Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Besparen op boodschappen via een app

Geschreven door:Lieke Acket
Publicatiedatum:9 jan 2024
4 minuten leestijd
besparen op boodschappen (hero)

Tegenwoordig is er voor alles wel een app beschikbaar. Ook als je goedkoper boodschappen wilt doen. Hoe je dit doet? Dit heeft onze redactie voor je uitgezocht. In dit artikel staan de belangrijkste manieren op een rijtje. Boodschappen doen wordt zo nog veel leuker!

De beste bespaartips en apps voor je boodschappen

De prijzen van huizen stijgen, de benzine is duurder en ook levensmiddelen zijn flink in prijs verhoogd. Tijd om dus eens te kijken hoe je kunt besparen op boodschappen via een app. Want het is toch wel zo fijn om alles in je telefoon altijd bij de hand te hebben. Onderstaande tips gaan je helpen om goedkoper uit te zijn op je boodschappen. Succes!

Boodschappen prijzen vergelijken doe je zo

Vind je het niet erg om bij verschillende supermarkten je inkopen te doen? Dan is een prijzen vergelijker een aanrader. Deze zijn niet altijd in de vorm van een app te openen, maar de website is prima op de telefoon te bekijken. Bij sommige aanbieders kun je je kassabon inscannen en dan gaat deze de prijzen vergelijken. Bij andere kun je op product zoeken. Zo kun je zien of je wellicht bij de Albert Hein goedkoper uit bent dan bij de Jumbo.

De volgende websites laten je zien bij welke supermarkt je goedkoper uit bent:

Maak dus zeker gebruik van deze vergelijkers om te besparen op je boodschappen. 

Alle aanbiedingen voor je boodschappen op een rijtje

De echte koopjesjagers kunnen met de volgende apps wel goed uit de voeten. Je hebt namelijk alle aanbiedingen in één app bij elkaar. Als je de AlleFolders of Reclamefolder app hebt gedownload, zijn de reclamefolders voor jou verzameld. Je hebt dan alles handig in één overzicht. Op meerdere manieren kun je zoeken. Op categorie, per folder, algemene zoekfunctie. Superhandig als je de beste koopjes van supermarkten wilt hebben.

Goedkope overblijfsels in jouw winkelmandje

besparen op boodschappen (1)

Je staat voor het groentevak en je wilt de beste en mooiste tomaten. Deze ogen namelijk goed en zullen ook het beste smaken. Misvormde paprika’s laten we liever links liggen. Daardoor blijven er vaak veel voedingsmiddelen over. Ook voedingsmiddelen die qua looks van tevoren al worden afgekeurd, belandden voorheen in de afvalbak. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om ook dit voedsel te consumeren. En het is nog goedkoper ook. Door middel van verschillende apps kun je tegenwoordig bij supermarkten een box ophalen met voedingsmiddelen die bijna over datum zijn of niet door de mooiheidskeuring zijn gekomen. Dit eten is net zo goed als dat je het in de supermarkt koopt en zijn hetzelfde van smaak. Deze boxen worden tegen kleine prijsjes aangeboden. Bij de verrassingsboxen weet je niet precies wat je krijgt, maar je kunt ook op vegetarisch selecteren. Je helpt hierbij voedselverspilling voorkomen en je bent zelf goedkoper uit met je boodschappen. De volgende apps kun je hiervoor gebruiken:

  • Too good to go

  • AH overblijvers

Cashback op je boodschappen

Hoe leuk is het als je geld kunt terugkrijgen op je aankopen? Bij de app Scoupy is deze mogelijkheid er. Nadat je je hebt aangemeld zie je allerlei cashback acties bij jou in de regio. Het gaat om levensmiddelen, maar ook om abonnementen of tickets voor leuke activiteiten. We leggen de focus nu even op de boodschappen. Je kiest in de app het product wat je hebt aangekocht, je maakt een foto van de kassabon en je krijgt een deel of zelfs het gehele bedrag binnen een paar dagen op je rekening gestort. 

Met een boodschappenlijstje bespaar je al snel

besparen op boodschappen (3)

Er zijn natuurlijk ook manieren waarmee je op voorhand al bespaart. Ga nooit naar de supermarkt als je honger hebt. Dat is alvast een goede tip. Je ziet dan allerlei dingen die je lekker vindt en koopt dan altijd meer dan nodig. Een goede uitkomst om alleen te kopen wat je nodig hebt, is een boodschappenlijstje. Je hebt hier tegenwoordig handige apps voor. Maak je boodschappenlijstje voordat je naar de supermarkt gaat. Je weet precies wat je nodig hebt en koopt dus ook geen onnodige dingen. Het afvinken van de lijst gaat snel en eenvoudig. Boodschappen doen geeft voldoening zo. Enkele voorbeelden van apps zijn:

  • Keep

  • Boodschappenlijst

  • Bring

  • Out of Milk

  • Listonic

Bespaar op je boodschappen in je eigen keuken

Voedselverspilling tegengaan begint al in je eigen keuken. Weet jij precies wat je in jouw koelkast en keukenkastjes hebt staan? En koop je wel eens dingen die je niet gebruikt of uiteindelijk niet opmaakt? Dat is zonde, want je gooit dan onnodig eten weg. Met de “No waste” app ga je voedselverspilling tegen en koop je ook alleen wat je echt nodig hebt. Je houdt in deze app bij wat je allemaal aan etenswaren in huis hebt. Je moet er wel wat moeite voor doen, maar dit kan een grote besparing op je boodschappen zijn.

Lieke Acket

Geschreven door

Lieke Acket

In mijn carrière focus ik op het helpen van mensen, zoals nu bij kortingscode.nl. Ik bied graag de beste besparingen aan en schrijf over kostenbewust leven. Vrije tijd breng ik door in de natuur of met doe-het-zelf projecten.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik doe graag onderzoek naar hoe je kunt besparen op elektronica, reizen en huisdieren. Dit zijn namelijk voor veel mensen een grote kostenpost en vaak betalen we hier onnodig veel geld voor. Ik hoop dat ik met het schrijven van deze artikelen veel mensen kan helpen hun financiële lasten wat te verkleinen.

Aanbevolen artikelen

Dit zijn alle manieren om te besparen op boodschappen bij Albert Heijn (en het is heel simpel)

Dit zijn alle manieren om te besparen op boodschappen bij Albert Heijn (en het is heel simpel)

Door Aartie Narain6 jan 2023

Boodschappen doen kan soms erg duur uitpakken. Heb je weleens nagedacht over hoeveel geld je daaraan uitgeeft? Wij kunnen je vertellen dat dit als water gaat. Dankzij deze tips houd je jouw bezoek aan de supermarkt betaalbaar.

Wereld vegan dag: goedkoop vegan eten doe je zo

Wereld vegan dag: goedkoop vegan eten doe je zo

Door Raoul Alspeer27 okt 2023

Op 1 november is het wereld vegan dag. Op deze dag zetten we vegan recepten en veganisten in het zonnetje en proberen we mensen bewust te maken van een veganistische lifestyle. Mensen met een vegan dieet zijn mensen die uitsluitend plantaardig voedsel eten. Dit houdt in dat er hier nooit met ingrediënten wordt gekookt die door of van dieren wordt geproduceerd. Naast gezondheidsredenen wordt dit meestal gedaan uit zorg voor het welzijn en de rechten van dieren. Vegans geloven erin dat dieren niet onnodig hoeven te lijden voor hun voedsel. Daarnaast heeft de productie van vlees impact op het milieu. Veganisten streven ernaar om met hun dieet deze problemen tegen te gaan en zo een schonere en eerlijkere wereld te creëren.

Hoe werkt extreme couponing in Nederland? En bestaat het wel echt?

Hoe werkt extreme couponing in Nederland? En bestaat het wel echt?

Door Brigit Leegwater2 jan 2024

Je kent vast wel het Amerikaanse televisieprogramma ‘Extreme Couponing’ van TLC. Hierin worden mensen gevolgd die een sport hebben gemaakt van het verzamelen van coupons. Vervolgens zie je ze de coupons inleveren bij de supermarkt, waardoor ze i.p.v. $100 niets meer hoeven te betalen. Een geweldig concept dat we in Nederland ook wel zouden willen hebben. Hoe we in Nederland aan extreme couponing doen dat lees je in dit artikel.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·