Wanneer is Black Friday 2022?

In 2022 is Black Friday op 25 november. Black Friday is elk jaar op de vrijdag na Thanksgiving en dus eind november. Thanksgiving is een amerikaanse feestdag en is altijd op vierde donderdag in november. In Nederland vieren wij geen Thanksgiving. Dit is ook de reden waardoor veel mensen niet precies weten wanneer Black Friday valt.

Wanneer begint Black Friday?

De afgelopen jaren hebben verschillende webshops geprobeerd om wat langer van Black Friday te profiteren. Consumenten kopen in deze periode namelijk meer dan op andere dagen in het jaar. Daardoor begint Black Friday steeds iets vroeger. In de afgelopen jaren zagen we dat er veel webshops een Black Friday Week van maken, zodat consumenten een hele week, en soms zelf wat langer, van de leukste deals kunnen profiteren.

Onze tip: Weet je al dat je bij een bepaalde webwinkel iets wilt kopen? Schrijf je dan al in voor de nieuwsbrief. Zo weet je direct wanneer de Black Friday sale begint bij de desbetreffende winkel.

Hoe lang duurt Black Friday?

Black Friday is eigenlijk maar één dag. De afgelopen jaren zagen we echter dat vele kortingsacties al eerder beginnen en doorlopen tot en met Cyber Monday. Het hangt daarom heel erg van de webshop af. Sommige winkels bieden een hele week Black Friday deals aan en sluiten deze kortingsweek af met Cyber Monday. Bij andere winkels vind je alleen op vrijdag tijdens Black Friday de beste deals.

Let op: Niet elke webshop communiceert open tot wanneer de Black Friday deals beschikbaar zijn. Weet je sowieso al wat je wilt kopen? Wacht dan niet te lang, anders mis je de beste deal!

man en vrouw aan het online winkelen met credit card

Hoeveel keer per jaar is Black Friday?

Black Friday is officieel maar één dag per jaar. Gelukkig pakken veel webshops groots uit en duurt het vaak een hele week of zelfs nog langer. Wil je ook op andere momenten in het jaar flink wat geld besparen? Dan adviseren we jou om onze website regelmatig te checken en onze kortingscodes te gebruiken.

Hoeveel korting kun je tijdens Black Friday krijgen?

Black Friday staat bekend voor vrij hoge kortingen. Je kunt bij sommige webwinkels zomaar tot 70% of 80% korting krijgen. Uiteindelijk hangt het toch van de webwinkel af hoeveel je tijdens Black Friday kunt besparen.

Hoe kun je het beste besparen tijdens Black Friday?

 • Bepaal jouw budget: Het is erg verleidelijk om veel te bestellen tijdens Black Friday. We adviseren daarom vooraf een budget te bepalen en niet meer geld aan Black Friday deals te besteden.
 • Kies wat je wilt kopen: Tijdens Black Friday zie je vaak waanzinnig hoge kortingen en krijg je daardoor snel het gevoel dat je deze deal niet wilt missen. Aan het eind van het kortingsfeestje heb je dan misschien producten bestelt die je helemaal niet nodig hebt. Om dit te voorkomen adviseren we jou om vooraf te bepalen welke producten je wilt kopen.
 • Maak een verlanglijst: Nadat je weet wat je wilt kopen, kan je gemakkelijk een verlanglijst voor Black Friday aanmaken. Zo raak je het overzicht niet kwijt, koop je geen onnodige dingen en hou je de Black Friday kortingen in de gaten.
 • Bereid je goed voor: Je kunt een goede deal alleen identificeren als je ook weet hoeveel een product normaal gesproken kost. Kijk daarom al voor Black Friday naar de prijzen van items op jouw verlanglijst en schrijf deze ergens op.
 • Kijk naar de prijs, niet het kortingspercentage: Laat je niet door hoge kortingspercentages verleiden. Het is belangrijk om de prijs te checken die je uiteindelijk ervoor betaalt. Alleen omdat iets heel erg is afgeprijsd moet je het niet kopen. De kans is aanwezig dat je dit product ergens anders met minder korting maar voor een betere prijs kunt terugvinden. Blijf daarom altijd alert!
 • Gebruik onze kortingscodes: Je wilt de beste deals en hoogste kortingen tijdens Black Friday scoren? Dan check in ieder geval ook onze kortingscodes. Vaak kan je daarmee namelijk nog een paar euro's extra besparen. Wie wil dat nu niet?

Welke producten kan je verwachten tijdens Black Friday?

Je vindt bijna bij elke winkel flinke kortingen en kunt daardoor ook kiezen uit heel veel verschillende producten. De afgelopen jaren waren volgende productcategorieën erg populair:

 • Televisies
 • Tablets en laptops
 • Game consoles zoals Nintendo Switch
 • Fashion en sportkleding
 • Apple producten zoals Airpods, iPads en iPhones
familie met kinderen doet pakketten open

Welke winkels doen mee aan Black Friday?

Inmiddels doen de meeste (web)winkels in Nederland mee aan Black Friday. Populair zijn bijvoorbeeld grote ketens zoals Nike en Hunkemöller. Vaak scoor je ook goede Black Friday deals bij Zalando, Amazon, Sonos of Mediamarkt. We hebben voor jou de beste Black Friday aanbiedingen en alle winkels die meedoen op een rij.

Is Black Friday betrouwbaar?

Ben je bang dat tijdens Black Friday voor de gek wordt gehouden en uiteindelijk toch niet zo een goede deal hebt gescoord? Dan hebben we een paar tips voor jou. Zo weet je of het een goede deal is:

 • Hou de prijzen al voor Black Friday in de gaten: Ben je bang dat een goede deal eigenlijk alleen maar goed lijkt omdat het product een paar dagen voor Black Friday in prijs verhoogd is en daardoor de korting eigenlijk geen korting is? Dat kan je makkelijk voorkomen. Check gewoon de prijzen van producten die je tijdens Black Friday wilt kopen al een of twee weken van tevoren.
 • Vergelijk de prijzen: Het gewenste product is eventueel niet alleen bij een webshop met korting te krijgen. Daarom adviseren we de Black Friday deals van verschillende websites te checken. Zo zie je makkelijk waar je op dit moment de hoogste korting op dit product kunt krijgen.
 • Bestel alleen bij officiële webwinkels en apps: We raden je aan niet alleen tijdens Black Friday, maar altijd de webshop goed te checken op kwaliteit. Lees vooral de ervaringen van andere klanten. Deze vind je voornamelijk terug op beoordelingswebsites zoals Trustpilot.

Is Black Friday alleen online?

Nee, je kunt ook in de winkels van Black Friday korting profiteren. De Black Friday deals lokken meestal een massa aan mensen naar de winkelstraten in Nederland. Daarom geven een grote aantal mensen webshops de voorkeur. Online kun je ook ‘s avonds lekker vanaf de bank je favoriete producten bestellen. Met onze kortingscodes scoor je vaak nog extra korting welke je in de fysieke winkels mist.

Heb je er nu al zin in Black Friday? Voorbereiding is de halve werk. Met onze tips scoor je zeker de beste deals en kun je nog extra geld besparen. Onze redactie wenst je veel succes en winkelplezier!