijg je vaak €15 korting.
 2. Introduceer een vriend bij Uber Eats: als je al klant bent, dan kan je een vriend introduceren bij Uber Eats. Wanneer deze vriend met jouw persoonlijke code een bestelling plaatst, krijgen jullie allebei €11 korting. Dit tegoed kan jij gebruiken op je bestelling bij Starbucks.
 3. Krijg korting via de restaurantbeloningen: je kunt bij Uber Eats korting krijgen op je bestelling door meerdere keren bij een restaurant te bestellen. Als Starbucks hieraan meedoet, krijg je bijvoorbeeld €15 korting nadat je vijf keer bij hun een bestelling hebt geplaatst. Check de app of Starbucks momenteel meedoet aan deze actie.

3. Haal goedkope pumpkin spice koffiecups in huis

Als je een koffiemachine hebt van Nespresso, kan je gebruikmaken van deze tip. Nespresso verkoopt namelijk speciale pumpkin spice cups voor slechts €0,54 per stuk. De koffie is gemixt met zoete pompoentonen en kruiden als kaneel en kruidnagel. Hierdoor krijg je precies de smaak van pumpkin spice. Je kunt er zelf nog een latte van maken door wat melk op te schuimen. Wij raden je aan om de vanille havermelk van Oatly te gebruiken. In de ‘echte’ Pumpkin Spice Latte zit namelijk ook een vleugje vanille. Je gaat zeker genieten van deze combi!

Vrouw zit in raamkozijn met warme drank

4. Gebruik speculaaskruiden i.p.v. pumpkin spice mix

Een echte pumpkin spice mix is nog niet overal verkrijgbaar in Nederland. Je kunt de mix natuurlijk zelf maken, maar dan heb je wel alle specerijen nodig en een vijzel om alle alles fijn te stampen. Dit vinden wij zelf nogal veel gedoe, daarom hebben we gezocht naar een andere oplossing. We kwamen erachter dat de speculaaskruiden veel overeenkomsten heeft met de pumpkin spice mix. In speculaaskruiden zit bijvoorbeeld geen nootmuskaat zoals in de pumpkin spice mix, maar wel weer een vleugje sinaasappel of citroen. Speculaaskruiden, ook wel koekkruiden genoemd, kan je in elke supermarkt vinden voor minder dan €2. Het voordeel van speculaaskruiden is niet alleen de prijs, maar ook dat je zelf kunt bepalen hoe kruidig je je Pumpkin Spice Latte maakt.

5. Voordelige en gemakkelijke optie voor pompoenpuree

Een echte Pumpkin Spice Latte wordt met pompoenpuree gemaakt. Ook voor dit ingrediënt hebben wij een goede bespaartip. Je kunt natuurlijk een pompoen kopen, deze snijden, koken en pureren, maar dat is best veel werk voor één latte. En als je eenmaal zin hebt in de Pumpkin Spice Latte dan wil je deze natuurlijk à la minute. Wij hebben de ultieme oplossing gevonden en ook nog voor een supervoordelige prijs. Je kunt namelijk bij Albert Heijn potjes pompoenpuree kopen voor slechts €0,85. Voeg het toe aan je online boodschappen of ga naar de dichtstbijzijnde AH. Daar vind je de potjes pompoenpuree bij de babyvoeding. Het is namelijk een babyhapje, maar gelukkig bestaan de ingrediënten enkel uit biologisch pompoen en water, waardoor je het gewoon kunt gebruiken voor je Pumpkin Spice Latte.

Ons recept voor een goedkope Pumpkin Spice Latte

Pumpkin spice latte

Voor 1 grote beker:

 • 1 el pompoenpuree
 • 1/2 tl speculaaskruiden
 • 200 ml (plantaardige) melk
 • 1 espresso
 • Optioneel: 1 tl maple syrup
 • Optioneel: 1/2 tl vanille extract

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de pompoenpuree, speculaaskruiden en de melk in een pannetje.
 2. Roer alles goed door elkaar en haal het pannetje van het vuur als het mengsel gaat koken.
 3. Doe nu de espresso erbij en eventueel de maple syrup en vanille extract.
 4. Giet alles in een grote beker en geniet ervan!