Vier het voorjaar in de Keukenhof

De bekendste bloemententoonstelling van Nederland trekt jaarlijks veel bezoekers van over de hele wereld. Ook als je in Nederland woont is een bezoek aan de Keukenhof de moeite waard. Met maar liefst 32 hectare grond kom je ogen tekort en blijf je je verwonderen over de bloemenpracht. Doe inspiratie op voor je eigen tuin of balkon in een van de zeven inspiratietuinen, bewonder de meest bijzondere tulpensoorten en doe je tegoed aan Hollandse lekkernijen.

1. In welke plaats ligt de Keukenhof?

De Keukenhof ligt in de Zuid-Hollandse plaats Lisse, boven Leiden. Het park ligt in de Randstad en is met de auto goed bereikbaar. Vanaf de grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en Leiden) ben je er binnen drie kwartier. Het park is ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Tijdens het bloemenseizoen rijden er bussen vanaf treinstations naar de Keukenhof. Deze bussen rijden vanaf verschillende plekken in Nederland, onder ander Amsterdam, Haarlem, Leiden en Amstelveen.

Man met plattegrond in de Keukenhof

2. Tot wanneer is de Keukenhof open?

De Keukenhof is alleen geopend tijdens het bloeiseizoen van de bloemen die in het park bloeien. Dat is elk jaar vanaf eind maart tot halverwege de maand mei. In 2023 is het park geopend vanaf 23 maart tot en met 14 mei. Je kunt er dan dagelijks terecht tussen 08:00 en 19:30 uur.

3. Wat kost de entree voor de Keukenhof?

Een ticket voor volwassenen vanaf achttien jaar kost €21,50 aan de kassa. Als je je toegangsbewijs van tevoren online aanschaft , betaal je €19 per persoon. Een ticket voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar kost €9. Kinderen tot vier jaar kunnen gratis het park bezoeken onder begeleiding van een volwassene. Als je met een groep vanaf twintig personen het park bezoekt, betaal je €18,50 per persoon. De hele groep moet dan wel tegelijkertijd het park betreden.

Verder kun je nog extra's bij je ticket boeken, zoals een parkeerkaart voor €6, een parkboek voor €5 of een rolstoel voor €5.

4. Waar komt de naam Keukenhof vandaan?

De Keukenhof kent een lange geschiedenis. In 1642 werd kasteel Keukenhof gebouwd in het landgoed van slot Teylingen. Het kasteel lag in het zogenaamde Keukenduyn. Die naam werd aan de plaats gegeven omdat de opbrengsten van het duingebied, zoals kruiden, fruit, vee en wild waren bestemd voor de keuken van slot Teylingen.

In 1949 werd voor het eerst een bloemententoonstelling gehouden op het landgoed. De tentoonstelling was een initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal bollenkwekers uit de omgeving. Sinds die tijd is het landgoed uitgegroeid tot een wereldbekend bloemenpark en trekt het jaarlijks maar liefst anderhalf miljoen bezoekers aan.

5. Hoe ontvang je korting op Keukenhof tickets?

Je kunt op verschillende manieren korting krijgen op je tickets voor de Keukenhof. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we ze voor je opgesomd:

  • Bestel je tickets online. Door je tickets van tevoren via de website aan te schaffen, kun je €2,50 korting krijgen. Online betaal je namelijk maar €19 per persoon, terwijl je aan de kassa €21,50 betaalt.
  • Bezoek het park met een groep. Als je het park met een groep van twintig personen of meer bezoekt, krijg je tot €3 korting per persoon. Een groepsticket kost namelijk maar €18,50 per volwassene. Leuk voor een bedrijfsuitje, familieuitje of met een grote groep vrienden.
  • Pak €3,50 korting via ANWB. Ben je lid van de ANWB? Dan kun je ledenkorting krijgen op je tickets voor het park. Een ticket voor volwassenen kost voor leden namelijk maar €18.
  • Krijg tot 50% korting via veilingsites. Via Vakantieveilingen en Ticketveiling kun je regelmatig bieden op tickets voor de Keukenhof. Als je slim biedt, kun je tot wel 50% korting krijgen op entreebewijzen.
  • Bestel met een kortingscode. Je kunt ook voordeel krijgen door je tickets met een kortingscode te bestellen. Deze codes zijn regelmatig beschikbaar en geven je vaak 10%, 15% of zelfs 20% korting op je kaartje. Je kunt de code toevoegen tijdens het afrekenen.
Molen en tulpen in de Keukenhof

6. Wat kost een abonnement voor de Keukenhof?

Je kunt ieder jaar een lentepas aanschaffen. Deze pas geeft je het hele seizoen toegang tot het park. Zo’n abonnement kost €45 voor volwassenen. Kinderen van vier tot en met zeventien jaar betalen €17,50 voor de lentepas. Dit kan je veel geld schelen als je van plan bent het park meerdere keren te bezoeken.

7. Hoe reis je voordelig naar de Keukenhof?

Ben je op zoek naar goedkope reisopties naar de Keukenhof? Er zijn verschillende manieren om zo voordelig mogelijk naar het park te reizen. We hebben ze even voor je opgesomd:

  • Koop een combiticket. Via de website van de Keukenhof kun je een combiticket kopen waarmee je je reis naar het park en je toegangsticket in één keer betaalt. Je stapt dan in Amsterdam of omgeving in het openbaar vervoer en reist naar de ingang van het park. Met zo’n combiticket ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je ticket voor het vervoer en de toegangsbewijs voor het park los van elkaar koopt.
  • Koop een Tulip Festival Card. Deze kaart komt op hetzelfde neer als een combiticket, alleen krijg je er ook nog een plattegrond van het park en een audiotour bij. Zo’n ticket kost €51.
  • Pak samenreiskorting in de trein. Misschien heb je zelf een voordeelabonnement voor het openbaar vervoer, maar als je met een groep naar het park gaat, kun je ook eens rondvragen of iemand een abonnement heeft. Je kunt dan namelijk samenreiskorting krijgen. De abonnementhouder mag namelijk drie personen meenemen met 40% korting.