Baardverzorging hoeft niet duur te zijn

Of je baard nu snel groeit of langzaam, gelijk opkomt of met kale plekken, we hebben allemaal een unieke baardgroei en type haar. Belangrijk is dus ook niet wat op het moment de beste of meest populaire baardproducten zijn, maar welke producten het beste werken op jouw huid en voor jouw baardtype. In dit artikel geef ik je 5 tips over welke basics je nodig hebt voor goedkope baardverzorging. Ook licht ik een paar zeer aantrekkelijke baardverzorging aanbiedingen voor je uit, zodat je direct met je eigen avontuur kunt beginnen.

1. Hou de lengte bij met een goede baardtrimmer

Om je baard op jouw favoriete lengte te houden, gebruik je een baardtrimmer. De meeste grote elektronica winkelketens verkopen diverse opties met uiteenlopende kenmerken. Vaak gaan deze gepaard met een stevig prijskaartje. Zoek je een voordelig alternatief dan kan je al goedkope baardtrimmers vinden vanaf €17. Wanneer je weet welke lengte mm je wilt aanhouden en of je ook je contouren hiermee wilt bewerken, kan je hierin de juiste keuzes maken. Contouren bijhouden kan ook met een single or double blade scheermes, maar hierover later meer. Wil je jouw trimmer bijvoorbeeld ook meenemen op vakantie? Dan is het handig om te weten hoe lang je de batterij kan gebruiken en hoe lang het duurt tot de accu volgeladen is.

beardtools

2. Gebruik een scheermes voor strakke contouren

Nu je baardje de juiste lengte heeft, is het tijd om ervoor te zorgen dat de contouren strak zijn gesneden. Dit geeft je baard meer vorm en kan bij veel mensen het gezicht meer diepte geven. Veel baardtrimmers hebben hiervoor al een ingebouwd scheermesje. Een meer traditionelere wijze om de contouren van je baard bij te houden is met een los scheermes of een shavette. De shavette is een open mes en geldt onder barbiers en kappers als een absolute must-have. Doordat je met deze methode één mesje gebruikt in plaats van twee doe je dus ook dubbel zo lang over je voorraad scheermesjes. Je kunt een goedkoop open scheermes bestellen bij Voordeligscheren.nl.

3. Gebruik baardshampoo voor een schone baard

De populariteit van baardshampoo is de laatste jaren enorm gestegen. Laten we allereerst beginnen met de olifant in de kamer. Ja, ook je baard was je schoon met shampoo. En nee, shampoo voor je hoofdhaar is niet geschikt voor in je baard. Waar vele shampoos je hoofdhuid uitdrogen wil je dat je gezicht altijd gehydrateerd blijft. Hierdoor raden wij je altijd af om met normale shampoo je baard te wassen. Een goede oplossing hiervoor is een facewash waarmee je zowel je gezicht als je baard wast. Bij Kruidvat kan je nu een voordelige face en beard wash bestellen.

snorrenmanss

4. Hou je baardje zacht en fris met een Baardbalsem of Olie

Het eerste product waarmee je een goed getrimde, schone baard kan verzorgen is door er na het wassen een baardbalsem in te wrijven. In de baardbalsems en oliën zitten veel ingrediënten die je baard en gezicht een mooie glans geven. Ook blijven de haren van je baard zacht en gehydrateerd, hierdoor groeit je baard natuurlijk en voorkom je vervelende ingegroeide haren. Bij Holland & Barrett kan je goedkope baardolie bestellen. Zij hebben wekelijks diverse nieuwe aanbiedingen, zoals de 1+1 gratis promo's waar je veel geld mee kan besparen. Van de wax- en olieproducten hoef je dagelijks geen grote hoeveelheid te gebruiken. Hierdoor gaat een klein potje of flesje maanden lang mee.

5. Baard in de war? Met een kam of borstel het weer in model

Vooral een volle baard kan gedurende de dag uit model raken. Als het met jouw baard of haar type niet lukt dit met je handen of vingers weer in model te brengen, koop dan een baardborstel. Deze miniborstels en kammen zijn ideaal om mee te nemen op reis of naar je werk. En door het klein formaat enorm voordelig aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste tools bij je hebt om je baard er fris en verzorgd uit te laten zien.

Nogmeertools

Bonus tips van de bebaarde redacteur

Baardtrimmer

Mijn baardtrimmer is van wahl, een goed en bekend merk in de wereld van kappers en barbiers. Deze aankoop heb ik jaren geleden gedaan en het apparaat werkt nog altijd prima. Hierdoor kan ik uit ervaring zeggen dat een goedkope baardtrimmer altijd een goede keuze is.

De Shavette

Voor mijn contouren gebruik ik een shavette (open mes). Ook al is het niet het makkelijkste mes in de omgang. Het geeft mij elke keer (vooral met een nieuw mesje erin) de gewenste resultaten. Hiernaast voorkom ik ook dat ik teveel plastic afval heb. Bovendien scheelt het enorm in de kosten omdat ik alleen losse blades hoef te kopen.

Beard and Face wash

Als shampoo heb ik voor een face en beard wash combi gekozen. Waarom? Omdat goedkope baardverzorging begint bij het combineren van wat je allemaal nodig hebt. Simpel. Vermijd hierin altijd producten die je huid uitdrogen. Je kan geen gezonde baard hebben op een uitgedroogde huid.

Baardbalsem

Mijn favoriete baardbalsem is Reuzel van de Schorembarbieren. Deze wax ruikt lekker, is makkelijk uitwasbaar en bovendien enorm hydraterend en voedend. Door deze kwaliteiten past de baardbalsem perfect bij mijn wensen.

Baardborstel

En ja, ook ik heb een klein baard borsteltje in mijn tas zitten; just in case. Hoewel mijn baard niet eens zo lang is, hecht ik er veel waarde aan als de haartjes dezelfde kant op gaan. Bovendien zie ik het als een signaal dat ik mijn uiterlijke verzorging serieus neem en dat ik goed voor de dag wil komen.

Na het lezen van alle tips hoop ik dat je voldoende weet over het besparen op baardverzorging. Je kunt eventueel nog aan vrienden of collega's vragen wat ze nu van je baard vinden. Vervolgens kan je de vraag nog een keer stellen als je de tips hebt toegepast. Dit zegt mijn collega Brigit over mijn baard:

  • Kort en goed verzorgd
  • Glanzend en lekker ruikend
  • Altijd strakke contouren