Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Hoe werkt Temu en is het platform betrouwbaar?

Geschreven door:Myrthe Kesseler
Publicatiedatum:1 mrt 2024
4 minuten leestijd
Vrouw met pakket

Temu, wie kent het niet? Inmiddels is Temu een shopping platform waar bijna iedereen wel een keer over heeft gehoord, maar is Temu betrouwbaar? En hoe werkt Temu nou eigenlijk? Dit zijn vragen die in de wandelgangen vaak besproken worden over dit populaire shopping platform. In dit artikel lees je de antwoorden op de veel gestelde vragen over Temu. 

Wat is Temu en waar komt het vandaan?

Temu is een online shopping platform dat is opgericht in 2022 door het chinese Pinduodu. Temu is de snelst groeiende applicatie uit de Chinese geschiedenis. Temu is zo populair en opkomend omdat je op dit shopping platform echt alles kunt kopen. Van kleding tot meubels en van make-up spullen tot keukengerei: in alle categorieën is er iets te vinden op Temu. Het is een hele gebruiksvriendelijke website waarbij alle artikelen voor spotprijzen verkocht worden. Ook deelt Temu zelf nog kortingen uit en kun je deals winnen door punten te sparen. Dit alles klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn en roept dan ook bij veel mensen vragen op. In dit artikel lees je de antwoorden op veelgestelde vragen rondom Temu.

2. Hoe werkt Temu? 

Temu is geen standaard shopping platform, maar een e-commerce app. Dit houdt in dat Temu zelf geen verkoper is, maar er meerdere verkopers gebruikmaken van het platform om eigen producten te verkopen. Temu is dus eigenlijk een verbindend platform tussen kopers en verkopers. Omdat er meerdere verkopers op hetzelfde platform zitten, is de onderlinge concurrentie tussen de verkopers hoog. Hierdoor moeten lage prijzen aangeboden worden om meer klanten te werven. Want zeg nou zelf: hoe goedkoper hoe beter, toch? Vaak zijn er namelijk meerdere aanbieders voor hetzelfde product. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt en kies je voor de goedkopere optie. Temu werkt ook veel met kortingen en aanbiedingen zoals gratis verzending. Zo doen de verkopers allemaal met lage prijzen hun best om jou bij hen te laten kopen in plaats van bij een andere verkoper. 

Man bestelt online achter laptop

3. Is Temu betrouwbaar?

Omdat Temu gebruikmaakt van meerdere verkopers/leveranciers is het erg afhankelijk van de verkoper of de bestelde producten overeenkomen met de producten aangegeven op de website. De ene verkoper is dus meer te vertrouwen dan de andere. De recensies zijn dan ook erg uiteenlopend. Zo geven sommige kopers aan dat de producten snel en goed geleverd worden en dat de producten zijn zoals beschreven. Aan de andere kant zijn er ook kopers die aangeven dat zij lang moesten wachten op de bestelde producten en soms kwamen deze producten helemaal nooit aan. Al met al dus lastig om een duidelijk antwoord op te geven op de vraag of Temu te vertrouwen is. Wel hebben wij een aantal tips over het vergroten van het succes van de aankopen. Zo kan je op de website bij alle producten al lezen hoe de klantervaringen zijn geweest. Aan de hand van dit oordeel kun je al beoordelen of de verkoper wel of niet te vertrouwen is. Mochten er namelijk wisselende recensies zijn, dan kun je beter even verder kijken naar een andere verkoper die hetzelfde product aanbiedt met betere recensies. 

Temu maakt gebruik van de standaard beveiligingsmaatregelen. Zonder al te technisch in te gaan op deze beveiligingsmaatregelen, kan er gesteld worden dat het transactiesysteem van Temu net zo veilig is als Amazon en Bol.com.

3. Hoe ontvang je gratis items bij Temu?

Als je de Temu app hebt gedownload, dan worden gratis producten beloofd. En eerlijk is eerlijk: wie is er niet te porren voor gratis producten? Temu werkt namelijk met credits (punten). Hoe meer punten je hebt, hoe meer gratis producten en kortingen je krijgt. Zo krijg je punten bij het bestellen op Temu, maar ook kan je punten krijgen door de app aan te raden bij familie of vrienden. Je kunt dan de link met hen delen en op die manier punten verdienen. Ook kun je credits verdienen door spelletjes te spelen en de app dus nog actiever te gebruiken. Je zou dus kunnen zeggen dat de producten niet echt gratis zijn, gezien je hier wel wat voor moet doen. Toch zijn de kortingen en ‘gratis’ producten voor veel mensen een goede drijfveer om deze app te gebruiken. 

Vrouw opent pakket

4. Tips van de editor over bestellen bij Temu

Een goed oordeel schrijven over Temu zonder dit zelf te testen kan natuurlijk eigenlijk niet. Ik heb daarom zelf ook voor het schrijven van dit artikel producten besteld bij Temu. Ik heb dit bewust bij verschillende verkopers gedaan en ik heb expres in verschillende categorieën besteld om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van Temu. Ik had eerlijk gezegd niet al te hoge verwachtingen, omdat ook ik dacht dat het te mooi was om waar te zijn. Ik was dan ook positief verrast dat alle producten binnen anderhalve week heelhuids binnen waren gekomen. De producten waren ook allemaal zoals omschreven in de productomschrijving, dus ik was eigenlijk al met al heel positief over de uitkomst van mijn aankopen. 

Ik had wel, zoals al eerder beschreven, goed naar de recensies gekeken over de verkopers. Ook heb ik er op gelet door hoeveel andere kopers het product al was aangeschaft en heb ik hun ervaringen met de producten nagelezen. Met andere woorden ben je best wat tijd kwijt aan het uitzoeken of de verkoper / het product veilig is, maar dat is het meer dan waard in vergelijking met de prijzen die je voor de producten betaalt. 

Eindconclusie: Temu is te vertrouwen zolang je zelf maar genoeg naleest in de recensies en bij de juiste verkoper de producten aanschaft.

Myrthe Kesseler

Geschreven door

Myrthe Kesseler

Sinds begin 2024 werk ik bij Kortingscode.nl, Dit doe ik naast mijn hectische baan als vestigingsmanager in de kinderopvang. Ik heb in 2023 namelijk mijn diploma in digital communication gehaald, omdat ik schrijven al vanaf kind heel erg leuk vind om te doen.

Gespecialiseerde onderwerpen

De onderwerpen waarmee ik affiniteit heb zijn uitjes, ondernemen en muziek gerelateerde onderwerpen. Maar ik vind eigenlijk alles leuk om over te schrijven!

Aanbevolen artikelen

Hoe werkt extreme couponing in Nederland? En bestaat het wel echt?

Hoe werkt extreme couponing in Nederland? En bestaat het wel echt?

Door Brigit Leegwater2 jan 2024

Je kent vast wel het Amerikaanse televisieprogramma ‘Extreme Couponing’ van TLC. Hierin worden mensen gevolgd die een sport hebben gemaakt van het verzamelen van coupons. Vervolgens zie je ze de coupons inleveren bij de supermarkt, waardoor ze i.p.v. $100 niets meer hoeven te betalen. Een geweldig concept dat we in Nederland ook wel zouden willen hebben. Hoe we in Nederland aan extreme couponing doen dat lees je in dit artikel.

Must read: shop goedkope make-up met onze bespaartips

Must read: shop goedkope make-up met onze bespaartips

Door Aartie Narain31 mrt 2023

Alle beautyliefhebbers weten dat kwalitatieve make-up duur kan zijn. Een goede foundation of mascara kan namelijk best wat kosten. Dit kan erg vervelend zijn voor je portemonnee, daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe je hierop kan besparen. Lees snel verder, want wij zetten de beste bespaartips voor je op een rijtje voor goedkope make-up.

Toe aan een nieuw interieur? Zo kun je besparen op een home make-over

Toe aan een nieuw interieur? Zo kun je besparen op een home make-over

Door Elize Zonnenberg1 sep 2023

Ben jij uitgekeken op je interieur, maar heb je geen budget voor nieuwe meubels en accessoires? Wij onderzochten manieren waarop je ook met een klein budget aanpassingen kunt maken om je huis te revampen. Je leest in dit artikel zeven manieren waarop je kunt besparen op een home make-over. Zo hoef je dus niet diep in de buidel te tasten voor een nieuwe en frisse look in je huis.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·