Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

De beste tips voor een goedkoop telefoonabonnement

Geschreven door:Lieke Acket
Publicatiedatum:21 mei 2024
3 minuten leestijd
goedkoop telefoonabonnement
goedkoop telefoonabonnement header
goedkoop telefoonabonnement

Zonder telefoon, dat is tegenwoordig bijna geen optie meer. We willen allemaal bereikbaar zijn en in nood mensen kunnen bereiken. In een doolhof aan providers en aanbiedingen, is het moeilijk om de juiste keuze voor een telefoonabonnement te maken. Dit artikel geeft je tips voor een goedkoop telefoonabonnement.

Bespaar op je telefoonabonnement en internetbundel

In deze tijd draait het niet meer alleen om bellen. Een groot deel van Nederland heeft WhatsApp, Facebook, Instagram en/of X (Twitter). Dit kan thuis prima in de wifi-modus, maar ook buiten de deur willen we op de hoogte blijven. Onze redactie geeft je daarom niet alleen tips voor een goedkoop telefoonabonnement, maar ook bespaarmogelijkheden op internetbundel en telefoons.

Sim-only of abonnement met telefoon

Heel veel aanbieders bieden een abonnement aan waarbij je een gratis telefoon ontvangt. Vaak is dit in combinatie met de nieuwste telefoons van merken als Samsung en Apple. Je abonnement is dan voor 1 of 2 jaar geldig en dan vernieuw je deze daarna met een nieuwe telefoon. Een andere optie is een Sim-only abonnement. Dit wil zeggen dat je zelf een toestel los koopt (of misschien al hebt) en je daar een simkaart voor koopt. Het is tevens mogelijk om ook je eigen nummer te behouden. Dit kan bij Belsimpel helemaal gratis.

Voor beide opties moet je van tevoren wat voorkeuren inzichtelijk krijgen voor jezelf als je een goedkoop telefoonabonnement wilt aanschaffen. 

  • Hoeveel data en belminuten heb je nodig?

  • Wil je een volledig gratis toestel of wil je er wellicht toch eenmalig iets voor betalen? 

  • Kies je voor een contractduur van 1 of 2 jaar?

  • Wil je 4G of 5G of beiden?

  • Weet je welke telefoon je wilt?

Als je weet wat je wilt, kun je ook sneller besparen. Met deze tips kun je dus een goed vergelijk maken en de beste prijs vinden.

Advies bij het kiezen van een bundel

We hadden het hiervoor al even over het dataverbruik gehad. Het soort internetbundel wat je kiest, hangt heel erg af van hoe je internetgebruik is. Als je namelijk alleen binnenshuis actief bent, dan kun je je afvragen of je wel een internetbundel nodig hebt. Want al het internetgebruik via wifi, kost je niets. Ben je veel onderweg en zit je vaak op social platforms, navigeer je via Google Maps of ben je voor andere redenen verbonden met internet? Je gaat dan data verbruiken. Afhankelijk van het aantal MB's wat je verbruikt, kun je bepalen welke internetbundel het best bij je past. Heb je nog geen idee hoeveel je nu verbruikt? Ga dan naar de instellingen van je telefoon en navigeer naar apps beheren. Je kunt dan zien hoeveel mobiele data je voor verschillende apps hebt gebruikt. Daarmee kun je een mooie inschatting maken. Vaak heb je keuze binnen een telefoonabonnement om te kiezen voor een onbeperkt data of mobiel internetabonnement. Zo is de juiste bundel snel gekozen.

Familieabonnement en studentenkorting

goedkoop telefoonabonnement sub1
familieabonnement

Verschillende providers bieden ook een familieabonnement aan. Dit pakket is interessant voor mensen die op hetzelfde adres wonen. Je kunt dan bijvoorbeeld data en belminuten delen. Naar elkaar bellen is dan ook gratis. Bij Vodafone krijg je bij ieder abonnement dat je neemt €7,50 korting. Bij sommige providers is het goedkoper om een heel pakket te nemen. Dit wil zeggen internet, tv, sim-only en zelfs gas en licht. Je ontvangt dan tot €17,50 per maand korting.

Je kunt als student extra voordelen pakken waardoor je vaak een goedkoop telefoonabonnement kunt aanschaffen. Bij sommige providers kun je een speciaal studenten abonnement nemen. Hierbij kun je denken aan het ontvangen van gratis 5GB extra en het niet betalen van aansluitkosten. Hiermee bespaar je meteen €20. Er zijn verder niet zoveel aanbiedingen voor studenten als het gaat om telefoonabonnementen. Het is belangrijk om daarom de voorkeuren, die eerder beschreven zijn, goed in beeld te hebben. Daarmee kun je gaan vergelijken en voor jou het goedkoopste telefoonabonnement kiezen. Wel zijn er goede deals voor losse telefoons, die je dan vervolgens kunt combineren met een sim-only abonnement. De kortingssite Student Beans zet speciaal al deze kortingen op een rijtje voor studenten.

Let op je dataroaming

Je kunt met alle bovenstaande adviezen een goed telefoonabonnement uitkiezen. Maar hoe goed dan ook, als jij over je datalimiet gaat, kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Je gaat dan namelijk voor elke mb betalen. En dat wil je niet. Je kunt hiervoor verschillende dingen doen.

  • Stel op je telefoon een datalimiet in

  • Geef in je dataroaming aan welke apps je buiten de wifi wilt gebruiken. Zo voorkom je dat er op de achtergrond toch data wordt verbruikt waar je geen erg in hebt.

  • Download video’s en foto’s als je wifi hebt.

  • Je hebt ook apps die je direct een melding geven wanneer je over je data heengaat.

  • Kijk ook even goed of je data zowel in binnen- als buitenland mag gebruiken.

Met deze tips ga je in ieder geval nooit meer betalen dan je maandelijkse abonnementskosten. Blijk je stelselmatig toch belminuten of data tekort te komen, dan kun je beter je abonnement aanpassen.

Een lijst van goedkope providers

goedkoop telefoonabonnement sub2
aanbiedingen providers

Om je te helpen een goed vergelijk te kunnen doen hebben we de meeste bekende providers voor je in een overzicht gezet. Je kunt hiermee de actueelste en goedkoopste telefoonabonnementen vinden.

Lieke Acket

Geschreven door

Lieke Acket

In mijn carrière focus ik op het helpen van mensen, zoals nu bij kortingscode.nl. Ik bied graag de beste besparingen aan en schrijf over kostenbewust leven. Vrije tijd breng ik door in de natuur of met doe-het-zelf projecten.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik doe graag onderzoek naar hoe je kunt besparen op elektronica, reizen en huisdieren. Dit zijn namelijk voor veel mensen een grote kostenpost en vaak betalen we hier onnodig veel geld voor. Ik hoop dat ik met het schrijven van deze artikelen veel mensen kan helpen hun financiële lasten wat te verkleinen.

Aanbevolen artikelen

Een goedkope telefoon kopen kan met deze 9 handige bespaartips

Een goedkope telefoon kopen kan met deze 9 handige bespaartips

Door Aartie Narain9 aug 2022

Houdt de batterij van je telefoon het geen dag meer uit? Of is je toestel erg langzaam geworden? Dan is het tijd voor een nieuwe smartphone. Om je zoektocht naar een betaalbare telefoon wat makkelijk te maken, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Met deze 7 bespaartips scoor jij een goedkoop sportschoolabonnement

Met deze 7 bespaartips scoor jij een goedkoop sportschoolabonnement

Door Elize Zonnenberg20 dec 2022

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus is het tijd voor goede voornemens. Meer sporten en geld sparen staan bij veel mensen bovenaan het lijstje. Je kunt deze doelen combineren door de tips in dit artikel door te nemen. We hebben namelijk de beste tips voor je verzameld om een sportschoolabonnement met korting te scoren.

Zo bespaar je op je abonnement bij goedkope streamingdiensten

Zo bespaar je op je abonnement bij goedkope streamingdiensten

Door Elize Zonnenberg7 jul 2022

Televisie kijken is in de laatste jaren totaal veranderd. Waar je vroeger nog wekelijks op een nieuwe aflevering van je favoriete programma of serie moest wachten, kijk je nu ongelimiteerd naar de nieuwste films en spannendste series dankzij de vele streamingsdiensten. Ben je benieuwd hoe je zo goedkoop mogelijk gebruik kunt maken van streamingsdiensten? Lees dan dit artikel. We hebben namelijk zes tips voor je verzameld waarmee je zo voordelig mogelijk streamt.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·