Internationale dag van het bier: op deze manieren bespaar je het meest

Op de eerste vrijdag in augustus vieren we de Internationale Dag van het Bier. Dit jaar valt het op 4 augustus. Deze dag is in 2007 opgericht in California, USA. De gedachte achter deze dag is om samen met vrienden de bierbrouwers of verkopers waardering te tonen. Ook kan je elkaar biergeschenken geven. Of je nu fan bent van IPA, tripel of blond bier, iedereen wordt gelukkig als ze hun favoriete bier goedkoop kunnen kopen. Een perfecte gelegenheid voor ons om jou wat tips te geven hoe je kunt besparen op bier en de beste deals kunt vinden.

1. Koop bier in de aanbieding

Tijdens de Internationale Bierdag zullen supermarkten en webshops vast en zeker gaan strooien met promoties. Dit is een perfecte tijd om goedkoop bier te scoren. Ook buiten deze dag is er altijd wel bier in de aanbieding te vinden. Door bier in de aanbieding te kopen bespaar je enorm veel geld. Veel supermarkten kopen bier grootschalig in. Vanwege de houdbaarheidsdatum kan het echter maar beperkt in de winkel blijven staan. Dit is een van de redenen waarom je op veel biersoorten vaak van hoge kortingen kan genieten. Struin dus de websites en actiefolders af en vind de beste deal voor jou!

2. Bestel bier online met een kortingscode

Bestel je vaak bier bij webshops? Dan bespaar je het meest door af te rekenen met een kortingscode. De beste kortingscodes van Jumbo of Albert Heijn vind je op onze site. Je kunt ook de socials van biermerken of webshops volgen, zodat je de codes die daar voorbij komen niet mist. Zoek voordat je online gaat afrekenen dus of je ergens een kortingscode kan vinden waardoor je nog meer geld bespaard. De codes zijn voor een korte periode geldig dus als je er een vindt gebruik deze dan gelijk.

Vrienden proosten met bier

3. Pak je voordeel met bierpakketten

Je kan door bierpakketten te kopen besparen op kosten die je hebt als je altijd losse biertjes koopt. Ook bieden bierpakketten een mogelijkheid om goedkoop bier van verschillende merken zoals Heineken of Hertog Jan te kopen. Laat jezelf tijdens de dag van het bier lekker verrassen en bestel een bierpakket. Door soms een beetje te experimenteren in je keuzes, ontdek je ook sneller nieuwe lekkere biertjes. Bekijk hier bijvoorbeeld het aanbod bierpakketten bij PerfectDraft.

4. Shop bier bij budgetwinkels zoals Lidl

Bij budget supermarkten vind je veel producten voor de beste prijs en dit geldt ook vaak voor bier. De budgetbieren die hier worden aangeboden doen qua smaak vaak niks onder voor bier van grote bekende merken. Bovendien bespaar je veel geld door te kiezen voor deze goedkopere optie. Deze supermarkten kopen vaak ook Duits of Pools bier in wat daar door de lokale bevolking veel wordt gedronken. Weihenstephaner bier bijvoorbeeld kun je bij Lidl altijd kopen. Naast dat dit een heerlijk biertje is, is het ook nog eens het oudste biermerk van de wereld.

5. Profiteer van statiegeld op bier

Als je van plan bent een krat bier te gaan kopen bij de supermarkt, dan bespaar je het meest als je afrekent met een statiegeldbon van een ingeleverde krat. Elke keer als je flesjes bier koopt, betaal je ook voor statiegeld. Door dit tegoed direct te investeren in je volgende aankoop voorkom je dat je dubbel statiegeld hoef te betalen. Binnenkort betaal je in Nederland ook voor aluminium blikjes statiegeld. Voor je sixpacks en losse blikjes krijg je bij inlevering dus ook geld terug. Gooi je geld dus niet in de prullenbak, maar gebruik het om goedkoop bier te kopen.

Internationale Dag van het Bier

6. Bestel geen vaasje, maar een pitcher

Bespaar ook geld als je van de zomer een terrasje pakt met je vrienden. Als je samen direct een pitcher besteld in plaats van allemaal losse vaasjes ben je veel goedkoper uit. Een mooi groot vat bier op tafel staat ook voor een groep mensen die samen genieten en het gezellig hebben. Bierdrinkers doen er goed aan om altijd te checken of deze optie op de bierkaart staat. Samen bier drinken is een van de beste dingen die er bestaan. Samen bier delen en geld besparen is nog beter!

7. Pak je voordeel met een thuistap

Voor stevige bierdrinkers met gelijkgezinde vrienden is de thuistap een geweldige manier om geld te besparen. Net als de pitcher optie die we boven benoemden is een biervat een uitstekende manier om samen geld te besparen en toch bier van hoge kwaliteit te drinken. Een glas bier uit de thuistap is namelijk goedkoper dan een glas bier in het café. Biervaten zijn bij veel webshops beschikbaar en bevatten vaak 6 liter bier. Zo weet je zeker dat je elke glas meerdere keren kunt vullen. Bij Beerwulf zijn deze vaten ook zeer vaak in de aanbieding. Zoek deze aanbiedingen op en gebruik waar kan ook nog eens een kortingscode. Op deze manier ben je altijd het voordeligst uit. Bespreek samen met vrienden van welk biervat jullie tijdens de internationale dag van het bier gaan genieten en zoek de beste deal.