Zeven manieren om bij pretparken korting te krijgen

Wist je dat Nederland vol pretparken staat? Er zijn maar liefst 42 pretparken te vinden. Dat betekent dat een dagje pret altijd in jouw buurt te vinden is. Er zijn parken met speciale thema’s, parken speciaal voor kinderen en parken voor de echte thrill seekers met snelle attracties en spectaculaire achtbanen. Ben jij op zoek naar goedkope tickets? Met deze zeven bespaartips weet jij de voordeligste toegangskaarten te bemachtigen.

1. Bestel je tickets online met korting

Een snelle manier om korting op pretparken te krijgen, is door je tickets online te bestellen. **Bij de meeste pretparken betaal je namelijk minder voor online tickets dan wanneer je een ticket aan de kassa koopt.**Door je tickets online te kopen, bespaar je al snel €3 op een ticket en de korting kan zelfs oplopen tot wel €8.

Een ander voordeel van tickets van tevoren online bestellen, is dat je in veel gevallen de rijen bij de ingang kunt overslaan. Meestal is er namelijk een aparte ingang voor mensen die al een ticket hebben gekocht. Je hoeft dan alleen je ticket te laten scannen en kunt meteen doorlopen naar het pretpark. Op drukke dagen scheelt je dat al snel een half uur in de wachtrij staan en zo haal je het meeste uit je bezoek aan een pretpark.

Pretpark achtbaan stel ticket

2. Spaar voor korting op Efteling tickets bij Albert Heijn

Heb je iets langer de tijd om je bezoek aan een pretpark te plannen? Dan kun je bij verschillende winkels regelmatig voor korting sparen. Je doet dan mee aan een spaarprogramma en kunt dan tot wel 50% korting op tickets krijgen.

Bij Albert Heijn zijn regelmatig spaaracties waarmee je korting op tickets voor de Efteling kunt krijgen. De Albert Heijn actie is vaak in het begin van het jaar, net voordat het hoogseizoen van de Efteling begint. Zo kun je dus in de eerste maanden van het jaar de tijd nemen om te sparen, zodat je in het voorjaar naar het pretpark kunt. Je krijgt dan een zegel als je een bepaald bedrag bij Albert Heijn besteedt. Bij een volle spaarkaart kom je in aanmerking voor de korting op je ticket. De hoogte van de korting kan per jaar verschillen. Dit jaar kon je sparen voor €12,50 korting op een ticket. Kijk dus snel of er een spaaractie voor de Efteling beschikbaar is bij Albert Heijn en scoor korting op je tickets.

3. Korting op een dagje uit bij Kruidvat

Dat je bij Kruidvat altijd de laagste prijzen scoort, is een algemeen bekend feit. Maar wist je dat je ook hier terecht kunt voor goedkope tickets voor pretparken? Je zult het misschien niet meteen verwachten van deze drogist, maar ook met een Kruidvat actie kun je vaak korting op tickets voor pretparken scoren. Je kunt hier namelijk niet alleen terecht voor scherp geprijsde drogisterijproducten zoals shampoo, wasmiddel en tandpasta, tegenwoordig kun je online ook tickets voor dagjes uit bestellen. Net als de andere producten die je bij Kruidvat kunt vinden, zijn ook de tickets te verkrijgen tegen lage prijzen. Je vindt regelmatig tickets voor Walibi met tot wel €10 korting. Deze tickets koop je online via de website van Kruidvat en kun je vervolgens verzilveren via de website van Walibi. Je selecteert de datum waarop je het park wilt bezoeken en na bevestiging van je bestelling, zijn je tickets aangeschaft en kun jij je voorbereiden op een dag vol spanning en sensatie met meer dan dertig spectaculaire attracties.

4. Pretpark aanbiedingen met ANWB Eropuit

Als je aan ANWB denkt, denk je misschien als eerst aan de wegenwacht. Maar wist je dat je bij ANWB ook tickets voor pretparken kunt bestellen? Vaak zijn deze tickets een stuk voordeliger dan wanneer je ze ergens anders koopt. Met ANWB Eropuit krijg je namelijk al snel €5 korting op een ticket en de korting kan oplopen tot wel €10 per kaartje. Zo kun je bijvoorbeeld met €7 korting naar Walibi of €8 korting op tickets voor Bobbejaanland. Ook vind je regelmatig aanbiedingen om voordelig naar Disneyland Parijs te kunnen met ANWB eropuit. Om voor de korting in aanmerking te komen, is een lidmaatschap van ANWB vereist. Je kunt je eenvoudig aanmelden via de website. Je kunt al lid worden vanaf €15,50 per jaar. Zeker als je veel gebruikmaakt van de korting op tickets, heb je het bedrag van het lidmaatschap er zo uit en geniet je van veel voordelen.

5. Koop voordelige tickets voor het laagseizoen

Net als campings, recreatiegebieden en vakantieparken, hebben pretparken een hoogseizoen en een laagseizoen. De meeste pretparken hanteren verschillende prijzen voor hoog- en laagseizoen en zo kun je in het laagseizoen goedkopere tickets scoren.

Er is geen eenduidige scheiding tussen hoog- en laagseizoen, maar over het algemeen behoren de maanden juni, juli en augustus tot het hoogseizoen. In deze periode hebben veel mensen vakantie en kan het ook drukker zijn in de parken. In deze maanden kun je dus rekenen op iets duurdere tickets. In de rest van het jaar zijn tickets bij de meeste pretparken juist goedkoper. Je bent tot wel €5 per ticket goedkoper uit als je in het laagseizoen gaat. Een ander voordeel van het laagseizoen is dat het over het algemeen een stuk minder druk is. Dat betekent dat de wachtrijen bij de attracties minder lang zijn en soms kun je zelfs in één keer doorlopen.

6. Bestel een voordelig avondticket

In de zomer zijn veel pretparken ook in de avond geopend. Een achtbaan in het donker is niet alleen een hele andere belevenis, maar in veel gevallen zijn avondtickets tot 20% goedkoper dan dagtickets. Je bent dan natuurlijk een kortere tijd in het park dan wanneer je de hele dag gaat, maar het voordeel is dat het meestal een stuk rustiger is in het park en je dus weinig of geen tijd kwijt bent aan wachten in de rij. Bij deze pretparken kun je vaak een avondticket scoren:

  • Slagharen
  • Toverland
  • Hellendoorn
  • Efteling
Avod nacht pretpark reuzenrad achtbaan

7. Win goedkope tickets op veilingsites

Bij veilingsites kun je terecht om te bieden op hotels, restaurants, producten en dagjes uit. Ook tickets voor pretparken kun je hier met voordeel scoren. Het werkt als volgt: op de website zie je welke tickets op dat moment beschikbaar zijn. Je ziet hoeveel tijd er nog is om een bod te plaatsen en wat het huidige hoogste bod is. Als je bent ingelogd, kun je een bod plaatsen. Zodra de veiling sluit, gaat het ticket naar de hoogste bieder. Om je winkansen te vergroten, kun je deze tips gebruiken:

  • Timing is belangrijk! Bied net voordat de veiling sluit, zodat anderen niet meer de kans hebben om je te overbieden.
  • Bied niet te hoog, maar ook niet te laag. Je wilt je ticket natuurlijk voor de beste prijs krijgen, maar als je te laag biedt, bestaat de kans dat anderen op het laatste moment net iets hoger bieden en de veiling winnen.
  • Observeer het gedrag van andere bieders voordat je zelf een bod plaatst. Wordt er veel geboden of juist weinig? Stem je eigen biedgedrag af op wat anderen doen om je winkansen te vergroten.