Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Besparen tijdens Oud & Nieuw? Het kan met deze handige tips

Geschreven door:Mirjam Collens
Publicatiedatum:16 dec 2022Laatste update:3 nov 2023
5 minuten leestijd
Een groepje mensen aan tafel met sterretjes in hun handen

Je hebt al je geld al besteed aan kerst, maar natuurlijk wil je budget vrijmaken voor het knalfeest van het jaar. Hier een vermogen aan uitgeven is nog geen garantie voor een memorabele Oud en Nieuw. Wij geven jou daarom inspiratie met goedkope alternatieven.

Met knallende kurken en low budget het nieuwe jaar inluiden

Als zuinige Nederlanders willen we graag voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Met de jaarwisseling blijft weinig over van dat zuinige gedrag. Geld lijkt geen rol te spelen om het oude jaar goed af te sluiten en het nieuwe jaar spetterend in te wijden. Toch zullen we na de dure feestdagen en hoge rekeningen wat meer op onze uitgaven moeten letten. Gelukkig hoeft het niet veel te kosten om een fijne tijd met elkaar door te brengen. Samen terugblikken op het afgelopen jaar en de goede voornemens voor het komende jaar delen is gratis. En als je dat samenzijn nou eens in een leuk jasje steekt, ga jij met een goed gevuld hart het nieuwe jaar tegemoet. Met deze suggesties pak je met een klein budget en weinig moeite uit met Oud en Nieuw.

Verschillende voeten met dikke sokken voor het open haard

Gratis tot 60% voordeliger de jaarwisseling vieren met de leukste op bijzondere locaties

Besluit wat je wil en voor welk budget

Het is altijd weer afwegen: “Waar wil ik zijn en met wie? En hoeveel geld ga ik er dit jaar doorheen jassen?”. Bedenk waar je behoefte ligt. Wil je rust, romantiek, familie om je heen of uit je dak gaan met je vrienden? Spreek vervolgens een budget met jezelf en elkaar af. Dan kan je gericht plannen maken die aansluiten bij die behoeften. Wees verstandig en doe dit op tijd, vooral als je de feestdagen op een vakantieadres wil vieren. Hoe eerder je boekt, hoe meer keus en kans je hebt op een goede aanbieding. Daarnaast wil je niet dat iedereen al plannen heeft gemaakt. Hoe meer ziel, hoe meer vreugd én hoe goedkoper het wordt. Wil je bijvoorbeeld met de familie in een CenterParcs huis zitten met Oud en Nieuw? Dan kan dat goedkoop uitpakken omdat je de kosten deelt. Bekijk de kerstvakantie deals, inventariseer wie er mee wil en wat je onder de streep kwijt bent per persoon.

Een goedkoop alternatief voor een vakantiehuis

Ruil van huis met iemand. Geniet bijvoorbeeld in een huisje vlak bij een bos, terwijl de ander dit verruilt voor jouw huis in de stad. Er zijn hier speciale Facebook groepen voor. Ook zoeken er altijd wel mensen naar een kattenoppas tijdens de vakantie, in ruil voor een verblijf op hun adres. Het kost je niks, behalve de reis ernaartoe en je zit even in een hele andere omgeving. Dit kan je een hele leuke ervaring opleveren.

Slapen en een drankje doen voor minder

Dan zijn er nog de hostels voor wie onder de mensen wilt zijn. De tarieven voor een overnachting liggen al gauw 60% lager dan die van een hotel. Daarnaast heeft het zijn charmes om met andere reizigers Oud en Nieuw door te brengen. Bovendien ben je voor een drankje stukken minder kwijt dan het café aan de overkant. Zo ben je toch nog een beetje op stap zonder er al teveel geld voor neer te leggen. En het hapje maak je zelf klaar in de gezamenlijke keuken. Goed geregeld!

Bij iemand thuis houd je controle over je uitgaven

Een fuif bij jou, vrienden of familie geven is ongetwijfeld de eenvoudigste optie. Dit geeft ook de meeste flexibiliteit om met lage kosten het leuk te houden. Het blijft de beste manier om te besparen tijdens Oud en Nieuw. Als je kinderen hebt, geeft het ook wat rust. Het is het fijn ze in een vertrouwd bed te stoppen als ze hun laatste sterretje hebben opgebrand.

Oliebollen in een schaal en een glaasje met champagne

Houd je Oud & Nieuw boodschappenlijst lekker kort en bespaar 50%

Chique dineren met kerst leftovers

Dingen weggooien is niet meer van deze tijd. Komt dat even goed uit als je bezoek verwacht die een hapje mee wil eten met de jaarwisseling. Hoeveel kilo´s (vega) vlees heb jij over van de kerstdagen? En alle lekkernijen waarvan je inmiddels pijn krijgt aan je tanden? Dan is het een leuk idee om deze leftovers op tafel te zetten. Niet alleen die van jou, maar ook van jouw visite. Vraag of ze ook wat over hebben en dat mee kunnen nemen. Waar jouw buik inmiddels van vol zit, daar kan de ander gretig van genieten. En andersom. Heb je wat groenten leftovers die nog wel eetbaar zijn maar niet genoeg? Of beginnen ze er een beetje zielig uit te zien? Gooi ze allemaal in een pan, voeg water en specerijen toe en blenden maar. Dan heb je me straks toch een lekker soepje!

Goedkoop knallen, proosten en snacken

Een manier om spetterend het nieuwe jaar te beginnen, is natuurlijk die van de knallende kurken. Geen Oud en Nieuw zonder bubbels! Iets wat je wellicht alleen maar voor deze gelegenheid in huis haalt. Misschien hoef je het niet te kopen en zit het in een kerstpakket. Voor een goede bonusaanbieding ga je naar je vriend Albert Heijn. Op een fles alcohol bespaar je zo 50%. Houd de maand december ook de deals van Beerwulf in de gaten. Hier scoor je smakelijke speciaalbiertjes. Vergeet de HEMA niet als het gaat om de alcoholvrije kinderchampagne. En die heerlijk warme oliebollen? Die bak je natuurlijk zelf! Voordeliger en verser kan niet.

Een lijstje voor goede voornemens voor 2023

Ouderwetse gezelligheid is goud waard

Voornemens voor het nieuwe jaar met elkaar delen

Wanneer ABBA iets teveel van zich laat horen en je nu wel weet dat het een Happy New Year is, ervaar je wel dé ultieme nostalgie van Oud en Nieuw. Wie doet het niet: terugdenken aan het afgelopen jaar. Soms met een traan, soms met een lach. De jaarwisseling is een goed moment om met jouw dierbaren mooie herinneringen op te halen en nieuwe voor het komende jaar te bedenken.

Schenk hier aandacht aan door iedereen het voor zichzelf op papier te laten zetten:

  • Schrijf op één blaadje waar je het afgelopen jaar dankbaar voor was én welke wensen en plannen je komend jaar wilt waarmaken.

  • Omschrijf op een ander blaadje wat jou dit jaar geen goed heeft gedaan en je niet ´mee wilt nemen´ naar het nieuwe jaar.

Door je intenties op te schrijven en te benoemen, zet je er extra kracht bij. Laat iedereen vrij om met elkaar te delen wat een ieder heeft opgeschreven. Bewaar jouw schrijfsel met positieve notities in jouw nieuwe agenda. Zorg dat je hem een jaar later tegenkomt en terug kunt lezen. Het papiertje met dat wat je achter je wilt laten zou je symbolisch kunnen verbranden in een kaars. Uiteraard wel op een veilige manier.

Oud-Hollandse spelletjes voor niks tot enkele euro’s

Ben je niet zo van het ‘kring zitten’ waarbij je na verloop van tijd elkaar wezenloos zit aan te staren? Zet dan iedereen aan tafel voor de leukste spelletjes om wakker te blijven en lol te hebben. Regel van tevoren dat iedereen een spel meeneemt vanuit huis, zodat er genoeg te kiezen valt. Houd het simpel, want na een paar glazen bubbels en uren opzitten ga je het wellicht niet zo helder meer zien. Ga voor het bekende Mens Erger Je Niet, Rummikub of Ganzenbord. Je kan ook een quiz doen waarbij je hilarische vragen moet beantwoorden. Heb je dit niet in huis, dan kan dit een mooi kerstcadeau zijn die je gelijk met Oud en Nieuw kan gebruiken. Bij Action vind je de Oud-Hollandse spellen voor echt maar een paar euro. Voor de quiz kaartspellen slaag je bij Xenos al onder de €6. Heel veel plezier en een goed uiteinde gewenst. Op naar een fantastisch nieuw jaar.

Mirjam Collens

Geschreven door

Mirjam Collens

Voor Kortingscode.nl deel ik mijn tips over hoe je zo goed én leuk mogelijk met je geld om gaat. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit en word ik blij van quality time met familie en vrienden. En geniet ik van alle andere dingen die waardevol (en gratis!) zijn.

Gespecialiseerde onderwerpen

Mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven gaan over zaken die ertoe doen voor mij: van reizen, dierenwelzijn tot een gezond en ontspannen leven. Daarnaast zal je nog allerlei andere interessante onderwerpen voorbij zien komen, waar ik bruikbare bespaartips over geef. Je zult mijn naam daarom bij veel random onderwerpen tegenkomen.

Aanbevolen artikelen

Getest: goedkoop eten bestellen met deze 6 tips

Getest: goedkoop eten bestellen met deze 6 tips

Door Brigit Leegwater6 apr 2022

Heb je een avondje vrij en staat er een nieuwe aflevering online van je favoriete serie? Trek je loungebroek aan en pak je telefoon erbij, want het is tijd om eten te bestellen. Met onze bespaartips blijf je ook nog binnen je budget.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·