Zo bespaar je op tickets en hotels bij Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is al jaren een populaire bestemming voor jong en oud. Heerlijk om een dag (of meer) ondergedompeld te worden in een fantasierijke wereld vol spannende en mooie attracties. Een bezoek aan dit magische amusementenpark is echter niet goedkoop, maar er zijn genoeg manieren om flink te besparen op een bezoek. In dit artikel delen we enkele tips om goedkoop tickets, vervoer en een eventuele overnachting te regelen voor Disneyland Parijs.

1. Zo scoor je een ticket voor een goedkopere prijs

Als je een trip naar Disneyland Parijs wilt plannen is de eerste stap het boeken van de entreetickets. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar waardoor de prijzen flink kunnen variëren. Zo heb je jaarpassen vanaf €229 en gedateerde en ongedateerde entreekaarten. Met een ongedateerde ticket ben je flexibel in de data van aankomst en deze zijn verkrijgbaar vanaf €105. Gedateerde tickets zijn gebonden aan een vaste datum, maar wel een stuk voordeliger. Deze tickets zijn namelijk al vanaf €56 te koop. Een manier om te besparen op deze tickets is door tickets op diverse websites zoals Tiqets en Ticketveiling in de gaten te houden. Of bekijk de deals van Groupon waar wellicht een Disneyland Parijs aanbieding tussen staat. Via deze sites kun je regelmatig entreetickets tegen korting scoren waardoor je tot wel 10% kunt besparen.

2. Goedkoop overnachten met een arrangement

Naast het gigantische pretpark heeft Disneyland Parijs meer te bieden dan alleen magische attracties. Het park beschikt over maar liefst 7 verschillende luxe Disney Hotels. Aan een of meerdere overnachtingen hangt echter wel een stevig prijskaartje aan van enkele honderden euro’s per dag. Gelukkig biedt Disneyland Parijs zelf diverse arrangementen aan waarmee je tickets + overnachting boekt tegen een voordelige prijs.

Naast onbeperkt toegang tot het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park met het nieuwste Marvel Park heb je ook andere voordelen. Je kunt namelijk je boeking kosteloos annuleren of wijzigen tot 7 dagen voor bezoek en gratis parkeren. Hiermee bespaar je €30 aan parkeerkosten per dag als je per auto komt. Momenteel boek je een verblijf ook zonder reserveringskosten, wat je nog eens €29 scheelt. Niet alleen op de website van Disneyland Parijs zelf vind je aantrekkelijke arrangementen. Bekijk ook eens Booking.com of TUI voor aantrekkelijke deals. Een andere voordelige optie is om ervoor te kiezen in een accommodatie buiten het park te verblijven. Je waant je niet meer in Disney-sferen maar een overnachting in een simpel hotel kan je tot honderden euro’s besparen.

disneyland parijs park

3. Reis met de bus of trein naar Parijs

Er zijn verschillende manieren om voordelig het amusementenpark in Parijs te bezoeken. De goedkoopste manier is vaak wel om met de bus te reizen naar Disneyland Parijs. Je kunt bijvoorbeeld met de Flixbus al vanaf €19 naar het centrum van Parijs reizen. Houd er wel rekening mee dat een busreis tussen de 6 en 8 uur kan duren voordat je je bestemming hebt bereikt. Bekijk hier alle voordelige reizen met Flixbus. Een andere voordelige en snelle optie is de trein pakken. Met de Thalys reis je al vanaf €35 rechtstreeks naar Disneyland Parijs. Deze sneltrein brengt je in 3 uur en 50 minuten al naar je bestemming, wat een stuk sneller is dan de bus. Reis je met kinderen? Dan heb je geluk, want zij reizen met korting op zelfs gratis. Kinderen onder de 4 jaar reizen namelijk gratis mee en kinderen t/m 11 jaar betalen slechts €15 voor een reguliere ticket.

4. Vermijd de drukke periodes en pak korting

Net zoals bij vakanties is de beste tijd om een bezoekje te brengen aan Disneyland Parijs buiten het hoogseizoen. Tickets buiten het hoogseizoen zijn tot wel €43 goedkoper, dus dat scheelt enorm! De beste periodes om te gaan zijn tussen januari en mei. Gelukkig zijn alle attracties, shows en parade het hele jaar geopend waardoor je niks hoeft te missen. Als je buiten het hoogseizoen komt, bespaar je niet alleen geld maar heb je ook het voordeel dat het minder druk is waardoor de wachtrijen ook korter zijn. Probeer ook feestdagen en weekenden te vermijden als je voor de laagste prijs wilt gaan.

disney mickey mouse ballonnen

5. Breng je eigen snacks en drinken mee

Een hele dag doorbrengen in het park gaat natuurlijk niet gepaard met een hongerige maag. In het park zijn er volop eetgelegenheden aanwezig. Zo zijn er themarestaurants met en zonder bediening en een tal aan kiosks waar je heerlijke drankjes en snacks kunt halen die je nergens anders kunt krijgen. Helaas is het eten in Disneyland Parijs niet goedkoop en besteed je al snel ruim €35 voor een volwaardige maaltijd. Een eenvoudige tip om op eten te besparen is simpelweg zelf eten en drinken mee te nemen. Het is gelukkig toegestaan om je eigen etenswaren en drinken, mits deze non-alcoholisch is, mee te nemen in het park. Het kan geen kwaad om even boodschappen te doen bij een lokale supermarkt net buiten Disneyland Parijs. Op die manier kun je snel tot tientallen euro’s besparen.