Zo vind je de goedkoopste abonnementen

Voor de meeste streamingsdiensten betaal je een maandelijks bedrag om zonder limiet films en series te kijken. Als je meerdere abonnementen hebt, kan dat dus een behoorlijk maandelijks bedrag worden. In dit artikel lees je in zes tips hoe je op de maandelijkse kosten kunt besparen, zodat jij met pyjama aan, gordijnen dicht en snacks binnen handbereik de leukste films en series kunt kijken tegen de scherpste prijs.

1. Krijg een gratis abonnement bij deze streamingsdiensten

Voor de meeste streamingsdiensten betaal je een maandelijks of jaarlijks bedrag om films en series te bekijken en downloaden. Maar wist je dat er ook gratis streamingsdiensten bestaan? Bij deze aanbieders hoef je dus geen abonnement af te sluiten en betaal je geen maandelijks bedrag! Een minpuntje is dat je bij de meeste diensten wel reclames te zien krijgt.

Deze streamingsdiensten geven je een gratis abonnement en zijn een goed alternatief voor bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime:

  • Sony Crackle
  • Peacock
  • Crunchyroll
  • iQiyi

2. Ontvang 15% korting op Disney Plus

Ben jij een fan van Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic? Dan kun je je met een abonnement op Disney Plus klaarmaken voor flink wat avonden binge watchen. Al vanaf €8,99 per maand heb je een abonnement bij deze streamingsdienst. Als je zeker weet dat je voor langere tijd gebruik wilt maken van Disney Plus, kun je ook kiezen voor een jaarabonnement voor €89,90. Je bespaart hiermee 15% ten opzicht van een maandabonnement.

In het aanbod van deze streamingsdienst vind je onder andere The Mandalorian, Captain America, Toy Story en de nieuwste Disney films. Met Group Watch kun je samen met je vrienden vanaf verschillende locaties tegelijk een film of serie kijken. Daarnaast kun je films en series downloaden om ze onderweg te kijken en kun je streamen op maximaal vier verschillende apparaten.

Disney Plus smartphone popcorn

3. Scoor tot wel 43% korting op HBO Max

Liefhebbers van Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City en nog veel meer populaire series, zijn bij HBO Max gegarandeerd van uren kijkplezier. Je kunt bij deze aanbieder verschillende persoonlijke profielen aanmaken, films en series downloaden zodat je ze onderweg kunt kijken en het is mogelijk om op drie verschillende apparaten te kijken. Bovendien kun je tot wel 43% korting op een abonnement bij HBO Max krijgen.

Een Basic abonnement kost €5,99 per maand. Als je een jaarabonnement afsluit, kun je 43% korting krijgen en betaal je maar €46,99 per maand. Als je voor een Standaard abonnement kiest, krijg je betere kwaliteit. Je betaalt dan €7,99 per maand of €59,99 per jaar. Een Standaard jaarabonnement is 37% goedkoper dan een maandabonnement. Als je zeker weet dat je het hele jaar door films en series wilt kijken, is het dus goedkoper om in één keer voor het hele jaar te betalen.

4. Probeer Videoland 14 dagen gratis

Bij Videoland kijk je de eerste 14 dagen gratis. Daarna betaal je slechts €4,99 per maand voor een Basis abonnement waarmee je onbeperkt films en series kunt kijken. Je zit nergens aan vast, want je kunt je abonnement op elk moment opzeggen.

Kijk je liever reclamevrij? Dan kun je ook voor een Plus op Premium abonnement kiezen. Met een Plus abonnement kun je op twee schermen tegelijk kijken. Hiervoor betaal je €8,99 per maand. Als je voor een Premium abonnement kiest, betaal je €10,99 per maand en kun je op vier schermen tegelijk kijken.

In het aanbod vind je populaire reality series, zoals Temptation Island, Gooische Moeders en Married at First Sight of dramaseries zoals NCIS en New Amsterdam. Gegarandeerd uren kijkplezier dus!

Vrouw kijkt tv en eet popcorn huiskamer

5. Kijk onbeperkt en voordelig televisieprogramma’s

Je zou het door alle streamingsdiensten bijna vergeten, maar ook op televisie kun je nog steeds leuke programma’s, series en films kijken. Bij de meeste zenders kun je tegenwoordig ook een abonnement nemen, waardoor je alle programmas’s terug- of vooruit kunt kijken. Zo hoef je dus niet elke week op de bank klaar te zitten voor jouw favoriete programma, maar kijk je waar en wanneer je maar wilt.

Een NPO Plus abonnement heb je bijvoorbeeld al voor €2,95 per maand. Je kunt dan exclusieve documentaires, films en series kijken. Kijk bijvoorbeeld het laatste seizoen van Dexter, de populaire serie Au Pairs of alle afleveringen van alle seizoenen van Reizen Waes. Bovendien kun je NPO Plus één maand gratis uitproberen.

Je kunt ook kiezen voor een abonnement op NL Ziet. Hier kijk je alle programma’s van alle Nederlandse on demand zenders live, terug of vooruit. Een abonnement kost €7,95 per maand, maar er is vaak een deal waarmee jij kunt besparen. Met de zomeraanbieding betaal je bijvoorbeeld maar €4,95 voor twee maanden en daarmee pak je 50% korting. Daarnaast krijg je de eerste maand gratis.

6. Kijk Netflix al vanaf €7,99 per maand

En dan is er natuurlijk nog de bekendste streamingsdienst: Netflix. Al vanaf €7,99 per maand stream je de leukste series en films. Wil je op meer apparaten tegelijk kunnen kijken of downloaden? Dan kun je voor een Standard of Premium abonnement kiezen. Voor €11,99 of €15,99 per maand kun je dan op twee of vier schermen tegelijk kijken of downloaden.

Series waar iedereen het over heeft, zoals Stranger Things, Peaky Blinders en Squid Games kijk je onbeperkt via Netflix. Ook het filmaanbod wordt steeds vernieuwd en aangevuld met titels als The Tinder Swindler en The Irishman. Een abonnement is eenvoudig af te sluiten en je zit nergens aan vast. Je kunt namelijk op ieder moment opzeggen zonder dat daar annuleringskosten aan vastzitten.