Onze tips voor goedkoop eten bestellen bij jou in de buurt

Zelf koken is misschien goedkoper, maar het komt niet altijd goed uit. Soms wil je ook gewoon lekker KFC of McDonalds bestellen. Wij begrijpen dat! Om de kosten een beetje te beperken, hebben wij een aantal bespaartips opgesteld. Ga bijvoorbeeld altijd op zoek naar een kortingscode en probeer te besparen op de bezorgkosten. Wil je een maaltijd bestellen voor minder dan €5? Kies dan voor Gorillas of Flink. Ontdek hieronder hoe je nog meer kunt besparen.

1. Gebruik een kortingscode om eten te bestellen

Een voordeel aan eten bestellen, is dat je een kortingscode kunt gebruiken bij het afrekenen. Je kunt hierdoor wel €15 besparen. Gelukkig zijn er altijd kortingscodes beschikbaar bij sites als Uber Eats, Domino’s en New York Pizza. Het kan zijn dat een code alleen geldig is op je eerste bestelling. Heb je bijvoorbeeld al een keer bij Uber Eats besteld? Maak dan een nieuw account aan met ander e-mailadres. Is dat geen optie, dan kan je bij Uber Eats ook nog gebruik maken van vriendenkorting. Laat een vriend, vriendin of familielid een bestelling plaatsen met jouw persoonlijke link en krijg beiden extra voordeel. Zo kan je een promotiecode krijgen voor gratis eten. Jawel, gratis eten, dat lees je goed! Het is dus zeker de moeite waard om je link te delen met zoveel mogelijk mensen.

2. Bespaar op de bezorgkosten

Je kapsalon, spareribs of poké bowl staan niet zomaar bij je op de stoep. De meeste restaurants rekenen extra bezorgkosten. De hoogte van deze kosten hangt af van de afstand tussen jou en het restaurant, het tijdstip en op welke dag je bestelt. Zondagavond om 18:00 uur is bijvoorbeeld echt spitsuur, waardoor de bezorgkosten oplopen richting €5. Hier kan je dus rekening mee houden als je eten gaat bestellen. Wil je helemaal niets betalen voor de bezorging, dan kan je bij sites als Thuisbezorgd en Uber Eats filteren op ‘Gratis Bezorging’. Staat je favoriete restaurant er niet tussen? Dan moet je toch echt van de bank komen, je schoenen aan doen en zelf je eten gaan halen. Maar de kans is groot, dat het eten dan nog lekkerder smaakt!

Traditionele Napolitaanse pizza

3. Maak gebruik van acties en aanbiedingen

Deze tip ligt misschien voor de hand, maar bekijk ook alle acties en aanbiedingen. Bij Uber Eats en Thuisbezorgd kan je eenvoudig filteren op korting. Aanbiedingen die vaak terugkomen zijn 20% korting op een specifiek gerecht, 1+1 gratis op pizza’s, gratis sides en gratis bezorging. Is er momenteel geen korting en wil je bijvoorbeeld per se Subway bestellen? Check dan hun eigen site voor alle huidige aanbiedingen. Het kan namelijk zo zijn, dat het restaurant zelf wel aanbiedingen communiceert en de bestelservice niet. Het checken van alle sites en het vergelijken van aanbiedingen kost soms extra moeite, maar het levert je wel extra voordeel op.

4. Spaar voor korting met je stempelkaart

Je moet misschien bij het woord ‘stempelkaart’ aan je oma denken die een lade vol had met zegeltjes en spaarkaarten. Maar ook anno 2022 is de stempelkaart nog een hot item. Zo krijg je bij Thuisbezorgd extra korting met een volle stempelkaart. Dit werkt als volgt: bij elke bestelling zet Thuisbezorgd 10% van de bestelwaarde opzij. Na vijf bestellingen, ontvang je een kortingscode t.w.v. het totale bedrag dat je hebt opgespaard. Dus ga je een keer eten bestellen met vrienden? Doe dit dan via jouw account. Zo spaar je in één keer een groot bedrag.

5. Sushi bestellen met korting via Groupon

Sushi is lekker, maar niet goedkoop. Gelukkig kan je bij Groupon voordelige sushiboxen bestellen. De korting verschilt per restaurant, maar meestal krijg je 30% tot 50% korting. Op een box van €25, scoor je dus al snel €10 korting. Vergeet niet om bij Groupon te zoeken per stad of regio. Je moet je bestelling namelijk zelf afhalen bij het restaurant. Heb je geen zin in sushi, dan zijn de andere take-away deals ook de moeite waard om te bekijken. Zo krijg je extra korting bij Surinaamse, Thaise, en Indonesische restaurants.

Japanse sushi

6. Eten bestellen voor minder dan €5 via flitsbezorgers

Bij een restaurant of snackbar bestellen is natuurlijk superlekker, maar tegenwoordig kan je ook verse maaltijden bestellen via Gorillas en Flink. Deze maaltijden zijn ook nog een stuk goedkoper. Zo kan je al een curry bestellen voor slechts €5. Je hoeft ook niet lang te wachten op je eten, want de flitsbezorger staat al binnen 10 minuten voor je deur. Wij zijn fan! Je kunt in de app van Flink en Gorillas ook gebruikmaken van kortingscodes. Dit kan al snel €10 à €15 korting opleveren. Natuurlijk zijn deze codes niet geldig op een maaltijd van €5, maar je kunt er wel voor kiezen om nog wat extra boodschappen te bestellen. Dit scheelt weer een bezoek aan de supermarkt. En wist je dat deze flitsbezorgers niet duurder zijn dan Albert Heijn en Jumbo?