Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Goed en goedkoop gereedschap: vul je gereedschapskist voordelig met deze 6 tips

Geschreven door:Raoul Alspeer
Publicatiedatum:26 jan 2024
5 minuten leestijd
Legekluskist

De klussende Boeddha zei eens: “Waar een nieuwe klus zich openbaart, zal de klusser snel volgen” Natuurlijk heeft er nooit zo iets bestaan als een klussende Boeddha en is dit gewoon een poging tot een humoristische intro. Maar toch zit er een kern van waarheid in deze bedachte uitspraak. Zeker in deze tijd met doe-het-zelf video's op allerlei socialmediaplatformen en een YouTube tutorial voor werkelijk alles, kan iedereen met gezond verstand zelf beginnen met klussen. Maar waar begin je een lege gereedschapskist hebt? Inderdaad, waarschijnlijk op Google met de vraag: Waar vind ik goed en goedkoop gereedschap? Goed nieuws, deze vraag hoef je Google niet te stellen, dit is namelijk een van de dingen waar we in dit artikel dieper op in zullen gaan.

Goed gereedschap hoeft niet duur te zijn

Laten we beginnen met de olifant in de kamer: goed gereedschap hoeft niet per se duur te zijn. Waar bepaalde merken vroeger een heus monopolie hadden op specifiek hand- of elektrisch gereedschap, zoals boormachines en schroevendraaiers. Is het aanbod nu simpelweg te groot geworden om te spreken over enkele grote spelers in de wereld van gereedschap. Verderop in dit artikel ga ik ook dieper in op gereedschap van eigen merk die grotere kluswinkels verkopen.

Goedkoop gereedschap kopen is niet de enige manier om geld te besparen op de klus. Door je goed voor te bereiden op wat er gedaan moet worden en creatief te zijn met de middelen om je heen kom je echt al een heel eind. In dit artikel geef ik je daarom 6 tips en wat persoonlijk advies om goedkoop gereedschap te vinden of op een voordelige manier de klus te klaren. Doe je gereedschapsriem alvast om en stroop je mouwen op, want hier gaan we!

1. Bedenk wat voor gereedschap je nodig hebt en voorkom onnodige uitgaven

Wanneer je aan een klus begint, is het uiterst belangrijk om een inventaris te maken van welke tools je nodig hebt. Je zult meer gereedschap moeten kopen voor een totale renovatie dan als je simpelweg een kamer wilt aanpakken of simpelweg enkele onderdelen wilt monteren. Wanneer je weet wat voor machines en tools je nodig hebt, kan je kijken of je een combiset of losse machines moet kopen. Dit gaat altijd makkelijker met een projectplan. In dit plan kun je overzicht creëren in wat je gaat doen en welke tools je hiervoor nodig hebt. Heb je toch een complete gereedschapskist nodig? Bij ToolMax vind je al een gereedschapskist vanaf €50.

2. Gebruik tools van hetzelfde merk en bespaar op onderhoud en accu’s 

Het aanbod in gereedschap is enorm. Zo zijn er diverse merken met allemaal hun eigen assortiment aan tools en machines. Zelfs de grote kluswinkels zoals IKEA, Praxis en GAMMA verkopen gereedschap en machines van het eigen merk. Dit maakt het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Veel mensen maken het zichzelf onnodig moeilijk door in het aanbod verdwaald te raken en gereedschap van verschillende merken te kopen. Het probleem wat zich hier voor kan doen, zit met name in de acculading en het onderhoud van de machines. Wij raden altijd aan om gereedschap te kopen van hetzelfde merk zodat je bij onderhoud ook alles bij één fabrikant te kopen. Door dit te doen bespaar je tot wel 50% op onderhoudskosten en accu’s.

3. Bespaar tot wel 25% door tweedehands gereedschap te kopen

Goed gereedschap hoeft zeker niet altijd nieuw te zijn. Alhoewel er heel veel gereedschap aanbiedingen zijn en je altijd nieuw goedkoop gereedschap kan bestellen, is er ook altijd een aanbod aan tweedehands gereedschap wat nog goedkoper is. Twee hele goede aanbieders van tweedehandse tools zijn Amazon en Bol.com. Deze megashops hebben bij veel van haar gereedschapsaanbiedingen altijd gebruikte producten beschikbaar. De prijzen van deze producten zijn tot wel 25% goedkoper dan de items nieuw in doos. 

4. Deel in de kosten door gereedschap samen te kopen, lenen of huren 

Het leuke aan bezig zijn met een klus is dat er altijd mensen zijn die dit al een keer hebben gedaan. Naast alle adviezen en tips die je van andere klussers kan krijgen, kan ook het gereedschap wat ze te leen hebben van grote waarde zijn. Waarom zou je op zoek gaan naar nieuw (of tweedehands) goedkoop gereedschap als je het ook van bekenden kan lenen?  Gereedschap delen van buren of vrienden en/of familie is een uitstekende manier om te besparen op je kosten. Een bonus is dat de eigenaar van het gereedschap vaak enthousiast en geïnteresseerd is in jouw project en waarschijnlijk vaak komt kijken hoe het (met zijn of haar gereedschap) gaat. 

Klusplan

5. Reparaties zijn vaak 80% goedkoper dan nieuwkoop

Heb je nog “oud” gereedschap liggen in je gereedschapskist en twijfel je aan de werking van deze producten? Vaak is een nieuw product kopen duurder dan je wat oudere spullen te laten repareren. Een boormachine repareren is vaak goedkoper dan een nieuwe machine te kopen. Veel grote merken hebben hun eigen reparatie service, je kan hier een afspraak laten maken en kijken hoeveel de reparatie je zult kosten. Wij hebben opgemerkt dat (vooral kleine) reparaties tot wel 80% goedkoper zijn in kosten dan de aanschaf van een compleet nieuw apparaat.W Ben je handig genoeg om de machine zelf te repareren? Zoek dan de onderdelen op en wees nog voordeliger uit met het repareren van je gereedschap.

6. Scoor tot 60% korting op gereedschap in de sale aan het einde van het seizoen

Een ander goed moment om voor om goede gereedschap aanbiedingen te scoren is aan het eind van het verkoopseizoen voor winkels. Elke webshop heeft minstens twee nieuwe collecties per jaar en dus ook twee momenten waarop deze collecties aan een eind lopen en de producten daarvan in de sale gaan. Met de aanbiedingen in deze sale periode kan je tot wel 60% korting scoren op gereedschap. Een goede manier om op de hoogte te blijven van de volgende uitverkoop is door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van een webshop. Hierin worden de sale ver van tevoren aangekondigd en ben je er altijd

als de kippen bij. Er zijn ook winkels die altijd goede actie pagina’s hebben met voordelig gereedschap. Bekijk bijvoorbeeld de gereedschappagina van Karwei. Hier krijg je bijvoorbeeld op gereedschap van Black+Decker tot 20% korting!

Teamwork

Bonus tip van de redacteur 

Zoals ik eerder al in dit artikel benoemde, is naast de juiste tools, ook de juiste kluskennis essentieel. Natuurlijk kom je een heel eind met alle filmpjes en informatie op het internet, maar de meeste kennis doe je op uit

ervaringen. Heb jij die ervaring zelf nog niet? Struin je sociale kringen dan af voor vakmensen. Meestal staan de mensen met de nodige ervaring graag klaar om deze met je te delen (en om tegelijk zo hun eigen expertise te kunnen tonen). Maak hier dan ook dankbaar gebruik van! Je hebt niks aan goed gereedschap als je er niet mee kan werken. En als je toch al het gereedschap leent, kijk dan of ze tijd hebben om mee te komen kijken tijdens het klussen en zorg dat er een goede bak koffie voor ze klaar staat.

Raoul Alspeer

Geschreven door

Raoul Alspeer

Nu in mijn tweede jaar als redacteur bij Kortingscode.nl, geniet ik van het schrijven van bespaarartikelen en het vooronderzoek ervan. Buiten het schrijven om ben ik vaak in de sportschool of bezoek ik musea voor de nieuwste exposities.

Gespecialiseerde onderwerpen

Aangezien ik tot nu toe de enige mannelijke redacteur ben in het team, probeer ik wat meer bespaartips te geven voor alle mannelijke lezers. Daarom schrijf ik voornamelijk over technologie, reizen en sport. Wil je meer weten over goedkope vakanties of goede laptop deals? Lees dan een van mijn artikelen.

Aanbevolen artikelen

Alles wat je wilt weten over de btw-vrije dagen bij MediaMarkt

Alles wat je wilt weten over de btw-vrije dagen bij MediaMarkt

Door Lieke Acket5 sep 2023

Wanneer je een nieuwe televisie of koelkast nodig hebt, dan kun je beter even wachten tot de btw-vrije dagen bij de MediaMarkt. Het is echt een feestje deze dagen, want je hoeft even geen btw te betalen over jouw aankopen.

Ontvang bij Amazon korting dankzij deze 15 handige tips

Ontvang bij Amazon korting dankzij deze 15 handige tips

Door Lieke Acket12 mei 2023

Amazon verkoopt werkelijk alles. Van huishoudelijke artikelen tot alarmsystemen en van zitbanken tot speelgoed. Topmerken en minder bekende merken. Met een paar klikken en vaak razendsnelle levering heb je jouw gewenste artikel al in huis. Er zijn ontzettend veel voordelen te halen bij Amazon. Dit artikel maakt je wegwijs hoe en waar je korting kunt pakken als je gaat bestellen bij deze webshop.

Shoppen in de wintersale: 6x de meestgestelde vragen

Shoppen in de wintersale: 6x de meestgestelde vragen

Door Brigit Leegwater29 nov 2022

Mocht je alle kortingen hebben gemist tijdens Black Friday en Cyber Monday, dan krijg je in december een nieuwe kans. Eind december begint namelijk de wintersale. Bij veel webshops krijg je tijdens deze sale tot wel 50% korting. In de laatste paar weken wordt de korting zelfs verhoogd. Meer weten over de start van de uitverkoop, de korting en de winkels die meedoen? Lees hieronder verder.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·