Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Zo studeer je online met korting (of zelfs helemaal gratis)

Geschreven door:Marèl Bruins
Publicatiedatum:29 aug 2023
4 minuten leestijd
goedkoop online studeren hbo

Wil je doorstuderen naar mbo, hbo of wo, of ben je klaar om een carrièreswitch te maken? Dan zul je vast al het een en ander gevonden hebben op het internet. Maar tussen de vele scholen en honderden opleidingen, kan het lastig zijn om iets te vinden wat echt bij jou past. Om de keuze een stukje makkelijker te maken voor je, hebben wij alle voordelen en opties op een rijtje gezet.

Welke online studie en school sluit het beste bij jou aan

Er zijn in Nederland veel online scholen die dezelfde studies aanbieden. De kwaliteit van de aangeboden studies verschilt alleen aanzienlijk per school. De meningen en scores variëren dan ook erg per opleiding. Een handige website om erachter te komen welke school of opleiding het beste bij jou past, is: studiekeuze123.nlDeze website vergelijkt de grootste scholen en opleidingen. Dit doen ze aan de hand van de reacties en reviews van oude leerlingen. Je kunt op deze website ook handig vergelijken. Mocht je benieuwd zijn naar een specifieke opleiding, maar niet zoveel zin hebben in bepaalde vakken, dan kun je op deze website gemakkelijk zien welke vakken je op welke school wél, en niet krijgt.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van speciale professionals, die na een (aantal) gesprek(ken), je kunnen vertellen welke mogelijkheden haalbaar zijn, en welke opties het beste aansluiten bij jouw wensen. Deze professionals staan ook wel bekend als studiekeuzecoaches, maar ook loopbaan coaches kunnen je helpen met een eventuele carrièreswitch.

Een andere (gratis) optie is het maken van een studie- of beroepskeuzetest. Deze zijn online te vinden en kosten vaak niets, of enkele euro’s.

Dit zijn de voordelen van online studeren

Online studeren biedt vele voordelen, waaronder:

  • Flexibiliteit: Online studeren biedt tal van voordelen voor studenten. Worden er in jouw buurt geen studies aangeboden waarin je geïnteresseerd bent, en wil je eigenlijk niet op kamers? Dan kun je kijken naar het ruime aanbod van online opleidingsinstituten.

  • Voordelig studeren: Doordat je deze studies online kunt volgen, hoef je je ook geen zorgen meer te maken over de reiskosten of huurprijzen. Online studies volg je gemakkelijk met een internet connectie vanuit je eigen huis. Daarnaast liggen de kosten voor een online studie ook lager, terwijl je hetzelfde diploma behaalt. Volg je bijvoorbeeld een HBO-bachelor opleiding bij LOI, dan verschilt het collegegeld bijna € 100,- per maand. Bij MBO-opleidingen ligt het verschil in vergelijking met een fysieke studie rond de € 70,-. Al is dit natuurlijk ook afhankelijk van de studie.

  • Studeren wanneer jou het uitkomt: Volg je de studie online, dan is het gemakkelijk om je studie in te plannen naast je werk, familie of hobby’s. Hierdoor is er geen verplaatsing van je les nodig, wanneer er ineens toch iets tussenkomt. Daarnaast heb je in de meeste gevallen een eigen tutor of docent, die je kan helpen wanneer jou dit uit komt. Dit gebeurt vaak via e-mail, telefoon of videogesprek.

  • Herhalen en pauzeren: Je kunt de lessen in je eigen tijd herhalen en pauzeren om de stof beter te begrijpen of te onthouden.

Naast deze voordelen, is het ook belangrijk om te overwegen of een online studie wel bij jou past. Dit kan namelijk ook uitdagingen met zich meebrengen, zoals het moeten hebben van zelfdiscipline en een rustige omgeving waarin je kunt studeren.

Hoe werkt het STAP-budget?

Weet je al waar of wat je wilt studeren, maar houdt je budget je tegen? Het STimulering Arbeidsmarkt Positie budget kan je daarbij helpen. Dit budget vergoed tot wel €1000(!) aan je gewenste opleiding of training.

Deze subsidie van UWV kun je alleen aanvragen als je een erkende mbo-, hbo Associate-degree-, hbo Bachelor- of Masteropleiding wilt volgen. Het is ook mogelijk om cursus of training te volgen die in het STAP-scholingsregister staat.

Dit STAP-budget is ideaal voor wanneer je als werkende of werkzoekende op zoek bent naar een manier om je training, opleiding of cursus te financieren. Iedere twee maanden kun je deze subsidie aanvragen. Dit is ook afhankelijk van het budget en of het op dat moment beschikbaar is. Een aantal keren per jaar wordt er een nieuw STAP-budget vrijgegeven. Omdat studeren met behulp van het STAP-budget erg gewild is, raden we je aan om van tevoren te bekijken wanneer je je kunt aanmelden voor het STAP-budget. Daarnaast is het ook handig om zeker te zijn van de volgende punten:

  1. Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

  2. Komt mijn gewenste school / opleiding in aanmerking?

Het is noodzakelijk om je aan te melden bij de onderwijsinstelling, voordat je het STAP-budget aanvraagt. Vaak wordt er expliciet gevraagd of je gebruik wilt gaan maken van het STAP-budget.

Op de website van Stap kun je het huidige budget bekijken. Is het budget op? Kijk dan op de website van stapuwv.nl om te zien wanneer het nieuwe budget vrij komt.

online studeren hoe waar goedkoop

Korting tijdens het studeren

  • Wanneer je een voltijdopleiding volgt, kun je de studentenpas aanvragen. Met deze pas kun je vervolgens korting krijgen in veel (web)winkels en restaurants, maar ook bij musea, theaters, concerten en bioscopen krijg je hoge kortingen.

Let hierbij wel op dat je maximaal 30 jaar oud mag zijn om deze pas aan te vragen. Dit kan doorgaans via de website van je onderwijsinstelling.

  • Daarnaast kun je een studentenreisproduct aanvragen. Met deze pas reis je gratis in het weekend of doordeweeks, afhankelijk van welk abonnement je hebt geselecteerd. Ook hier dien je een voltijdopleiding te volgen aan het mbo, hbo of universiteit. Volg je een MBO 1 of 2 opleiding? Dan is dit gratis aan te vragen. Bij opleidingen op hoger niveau, is het studentenreisproduct eerst een lening. Wanneer je je diploma binnen 10 jaar behaalt, ontvang je het reisproduct als een gift.

  • Studeer je aan een erkende hogeschool of universiteit? Dan kun je je ook aanmelden voor UNiDAYS of Student Beans. Via deze organisaties ontvang je heel veel korting op je favoriete merken, takeaway en uitjes. Je kunt je gemakkelijk aanmelden via de website. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is je persoonlijk e-mailadres van je onderwijsinstelling of je studentenpas met inschrijvingsdatum.

Bij deze online opleidingsinstituten ontvang je nog meer voordelen

Naast leuke kortingen en gratis reizen geven hoge scholen zelf ook vaak extraatjes aan nieuwe studenten. Denk bijvoorbeeld aan gratis proeflessen of cadeaus die je kunnen helpen tijdens het studeren. Zo krijg je op dit moment bij de hogeschool NHA, de keuze uit en gratis tablet of noise-canceling headphones.

Ook via het LOI ontvang je na inschrijving veel korting. Zij bieden verschillende LOI VIP deals aan, waarmee je korting krijgt op artikelen, uitjes of entertainment. Zo krijg je bijvoorbeeld 41% korting op musea, of kun je met 43% korting genieten van een driegangenmenu bij Fletcher.

Een website waar ze vaak kortingen op cursussen aanbieden, is Udemy. Dit online platform specialiseert zich in cursussen op het gebied van hobby’s, maar ook op vaardigheden om je carrière naar een nieuw niveau te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus timemanagement of leidinggeven. Hier vind je cursussen vanaf €14,99 in onder andere Excel, fotografie en ChatGPT.

mbo hbo gratis studie stap

Tip van de redactie

Ben je nog steeds niet helemaal zeker van je keuze, of ben je benieuwd welke school het beste bij jou past? Dan kan ik zeker de keuzegids mbo, hbo of universiteit aanraden. Dit boek wordt ieder jaar geüpdatet en vertelt je in precieze details wat je kunt verwachten tijdens je studie. Daarnaast biedt dit boek een onpartijdige vergelijking per school en studie. Onder andere vragen zoals: hoe vonden studenten deze studie, hebben afgestudeerden inmiddels een baan, en zouden ze deze studie aanraden, worden hierin beantwoord. Zit je nog op school? Dan bestaat er een grote kans dat dit boek aanwezig is in de bibliotheek of mediatheek van jouw school. Ook kun je de online inkijkversie gratis bekijken.

Marèl Bruins

Geschreven door

Marèl Bruins

Bij de start van mijn marketingcarrière ontwierp ik advertenties voor bedrijven. Mijn passie voor dit vak helpt me nu dagelijks om topdeals en kortingscodes te vinden. Buiten mijn werk geniet ik van gamen, workouts, en bezoek ik graag festivals en concerten.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik heb een breed spectrum van interesses. Reizen, naar festivals gaan en nieuwe gadgets zijn slechts enkele voorbeelden. Ik doe graag onderzoek naar bespaartips binnen deze categorieën, niet alleen voor de lezer, maar ook voor mezelf en mijn team. Zo kunnen we namelijk allemaal profiteren van goede deals.

Aanbevolen artikelen

Studeer je? Hier profiteer je van flinke studentenkorting

Studeer je? Hier profiteer je van flinke studentenkorting

Door Mirjam Collens14 okt 2022

Het studentenleven is er vaak eentje van feestjes én onkosten. Je vraagt je vast af hoe je dit allemaal financieel gaat behappen en toch kan genieten van deze tijd. Besparen op jouw uitgaven doe je makkelijk bij deze winkels. Hier kun je namelijk gebruik maken van studentenkorting.

Besparen op WiFi? Zo scoor je goedkoop internet voor thuis

Besparen op WiFi? Zo scoor je goedkoop internet voor thuis

Door Sterre Marsman31 aug 2023

Een wereld zonder internet kunnen we ons niet meer voorstellen. Videotheken en faxen zijn verleden tijd: tegenwoordig hebben we binnen twee seconden een appje gestuurd naar de andere kant van de wereld, en streamen we alles wat we maar willen vanaf het comfort van onze bank. Wat daar heel belangrijk voor is? Je raadt het al: internet.

Een handige gids voor goedkope bier en wijn

Een handige gids voor goedkope bier en wijn

Door Marèl Bruins18 jul 2023

De zomer is weer begonnen. De tijd voor een verfrissend biertje op het terras, of een glas rosé in de avond is weer aangebroken. Toch kan een terrasje al snel aantikken in deze tijd, niets is immers zo duur als het eerste pintje. Doorgaans kost een biertje op een terras minstens €3,80. Dat kan natuurlijk behoorlijk oplopen als je iedere week wilt genieten van deze zomerse uitjes. In dat geval kan het slimmer zijn om in de winkel of online, goedkoop je eigen bier in te slaan. Toch kan dat (vooral sinds de komst van het nieuwe verbod op drank) behoorlijk aantikken. Om te voorkomen dat je aan het einde van deze zomer platzak bent, delen we graag onze tips met je.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·