Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Zo haal je deze kerst een goedkope kerstboom in huis

Geschreven door:Sterre Marsman
Publicatiedatum:15 dec 2023
4 minuten leestijd
Goedkope kerstboom

Helaas kunnen we wel met zekerheid stellen: december is niet de goedkoopste maand van het jaar. Sinterklaas, kerstinkopen, etentjes, Oud en Nieuw festiviteiten - genoeg opties om je salaris er rap doorheen te jagen. Alle kleine beetjes helpen, en dus leggen we je graag uit hoe je bespaart op wat voor velen een essentieel onderdeel van de donkere dagen is: een boom. Met de volgende tips zorg jij voor een goedkope kerstboom in huis. 

Een financiële meevaller in de dure decembermaand 

Het is donker en grijs en ieder greintje extra sfeer is welkom. De een pakt uit met een overweldigend assortiment aan rendierverlichting op de gevel, de ander houdt het bij een subtiel boompje met het formaat van een kleine kamerplant. Hoe dan ook: kerstversiering is populair. Ieder jaar weer liggen de winkels vol met opties en verkopen ze bomen van de Gamma tot de supermarkt. Net als het aanbod kan de prijs ook aardig variëren. En gezien het prijzige karakter van december, is het verstandig te besparen waar dat kan. Of je nou op zoek bent naar een goedkope Nordmann kerstboom, of een goedkope kunstkerstboom: wij helpen je op weg. Lees snel verder voor zeven handige tips. 

Goedkope kerstboom

1. Koop de boom op tijd

Fan van de kerstdagen? Dan is deze eerste tip voor jou geen probleem. Sommigen zien de boom het liefst maximaal een week in de kamer, anderen halen hem als het kan begin september al naar binnen. Val je in die laatste categorie, heb je een financiële meevaller. Val je in de eerste categorie overigens ook, maar daarover later meer. Als je je kerstboom voor het hoogseizoen in huis haalt, zijn de prijzen vaak lager omdat ze nog niet geoogst zijn. Je kan ze dan ook direct bij de kerstboomboer halen. Dan zit er geen tussenpersoon tussen, en liggen de prijzen vaak ook nog lager. Het is ook gelijk een lekker kerstig uitje, en als je de boom fanatiek vroeg in huis wilt halen past dat waarschijnlijk helemaal in je straatje. 

2. Of juist last minute 

Voor wie het liefst zo kort mogelijk tegen de behangen dennentakken aan zit te kijken is dit een goed excuus: de aller goedkoopste manier om een kerstboom te bemachtigen is om hem op het allerlaatste moment te halen. De dagen voor kerst zijn kerstbomen namelijk het goedkoopst: bij sommige tuincentra en straatverkopers kun je ze dan voor een paar euro nog meenemen. Überhaupt zijn bij tuincentra vaak goede deals te vinden om een goedkope kerstboom te scoren. Check bijvoorbeeld even de Praxis, daar ontvang je tot wel 50% korting op een kerstboom. Grote kans dat de korting oploopt naarmate kerst dichterbij komt, dus houd de website goed in de gaten als je nog geen groen gewaad in huis hebt. 

Goedkope kerstboom

3. Investeer in een kunstboom 

In sommige gevallen het slachtoffer van smaak discussies, maar een kunstkerstboom is wel een voordelige investering. In plaats van jaarlijks een nieuw exemplaar over de drempel te slepen, haal je gewoon iedere dag dezelfde doos van zolder. En als je weet waar je moet zoeken, kun je best een goedkope kunstkerstboom vinden. Kijk bijvoorbeeld even bij Bol.com, voor tot wel 30% korting op een nepperd. Of bij Leen Bakker, daar koop je er een met 50% korting.

4. Ga voor een mini boom 

Hier gaat op: klein maar fijn. Minder werk om te versieren, minder werk om de trap op te tillen en minder kosten. Een kleine boom is helemaal niet zo’n slecht idee. In een klein appartement misstaat het niet, in een grote overigens ook niet. Een kleine boom koop je al vanaf €5, bijvoorbeeld bij de Praxis. Nog een voordeel: in een kleine boom gaat maar weinig versiering. Als je dat nog helemaal moet aanschaffen is het dus ook slim om een kleine boom te kopen. Minder ruimte om te vullen. 

Goedkope kerstboom

5. Koop een kerstboom met kluit

Besparen op de standaard kan ook. Een flitsende standaard kan je snel al €20 euro kosten. Als je hem direct koopt met kluit, kost je dat je een paar euro, of zelfs niks. Het ziet er misschien minder strak uit, maar het bespaart je wel weer wat geld. Dat kan je bijvoorbeeld uitgeven aan nepsneeuw, wat je er omheen kan leggen. Wederom, goedkoper dan een flitsende standaard.

6. Haal betaalbare ballen 

Dan is er nog het onderwerp versiering. Een kerstboom zonder kerstballen en lichtjes is bovendien maar gewoon een Nordmann. Op de versiering is gemakkelijk te besparen. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt: kerstballen heb je voor honderden euro’s. Maar je kan ook bij budgetwinkels kijken, zoals bijvoorbeeld de Action. Bij de Praxis kun je zelfs een kunstkerstboom met verlichting kopen. Twee vliegen in één klap, zeggen ze dan. De ultieme tip voor het voordelig inslaan van kerstversiering draait om één ding: timing. Net na de kerst zit namelijk niemand meer op kleine rendiertjes voor in de boom te wachten, en dan zijn ze soms tot wel 70% afgeprijsd bij bijvoorbeeld de Blokker. Als je dus een beetje vooruit denkt, koop je je nieuwe kerstassortiment een jaar vooruit. Gelukkig zijn rendieren hartstikke tijdloos. 

Sterre Marsman

Geschreven door

Sterre Marsman

Schrijven en geld besparen zijn twee passies in mijn leven. Ik deel bij Kortingscode.nl daarom graag de beste bespaartips. In mijn vrije tijd fiets ik door Amsterdam op zoek naar leuke koffietentjes.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik heb een passie voor schrijven, waardoor geen enkel onderwerp mij te gek is. Ik deel graag mijn inzichten en ervaringen op het gebied van besparen in het dagelijks leven, zoals besparen op streamingsdiensten, huisdieren, online shoppen en hoe je zo goedkoop mogelijk op date kunt gaan.

Aanbevolen artikelen

Zo organiseer je een low budget familiedag

Zo organiseer je een low budget familiedag

Door Elize Zonnenberg12 dec 2023

Met veel volle agenda’s is het niet altijd makkelijk om je familie te blijven zien. Zeker als je niet allemaal in dezelfde regio woont. Een familiedag is dan een goede manier om met elkaar in contact te blijven. Met de tips in dit artikel organiseer je met een klein budget een gezellige dag en doe je ideeën op voor leuke activiteiten.

Goedkope kerstkaarten versturen doe je met deze 5 tips

Goedkope kerstkaarten versturen doe je met deze 5 tips

Door Raoul Alspeer9 dec 2023

Kerstkaarten zijn de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Waar vroeger kaarten steevast met de hand werden geschreven, worden ze nu machinaal geprint. Ook is de manier waarop wij kaarten versturen nu heel wat anders dan laten we zeggen 5 of 10 jaar geleden. Toch heeft een handgeschreven kaartje met postzegel nog altijd een aparte charme. Hoe je er ook voor kiest om jouw kaarten aan het einde van het jaar te creëren of te versturen. Uiteindelijk blijft het, een mooi gebaar om te laten zien dat je aan iemand denkt gedurende de feestdagen.

Goedkoop op wintersport: tips om niet de hoofdprijs te betalen

Goedkoop op wintersport: tips om niet de hoofdprijs te betalen

Door Danique van Beers6 dec 2023

Veel mensen kunnen in de zomer al niet wachten op de winter, want winter betekent wintersport tijd! Op wintersport gaan is alleen niet altijd even goedkoop. Naast ski’s of een snowboard huren/ kopen en het aanschaffen van wintersport kleding, zul je ook nog reis- en hotelkosten hebben. Verder zul je een skipas aan moeten schaffen, waardoor de kosten flink op kunnen lopen. Wij hebben voor jou uitgezocht hoe je het best kunt besparen tijdens je skivakantie.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·