Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Begrijp hoe Netflix werkt met deze handige tips

Meer en meer mensen kijken TV online

Tegenwoordig worden films en series steeds vaker via online streaming diensten bekeken, zo zijn er veel mogelijkheden om bijvoorbeeld Netflix te kijken. Er wordt veel minder vaak naar kabel tv gekeken en massaal overgegaan op online. Het scheelt reclames en meestal staat een hele serie al online terwijl je op tv weken moet wachten om een serie af te kijken. Om die films en series online te kunnen kijken is het handig om te begrijpen hoe Netflix werkt. Via dit artikel zullen wij beschrijven wat Netflix nu inhoudt en de belangrijkste vraag beantwoorden: ‘Hoe werkt Netflix?’

TIP - Hier vind je Netflix kortingscodes!


Wat is Netflix?

Netflix is een online streaming dienst, via deze dienst kan je online films en series streamen. Streamen betekent dat het niet nodig is om het te downloaden maar dat je het via het internet kan kijken. Zo hoef je niet eindeloos te wachten totdat je download is voltooid, maar kan je met een paar drukken op de knop gelijk beginnen met het kijken van een film of serie.


Hoe meld ik mij aan voor Netflix?

Het aanmelden voor Netflix is erg eenvoudig, dit kan online gedaan worden via www.netflix.nl. Daar vind je een knopje voor het aanmelden en registreren en daarna heb je de optie om te kiezen uit bepaalde abonnementen:

  Basic  Standaard  Premium

Kan ik kijken in HD?


Nee Ja Ja

Is Ultra HD beschikbaar?


Nee Nee Ja

Hoeveel schermen kan ik tegelijk gebruiken?


1 2 4

Kijken op tv, laptop, telefoon en tablet


Ja Ja Ja

Altijd films en series kijken


Ja  Ja Ja

Kan ik altijd opzeggen?


Ja Ja Ja
Is de eerste maand gratis? Ja Ja Ja


Kies uit een van deze drie opties het abonnement dat bij je past. Nu je een Netflix account hebt aangemaakt heb je stap een voltooid. Nu herrijst de volgende vraag; hoe werkt Netflix nu?


Hoe werkt Netflix en met welke apparaten kan ik kijken?

Nu je succesvol je Netflix account hebt aangemaakt kan je gelijk beginnen met het kijken van films en series. Voordat je begint met kijken zou je nog meerdere profielen kunnen instellen, voor ieder van de familie of je vrienden een apart kopje voor elk persoon. Zo kan iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeuren instellen en series of films die hij of zij later wilt kijken opslaan op zijn persoonlijke account. Zo zou je het bijvoorbeeld ook nog kunnen koppelen met je Facebook en met al je vrienden kunnen delen waar je momenteel naar kijkt en wat je al gekeken hebt. Zo kan je via Facebook je vrienden van kijktips voorzien maar zelf ook kijktips van je vrienden ontvangen.  Voor het kijken in HD hangt het af van welk abonnement je hebt genomen.

Met welke apparaten kan ik Netflix bekijken?

Netflix is niet alleen beschikbaar voor op je computer, ook zijn er meerdere opties om Netflix te bekijken:

 • Heb jij bijvoorbeeld een Smart TV? Zo kan je op jouw tv de Netflix app opzoeken en daar inloggen. Dit hoef je maar eenmalig te doen, daarna kan je al het aanbod van Netflix vinden en jouw films en series streamen op TV.
 • Via Apple kan je het kastje van Apple TV aanschaffen en aansluiten op je TV, op die manier kan je Netflix aanzetten en in HD op je TV kijken.
 • Ook is het mogelijk om via een spelcomputer te streamen op jouw TV, zo kan je met je Xbox, PlayStation 4 of je Wii een applicatie downloaden voor het bekijken van Netflix.
 • Wat is lekkerder dan Netflix onderweg kijken, zo kan je via je smartphone de Netflix app downloaden en zo in de trein of auto je serie lekker verder kijken.
 • Uiteraard is het mogelijk met een tablet of een laptop, dit is handig voor thuis gebruik. Waar je via de applicatie of het internet makkelijk kan kiezen wat je wilt kijken en zo ook simpel de afleveringen van een serie doorscrollen, maar ook ondertiteling aanzetten.

Het aanbod Netflix in Nederland

Zo heeft Netflix een ruim aanbod van populaire series en films, maar zo hebben zij ook hun eigen productie, zo bieden zij bijvoorbeeld series aan die zij zelf hebben gemaakt. Dit zijn series als:

 1. Lillyhammer – Dit is een serie die zich afspeelt in Noorwegen, waar ex-gangster Frank Tagliano New York verlaat en voor een rustiger leven gaat in Noorwegen. Waar hij zijn oude methodes toch weer oppakt.
 2. House of Cards – Kevin Spacey speelt hier een congreslid in Washingthon DC genaamd Francis Underwood, hier probeert hij alles om steeds meer het witte huis over te nemen.
 3. Orange is the New Black – De serie gaat over een vrouw genaamd Piper Chapman die naar de vrouwengevangenis moet voor een misdaad uit haar jeugd.
 4. Marco Polo – Deze serie gaat over de beginjaren van de beroemde ontdekkingsreiziger, zo wordt hij uitgedaagd met verraad en rivaliteit.
 5. Bojack Horseman – Bojack Horseman speelt zich af in LA over een paard die te vroeg heeft gepiekt in zijn carriere en nu aan het bekijken is wat hij moet doen met zijn leven.

Ook heeft Netflix series in Nederland en andere populaire series overgenomen vanuit het buitenland zoals:

 1. Breaking Bad – Deze serie gaat over een terminaal zieke scheikunde leraar die begint met de productie en verkoop van crystal meth met een oud-leerling om zo zijn gezin te onderhouden.
 2. Better Call Saul – In deze serie gaat het over de advocaat in Breaking Bad, zo is dit een prequel van de serie en wordt bekeken naar de beroemde advocaat in een criminele wereld.
 3. Suits – Zo begint een schoolverlater met werken als advocaat op het kantoor van een topadvocaat in New York.
 4. Dexter – Dit is een serie over een bloedspat analist voor de politie in Miami, maar in de avond is hij een seriemoordenaar die op zoek is naar andere moordenaars.​

Zo heeft Netflix ook veel film klassiekers voor jong en oud, ook komen er steeds meer nieuwe films vlak na hun release op DVD uit op Netflix.

 


Netflix is het nieuwe TV kijken

Nu je weet hoe Netflix werkt en het aanbod van Netflix ook wat verduidelijkt is, hopen wij dat je snel een kijkje neemt en het altijd kan proberen met 1 maand gratis kijken. Zo kan je snel beginnen met kijken van jouw favoriete nieuwe serie.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·