Een overzicht van alle prijzen en voordelen

In het weekend van 11 t/m 13 augustus 2023 begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Ieder jaar vindt er bij elke club een prijsstijging plaats. De meeste clubs hanteren een prijsstijging van 5% tot 10%. Een goed moment voor onze redactie om weer een prijsoverzicht samen te stellen van alle seizoenkaarten in 2023/2024. Je vindt daarbij nog enkele manieren om te besparen. Dat ligt nu eenmaal in onze aard.

Prijzen seizoenkaarten Eredivisie 2023/2024

Hieronder vind je een overzicht van alle minimale prijzen voor een normaal ticket. Het zal je niet verbazen dat je bij de topclubs meer betaalt voor een seizoenkaart. Toch zitten er ook een paar verrassingen tussen. Vorig seizoen had PSV de hoogste prijs voor een seizoenkaart. Dit jaar is dat Feyenoord. Hier betaal je voor een seizoenkaart in 2023/2024 maar liefst €318. Wij denken dat het te maken heeft met het kampioenschap van vorig seizoen. Een nieuwkomer dit seizoen is Almere City FC. Hier betaal je de laagste prijs voor een seizoenkaart, namelijk slechts €136.

 1. Feyenoord: €318
 2. PSV: €305
 3. Ajax: €269
 4. FC Twente: €265
 5. Go Ahead Eagles: €255
 6. Heracles Almelo: €240
 7. N.E.C.: €240
 8. FC Utrecht: €239
 9. AZ: €225
 10. RKC Waalwijk: €225
 11. Sparta Rotterdam: €215
 12. SC Heerenveen: €208
 13. PEC Zwolle: €203
 14. Excelsior Rotterdam: €200
 15. Fortuna Sittard: €200
 16. Vitesse: €200
 17. FC Volendam: €200
 18. Almere City FC: €136

Dit zijn minimale prijzen voor een normaal seizoenkaart. Jeugdtarieven, invaliden- en 65+ korting zijn niet meegerekend.

Twee voetbalspelers rennen achter bal aan

Ontvang extra voordelen bij een seizoenkaart

Bij de meeste voetbalclubs krijg je extra voordelen bij een seizoenkaart. Zo krijg je bij Ajax voorrang bij kaartverkoop voor onder meer Europese duels en KNVB Beker wedstrijden. Daarnaast ontvang je 10% korting in de fanshop.

Feyenoord supporters worden ook rijk beloond met hun seizoenkaart. Zo krijg je toegang tot de traditionele vriendschappelijke openingswedstrijd van het seizoen, de eerste thuiswedstrijd van de KNVB Beker en je krijgt 15% korting in de Feyenoord Fanshop.

Tot 50% korting voor jongeren, 65+ en invaliden

Eredivisie seizoenkaarten voor jongeren, invaliden en 65-plussers zijn goedkoper dan de normale tickets. De seizoenkaarten voor jongeren t/m 17 jaar en invaliden zijn vaak 50% goedkoper. Dit is toch weer een financiële meevaller als je graag samen met je zoon of dochter naar een wedstrijd wilt. 65-plussers en soms zelfs 60-plussers krijgen gemiddeld 20% korting op hun seizoenkaart. De hoogte van de korting verschilt natuurlijk per club. Ook zijn er verschillen in prijs per plek in het stadion.

Voetbalschoen op een voetbal

Kies de goedkoopste plek in het stadion

Als je geen gebruik kunt maken van korting, zoals hierboven is omgeschreven, dan kan je altijd nog voor de goedkoopste plek gaan. Je vindt de goedkoopste plek bovenin de korte tribune. De plekken op de korte tribune zijn goedkoper, omdat de dieptewaarneming een stuk minder is en je kunt de formaties vaak niet goed zien. Ook is het moeilijk om een actie aan de andere kant van het veld te zien. Daarnaast zijn hoge plekken op de tribune ook een stuk goedkoper. Als je deze twee aspecten combineert, kom je uit bij de goedkoopste plek. Je kunt natuurlijk ook een van de twee doen, bijvoorbeeld bovenin de zijtribune.

Win een seizoenkaart van je favoriete club

Zou je heel graag jouw club willen supporten, maar is het qua budget niet mogelijk? Niet getreurd, want elk jaar worden er winacties gehouden. Hierbij kan je kans maken op een seizoenkaart van bijvoorbeeld PSV, FC Twente, Feyenoord of Ajax. In het verleden kon je via radio 538 een seizoenkaart winnen. Dit jaar verloot ook radio Veronica twee kaarten. Via de TOTO kan je momenteel een seizoenkaart winnen voor FC Twente. Deze kaart is niet 1 jaar geldig maar zelfs 65 jaar. Men zegt altijd: “Niet geschoten is altijd mis”. Ga dus opzoek naar een winactie en doe mee!