Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Onderzocht: Zo spaar je voor korting dankzij ING rentepunten en andere banken

Geschreven door:Bente van Leijden
Publicatiedatum:13 mrt 2024
6 minuten leestijd
Een vrouw doet haar bankkaart in een pinautomaat

Iedereen heeft een rekening bij een bank, maar niet iedereen weet dat je bij deze instellingen flinke korting kunt pakken. Je kunt via je bank besparen op allerlei verschillende producten en diensten: denk bijvoorbeeld aan korting op uitjes of op elektronica. Heb je een creditcard? Dan pak je nog eens extra voordeel. Hoe makkelijk kan het zijn? In dit artikel leggen wij uit hoe en waarop jij kunt besparen via jouw bank of creditcard. 

Korting pakken via jouw bank: dit is hoe het werkt

Misschien heb je weleens gehoord van ING rentepunten of creditcard aanbiedingen. De bank promoot deze acties, en met een goede reden: je kunt namelijk verrassend veel besparen met deze aanbiedingen. Zit je al een tijdje te zoeken naar betaalbare headphones? Dan kun je hierop besparen via je bank. Heb je zin in pizza? Ook daarop kun je besparen via je bank. De opties zijn uitgebreid, dus het is zeker waardevol om een keer te kijken naar wat jouw bank of creditcard voor jou kan betekenen bij het besparen. Wij begrijpen natuurlijk ook dat bankzaken niet heel spannend zijn. Daarom hebben wij dit onderzoek gedaan voor jou, zodat je gelijk kan beginnen met besparen bij je bank.

Wat zijn ING rentepunten?

Als je klant bent bij de ING bank, dan heb je misschien al gehoord van ING Rentepunten. Deze manier van sparen via de bank is een van onze favorieten, omdat je geen extra stappen hoeft te ondernemen om punten te sparen als je al klant bent. Je spaart punten terwijl je bankzaken doet. Als het goed is, heb je zelfs al punten gespaard, ook als je niet wist dat dit programma bestond. Bij jouw aanmelding krijg je namelijk 2500 punten.

Wat zijn deze punten dan eigenlijk? Wanneer je bankzaken doet, spaar je punten bij de ING. Het aantal punten dat je spaart per actie in je bankomgeving is gekozen door ING. Maar geen zorgen, je kunt deze punten makkelijk verdienen. Zo ontvang je 100 punten per maand als je een betaalverzoek stuurt, en krijg je 300 punten simpelweg voor het hebben van een rekening bij ING. Je kan in de ING app zien hoeveel punten je hebt gespaard en deze inwisselen voor kortingen of gratis producten. Er zijn twee manieren om jouw punten in te wisselen, afhankelijk van het product of de dienst die je hebt gekozen: geheel in punten, of met een kleine extra betaling. Voor sommige deals moet je namelijk nog een betaling doen naast je punten om te kunnen profiteren van de korting- uiteraard een lagere prijs dan wat je in de winkel zou moeten neerleggen. Zo pak je nog steeds extra voordeel!

Let wel op dat er bepaalde regels zijn voor het sparen van ING Rentepunten. De enige vereiste om ING korting te scoren, is dat je een spaarrekening hebt, waarbij je 2500 punten ontvangt bij het aanmaken van deze rekening. Daarnaast kun je alleen maandelijks punten ontvangen over jouw rekening als daar elke maand meer dan €700 wordt bijgeschreven. Heb je een Studenten- of Jongerenrekening? Dan krijg je deze punten automatisch, ook zonder inkomenseis. Daarnaast kun je ook nog extra punten sparen door in het bezit te zijn van een ING Creditcard. Afhankelijk van het soort kaart kun je hiermee tussen de 200 en 2500 punten verdienen. 

Welke voordelen krijg je met ING rentepunten?

Heb je gekeken hoeveel ING rentepunten je de afgelopen tijd hebt gespaard? Dan komt nu het echte plezier! Via de ING Winkel kun je namelijk precies zien aan welke producten en diensten je deze punten kunt uitgeven. 

Onder het assortiment vallen eigenlijk zoveel producten dat we ze niet allemaal zouden kunnen opschrijven voor je. Denk bijvoorbeeld aan supergoede elektronica deals: jouw nieuwe TV of telefoonabonnement kun je vanaf €25 scoren in combinatie met ING punten. Als jouw favoriete product er niet tussen staat, hoef je je ook geen zorgen te maken: je kunt er ook voor kiezen om een kortingsvoucher aan te schaffen met jouw punten. Zo heb je bij inwisseling van 1000 punten al 20% korting bij JBL.

Deze kortingsvouchers vind je ook veel terug in categorieën kleding en persoonlijke verzorging. Zo krijg je bijvoorbeeld voor 500 punten een kortingsvoucher van 15% voor Rituals. Helemaal ideaal wanneer je winkelmandje al vol zit, en je toch nog extra wilt besparen. Voor kleding geldt hetzelfde, en kun je korting scoren op merken zoals Adidas of G-Star Raw. 

Je kunt jouw punten ook inwisselen voor ervaringen, zoals een cursus of een dagje uit. Zelfs vakanties zijn goedkoper dankzij jouw ING Rentepunten. Zo kun je met korting boeken bij veel hotels in Nederland, of je eigen hotel kiezen dankzij een Booking.com waardebon. Daarnaast kun je dankzij jouw punten ook goedkoper naar het pretpark of de bioscoop. Heb je meer interesse in een cursus? Ook dat is mogelijk met jouw punten. Er zijn veel verschillende opties, van Squla voor kinderen tot een kookcursus voor twee voor een leuke date-avond. 

We kunnen vooral aanraden om zelf eens een kijkje te nemen in de ING Winkel. Staat jouw favoriete (web)winkel niet tussen de opties? Check dan de ING Winkel volgende week opnieuw, want ze voegen elke week nieuwe deals toe.

Een persoon heeft een laptop en telefoon bij zich en gebruikt een bankkaart om producten te kopen

Via welke banken en bedrijven kun je nog meer besparen?

Uiteraard zijn er ook andere manieren om te besparen via de bank. Dit gaat voornamelijk via creditcards, zoals bij ABN Amro. Via ABN Amro kun je zelfs dubbel profiteren van korting met je creditcard. Zo kun je via deze bank een Mastercard aanvragen als creditcard en pak je korting bij zowel het creditcard platform van ABN Amro als bij Mastercard zelf. Hetzelfde geldt wanneer je via een andere bank een creditcard aanvraagt, zoals bij de ASN Bank. Bij deze bank krijg je namelijk een Visa creditcard en profiteer je van de voordelen die daaraan verbonden zijn. Een andere optie is de ANWB creditcard. Deze loopt via Visa, wat betekent dat je zowel ANWB creditcard voordeel als Visa creditcard voordeel pakt. 

Met deze manier van creditcard korting scoren ben je niet gekoppeld aan een systeem waarbij je punten verdient zoals bij ING. De korting wordt automatisch verwerkt wanneer je een aankoop doet met jouw kaart. Heel makkelijk dus! Het is wel belangrijk om de voorwaarden goed te lezen: je moet vaak via de website van jouw creditcard naar een externe website voordat de korting verwerkt wordt.

Op welke producten en diensten krijg je korting via de bank?

Met zoveel verschillende online winkels van creditcards, is er natuurlijk veel overlap wanneer het op kortingen aankomt. Omdat mensen vaak een creditcard gebruiken wanneer ze naar het buitenland gaan, is dit een van de meest populaire onderwerpen bij zowel Visa, AWNB creditcards, Mastercard, en International Card Services (ICS). Via Visa krijg je bijvoorbeeld korting op musea op jouw vakantiebestemming, of kan je goedkoper dineren. Bij ICS en Mastercard staan er kortingen voor bij het boeken van een hotel of het huren van een auto. Je kunt zelfs korting krijgen bij Disneyland via Mastercard! Ook via ANWB creditcards krijg je korting bij hotels, en pak je ook voordeel op exclusieve ANWB diensten zoals autoverzekeringen. 

Naast vakanties kun je net zoals bij ING Rentepunten ook korting krijgen op producten. Denk bijvoorbeeld aan 30% korting bij Body&Fit via jouw ABN Amro creditcard, of tot 40% korting op producten van Philips bij ANWB. Ben je meer geïnteresseerd in besparen op eten? Je kan ook besparen op HelloFresh en Green Chef met jouw creditcard! Net zoals bij ING is het waardevol om een oogje in het zeil te houden van deze websites. Zo verandert het aanbod van Mastercard maandelijks, en voegt ICS wekelijks nieuwe deals voor je toe. Zeker rondom de zomermaanden zie je veel deals langskomen die je korting geven op hotels en autoverhuur voor tijdens je vakantie.

Een vrouw in een zomerse outfit houdt haar telefoon vast in de ene hand en haar bankkaart in de andere

Het voordeel van korting pakken via creditcards is dat je geen punten hoeft te sparen en dat je jouw korting automatisch krijgt zodra je de creditcard in handen hebt. Er zijn dus geen verborgen kosten die je nog extra moet betalen, wat je ziet is wat je krijgt. Uiteraard heeft het puntensysteem van ING ook voordelen: het is een lagere drempel om te starten met punten sparen, want je hoeft alleen maar een spaarrekening te hebben. De aanbiedingen die je langs ziet komen bij zowel ING als de andere banken komen vaak overeen. Je kunt dus helemaal zelf kiezen welke manier van korting pakken het beste bij jou past.

Bente van Leijden

Geschreven door

Bente van Leijden

Als echte koopjesjager met een passie voor schrijven, is Kortingscode.nl de ideale plek voor mij om mijn kennis en tips te delen. Ik doe het liefst onderzoek naar bespaartips op het gebied van reizen. Reizen is namelijk mijn andere passie.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik schrijf voornamelijk artikelen over zo goedkoop mogelijk reizen. Ik ga zelf namelijk ook graag op reis en ben daarom regelmatig op zoek naar goedkope vliegtickets, hotels, gratis activiteiten en andere bespaartips voor als je op reis gaat.

Aanbevolen artikelen

Koop een cadeaubon met korting en bespaar op je online aankopen

Koop een cadeaubon met korting en bespaar op je online aankopen

Door Brigit Leegwater22 dec 2023

Een cadeaubon is veel meer dan een cadeau voor een familielid, vriend, vriendin of collega. Je kunt een cadeaubon namelijk ook gebruiken als betaalmiddel voor je eigen aankopen. Nu wordt het interessant, want als je een cadeaubon met korting koopt, dan krijg je uiteindelijk ook korting op de bestelling die je betaalt met de cadeaukaart. Hoe dit allemaal werkt en hoe je kunt besparen, lees je in dit artikel.

Goedkope uitjes in Nederland - onze tips voor een voordelig dagje weg

Goedkope uitjes in Nederland - onze tips voor een voordelig dagje weg

Door Brigit Leegwater6 apr 2022

De lente is begonnen en de zon begint weer volop te schijnen: het perfecte moment voor een dagje uit. Veel ouders zijn nu op zoek naar een goedkoop dagje weg met kinderen en wij kunnen daarbij helpen.

Hoe werkt extreme couponing in Nederland? En bestaat het wel echt?

Hoe werkt extreme couponing in Nederland? En bestaat het wel echt?

Door Brigit Leegwater2 jan 2024

Je kent vast wel het Amerikaanse televisieprogramma ‘Extreme Couponing’ van TLC. Hierin worden mensen gevolgd die een sport hebben gemaakt van het verzamelen van coupons. Vervolgens zie je ze de coupons inleveren bij de supermarkt, waardoor ze i.p.v. $100 niets meer hoeven te betalen. Een geweldig concept dat we in Nederland ook wel zouden willen hebben. Hoe we in Nederland aan extreme couponing doen dat lees je in dit artikel.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·