Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Op zoek naar en goedkope stofzuiger? Zo kies jij de beste stofzuiger met korting

Geschreven door:Danique van Beers
Publicatiedatum:17 okt 2023
11 minuten leestijd
Persoon stofzuigt met steelstofzuiger

Hoe fijn is het om thuis te komen in een schoon huis? Met een goede stofzuiger houd je je huis schoon. Er zijn verschillende soorten stofzuigers, dus er is altijd een stofzuiger te vinden die bij je past. Ga jij liever voor een stofzuiger met zak, kies je voor een draadloze stofzuiger of geef je liever het werk uit handen met een robotstofzuiger?

Scoor een stofzuiger die bij jou past

Bij het aanschaffen van een nieuwe stofzuiger heb je keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Stofzuigers beschikken bijvoorbeeld over verschillende geluidsniveaus en zuigkracht. Wij zetten alles op een rijtje, zodat je precies weet waar je op moet letten. Hiermee voorkomen we samen een miskoop!

Verschillende soorten stofzuigers

Er is erg veel keuze bij het kiezen van een stofzuiger, niet alleen in merken, maar ook in soorten. In de diverse stofzuigers zul je ook veel verschil zien in de prijs. Je kunt bijna zeggen, hoe minder moeite je hoeft te doen, hoe duurder de stofzuiger.

Sledestofzuiger/ traditionele stofzuiger

Een sledestofzuiger wordt ook wel een stofzuiger met zak genoemd. Dit is een bekende en traditionele stofzuiger. Deze stofzuiger beschikt over een snoer en werkt alleen wanneer deze in het stopcontact zit. De stof die opgezogen wordt, wordt opgevangen in een zak. Met deze stofzuiger ben je met de aanschaf het goedkoopst uit. Een stofzuiger met zak kun je al vinden met een aanschafprijs rond de €60.

Zakloze stofzuiger

Naast de sledestofzuiger heb je de soortgelijke zakloze stofzuiger. Deze werkt ook alleen wanneer het snoer in het stopcontact zit, alleen heeft deze stofzuiger geen zak. De stof wordt hier opgevangen in een stofreservoir. Bij deze stofzuiger hoef je dus geen stofzak te vervangen. Het reservoir kan gemakkelijk geleegd worden zonder in aanraking te komen met het stof. De aanschafprijs van de zakloze stofzuiger begint vaak rond de €100. Hiermee kun je soms duurder uit zijn bij de aanschaf van deze stofzuiger, maar verder kom je niet voor kosten voor stofzuigerzakken te staan.

Kruimelzuiger

Heb je een stofzuiger nodig voor het kleine werk? Dan kun je kiezen voor een kruimelzuiger. Zoals de naam het al zegt, zuig je hiermee kruimels op. Deze stofzuiger wordt ook wel een handzuiger genoemd. Het is een compact product die je gebruikt met de hand. Het voordeel van de handzuiger is dat je plekken kunt bereiken waar je met een normale stofzuiger niet bij komt. Deze stofzuiger vind je al vanaf €30, erg handig om te hebben naast een normale stofzuiger.

Steelstofzuiger

Tegenwoordig erg populair is de steelstofzuiger. Deze is draadloos, hierdoor kom je tijdens het schoonmaken niet in de knoei met het snoer. Het is een lichte stofzuiger die gemakkelijk met één hand te bedienen is, daarnaast is deze erg wendbaar. Vaak beschikt een steelstofzuiger nog over een handstofzuiger die losgekoppeld kan worden. Voor snelle schoonmaaksessies is deze stofzuiger ideaal. Ben je meer van de lange schoonmaaksessies? Dan is het belangrijk om te kijken naar de accuduur en de grootte van het stofreservoir. De kosten voor een goede steelstofzuiger verschillen erg. Zo kun je deze al vinden rond de €100, maar je hebt ook diverse draadloze stofzuigers waar je €700 voor neer kunt leggen. De prijzen verschillen erg, maar het verschil in de maximale accuduur en zuigkracht zie je hier wel in terug.

Robotstofzuiger

Geef je liever het werk uit handen? Dan is de robotstofzuiger perfect voor jou. Deze stofzuiger stuurt zichzelf de hele kamer door. Door middel van sensoren brengt hij de ruimte in kaart. Deze stofzuiger kun je instellen naar eigen wens, zodat deze het tijdschema aan houdt die je hebt ingesteld. Wanneer de accu leeg is, zal de robotstofzuiger zelf teruggaan naar het laadstation. De enige taak die je zo nu en dan hoeft uit te voeren is het legen van het stofreservoir, appeltje-eitje. Deze stofzuiger scoor je alleen niet voor een paar tientjes. Gemiddeld ben je voor een robotstofzuiger tussen de €200 en de €600 kwijt.

Man doet of hij gitaar speelt op stofzuiger

Waar let je op bij het bestellen van een goedkope stofzuiger?

Nu je weet wat voor soorten stofzuigers er zijn, heb je misschien een iets beter beeld bij wat voor een soort stofzuiger bij je past. Naast het soort zijn er nog een aantal belangrijke zaken om op te letten. Zo is het bijvoorbeeld handig om te letten op de zuigkracht. Wanneer je stofzuiger een goede zuigkracht heeft, zal deze meer opzuigen.

De zuigkracht van een stofzuiger

Een stofzuiger met een goede zuigkracht zorgt voor een schoner huis. Hoe beter de zuigkracht, hoe minder vaak je over dezelfde plek moet om alles op te zuigen. Het zal alle fijne stofdeeltjes mee pakken.

Wattage: De zuigkracht wordt bepaald door middel van verschillende factoren. Zo wordt er gelet op het wattage, maar dit is zoals je misschien zult denken, niet leidend. Tegenwoordig worden stofzuigers steeds zuiniger gemaakt om energie te besparen. Er worden deze tijd dan ook geen stofzuigers meer gemaakt met een wattage hoger dan 900 Watt. Daarnaast vind je nieuwere stofzuigers met misschien een vermogen die bijna de helft is van een oude stofzuiger, maar met dezelfde zuigkracht.

Motor: De efficiëntie van de motor is ook belangrijk om op te letten voor de zuigkracht. Wanneer een stofzuiger een efficiënte motor heeft, verliest hij minder energie. Deze energie wordt dan gebruikt voor de aanzuiging van de stofzuiger. Bij stofzuigers zonder zak vind je veel motoren met een cycloontechniek. Hierbij wordt lucht via een soort spiraal door de container gedraaid. Grote stofdelen komen hierdoor tegen de buitenwand van het reservoir aan. Hier is minder vermogen voor nodig.

Luchtweerstand: Heb je een stofzuiger met een hoge lucht weerstand, dan is de kans groot dat de zuigkracht van je stofzuiger ook minder is. De lucht weerstand wordt bepaald door hoelang de weg is die het stof aflegt naar het stofreservoir. De zuigkracht wordt beter wanneer je stofzuiger geen kieren in de behuizing of in de slang heeft zetten. Bij kieren komt er lucht vrij, waardoor de zuigkracht verminderd.

Zuigmond: Om goed stof op te kunnen zuigen is een goede zuigmond belangrijk. Bij verschillende soorten vloeren heb je een verschillend soort zuigmond nodig. Dit heeft te maken met de aansluiting tussen de vloer en de zuigmond. Heb je een parket vloer, ga dan voor de parketborstel. Voor vloerbedekking en tapijt kun je beter gaan voor een combi-zuigmond.

Tip van de redactie: Om optimaal gebruik te maken van de zuigkracht, zorg dan dat je stofzak of -reservoir niet te vol zit. Vervang/ leeg deze dus regelmatig.

Geluidsniveau

Vind je het belangrijk dat je een stofzuiger hebt die niet te veel geluid maakt? Dan is het voor jou erg belangrijk om op het geluidsniveau te letten. Het geluidsniveau vind je terug door te kijken naar het aantal decibel. Geluid wordt gemeten in decibel, hoe hoger de decibel, hoe hoger het geluidsniveau. Het geluid van een stofzuiger verschilt vaak tussen de 57dB en de 82dB. Zo kun je er dus vanuit gaan dat een stofzuiger met een decibel rond de 80 erg luid is voor een stofzuiger.

Gewicht

Het gewicht van een stofzuiger varieert tussen de 2,5 tot 8 kilo. Hoe lichter de stofzuiger, hoe sneller je door het huis komt. Let op bij het kijken van het gewicht. Fabrikanten berekenen het gewicht vaak zonder de accessoires, wat betekent dat het gewicht hiervan er nog bij komt.

Accuduur

Wanneer je kiest voor een draadloze stofzuiger, is het aan te raden goed te kijken naar de accuduur. Zo gaat het ene model namelijk gemakkelijk 60 minuten mee en valt een ander model na 20 minuten al uit. Dit is natuurlijk niet handig als je grote ruimtes moet stofzuigen.

Snoerlengte

Ga je toch voor een traditionele stofzuiger of een stofzuiger zonder zak? Dan zul je met de accu geen problemen hebben. Wel is het dan handig om voor het gebruiksgemak te kijken naar de snoerlengte. Het zou zonde zijn als je een stofzuiger aanschaft en uit eindelijk continu het snoer in een ander stopcontact te moeten stoppen. Dit kan veel tijd kosten, maar waarschijnlijk ook veel frustratie. Een gemiddelde stofzuiger heeft een snoer van 6 of 7 meter, maar er zijn diverse stofzuigers waarvan het snoer 10 tot 12 meter lang is. Voor een kleine ruimte en weinig ruimtes kan een lang snoer geen must zijn, maar heb je grote/ veel ruimtes, dan kun je veel baat hebben bij een langer snoer.

Lengte buis

Als laatste zou je kunnen kijken naar de lengte van de buis. Sommige stofzuigers zijn niet verstelbaar en voor lange mensen dus erg klein. Dit is niet gebruiksvriendelijk en kan door te veel gebogen staan rugklachten opleveren/ verergeren. Voor lange mensen is het dus aan te raden om te kijken naar de buis lengte. Lange mensen hebben gemiddeld minimaal een buislengte van 104 cm nodig. Voor steelstofzuigers is het ook handig om hier op te letten. Deze zijn namelijk vaak niet verstelbaar.

Het onderhouden van je stofzuiger

Wil je goed kunnen genieten van je stofzuiger, dan is het belangrijk deze goed te onderhouden. Het niet goed onderhouden heeft invloed op het gebruiksgemak en de levensduur.

Vervang de stofzak of leeg het reservoir regelmatig

Het is bij een stofzuiger erg belangrijk om regelmatig het reservoir te legen, of de stofzak te vervangen. Hoe voller de stofzuiger, hoe minder deze stof zal opzuigen. De motor moet hierdoor meer stroom verbruiken, wat niet optimaal is voor je energieverbruik.

Heb je een stofzuiger met zak, zorg dan dat je een extra stofzuigerzak op voorraad hebt liggen, zodat je schoonmaaksessie niet onderbroken wordt door een ritje naar de winkel. Stofzakken zijn best prijzig. Om hier op te besparen kun je deze het best online bestellen. Zo vind je bij diverse merken voordeelverpakkingen en regelmatig een leuke korting.

Shop je bij Miele een xl verpakking, dan ben je voordeliger uit. Zo bestel je de HyClean Pure FJM met 4 stofzakken voor €15,95, terwijl je de XL-Pack HyClean 3D Efficiency voor €18,95 besteld. In dit voordeelpakket heb je 4 zakken extra voor maar €3, terwijl beide soorten zakken geschikt zijn voor dezelfde stofzuigers.

Wanneer je stofzuiger accessoires van Bosch besteld, dan kun je geregeld genieten van een leuke korting. Wanneer deze in de aanbieding zijn profiteer je van een korting tot wel 20%. Zo kun je alvast Bosch stofzuigerzakken inslaan.

Vol reservoir van een zakloze stofzuiger

Het filter reinigen of vervangen

Merk je na het legen dat de zuigkracht van je stofzuiger nog niet optimaal is, dan is het belangrijk om de filter te checken. Deze regelmatig vervangen of schoonmaken heeft ook invloed op de zuigkracht. Daarnaast zorgt een vol filter voor meer stroomgebruik, omdat de stofzuiger meer moeite moet doen. Een vol filter is niet goed voor de motor, dus op de levensduur heeft dit ook invloed. Sommige stofzuigers geven aan dat het filter vervangen moet worden, maar dit doen ze niet allemaal. Een vol filter herken je aan minder zuigkracht en een hoog geluid tijdens het stofzuigen.

Stofzuigers beschikken over verschillende soorten filters, maar niet elke stofzuiger bevat elke filter. Handig is om dit te controleren, zodat je weet welke filters bijgehouden moeten worden. Ook steelstofzuigers beschikken over verschillende filters. Hieronder een overzicht van filters die een stofzuiger kunnen bevatten.

Motorfilter: Deze filter vangt stofdeeltjes op die door de stofzak of voorbij het stofreservoir zijn gekomen. Vaak vind je deze bij het aanschaffen van stofzakken in het pakket.

Uitblaasfilter: Het uitblaasfilter zit voor het rooster van de stofzuiger. Deze zorgt ervoor dat opgeblazen lucht weer uit de stofzuiger kan. Dit filter moet regelmatig schoongemaakt worden. Door deze niet te reinigen loop je kans op het kapot maken van je stofzuiger. In de handleiding van de stofzuiger vind je hoe en hoe vaak deze vervangen/ schoongemaakt moet worden. Dit verschilt namelijk per stofzuiger. Sommige filters kunnen uitgewassen worden, waarbij andere filters helemaal vervangen moeten worden. De kosten voor dit filter zijn erg verschillend en kunnen van een paar euro oplopen tot €30. Heb je geluk, dan hoef je deze alleen zo af en toe uit te kloppen.

HEPA-filter: HEPA de afkorting voor High Efficiency Particulate Air. Dit filter houd meer en kleinere stofdeeltjes tegen. Dit is een filter waar veel stofzuigers over beschikken. Het filter beschikt over een getal zoals 12, 13 of 14. Hoe hoger het getal van dit filter, hoe fijner het filter en hoe beter deze lucht filtert.

Persoon stofzuigt tapijt

Mondstuk schoonmaken

Om te zorgen dat je stofzuiger al het vuil goed opzuigt, is het belangrijk na een schoonmaakbeurt het mondstuk van de stofzuiger schoon te maken. Door dit te onderhouden zal de zuigkracht optimaal blijven en kan het mondstuk beter over de grond glijden. Mocht er veel vuil in het mondstuk zitten kun je deze openschroeven om deze te legen.

Controleer de slang

Regelmatig de slang controleren op blokkades is belangrijk voor de doorvoer van het vuil. De slang kan beschadigen wanneer hier vaak een knik in komt. Bij het wegzetten van de stofzuiger is het verstandig om er op te letten dat de slang niet dubbel zit, om beschadigingen te voorkomen.

Stofzuigerslang met knik er in

Zoals je hierboven leest zit er nog best wat onderhoud aan een stofzuiger. Wil je lang en optimaal gebruik kunnen maken van je stofzuiger, dan is het erg belangrijk om goed om te gaan met het onderhoud. De kosten die soms bij het onderhoud komen kijken kunnen een reden zijn om te doen als of je neus bloed, waarmee je op dat moment kosten bespaard. Wil je echt kosten besparen, dan kun je beter een kleine uitgave doen aan het onderhoud, dan een grote uitgave aan een nieuwe stofzuiger.

Besparen met een stofzuiger aanbieding

Na al deze informatie over stofzuigers heb je waarschijnlijk een goed beeld van een soort stofzuiger die je wilt aanschaffen. De kans is ook groot dat je tussen door nog snel even hebt gezocht naar een stofzuiger en bent geschrokken van de prijs. Want ja, de allerbeste, mooiste en handigste stofzuigers, hebben ook de aller hoogste prijs. Zo zijn veel mensen enthousiast over een Dyson stofzuiger, maar gelijk al wat minder enthousiast over de Dyson prijs. Om te besparen op de stofzuiger die je in gedachten hebt, is het hebben van geduld een schone zaak. Bij diverse winkels en merken vind je goedkope steelstofzuigers en andere soorten stofzuigers met een leuke aanbieding. Deze aanbiedingen zijn er alleen niet altijd op de momenten dat jij aan het zoeken bent. Daarnaast zul je in de aanbieding niet altijd het nieuwste model vinden, maar een lager model hoeft niet minder goed te werken.

Wanneer vind ik een stofzuiger aanbieding?

Aanbiedingen komen en gaan en moeten daarom goed in de gaten gehouden worden. Wil je zeker zijn van een aanbieding, dan kun je shoppen op dagen zoals Black Friday. Tijdens Black Friday lopen kortingen hoog op. Zo kun je tijdens Black Friday bij Dyson shoppen met een leuke korting.

Wil je meer keuze uit merken, dan kun je kijken bij de MediaMarkt. Hier vind je ook tijdens Black Friday hoge kortingen. Verder heeft de MediaMarkt jaarlijks verschillende dagen met hoge kortingen, zoals onder andere de BTW vrije dagen.

Ben je veel te vroeg of net te laat met Black Friday? Kijk dan eens bij de stofzuigers van Bosch, Siemens en AEG. Bij deze merken profiteer je regelmatig van een cashback. Hiermee kun je zo €30 tot €100 besparen op een stofzuiger.

Verder vind je bij bijvoorbeeld Bosch en Siemens tweedekans artikelen. Tweedekans artikelen zijn artikelen die zijn teruggestuurd of omgeruild. Deze producten krijgen een tweedekans en zijn nog niet gebruikt. Wel kun je deze producten scoren met een leuke prijs, waarmee je geld bespaard. Het geld wat je hiermee bespaard kan oplopen tot wel €130.

Heb je er geen problemen mee als een stofzuiger al is gebruikt, maar nog wel goed werkt? Dan kun je bij Dyson kiezen voor een refurbished stofzuiger. Deze stofzuigers zijn gerecycled en zijn vernieuwd met originele onderdelen. Alle producten en onderdelen zijn deskundig gereinigd en getest. Ook beschikken deze producten over een garantie. Zo vind je bij de gerecyclede stofzuigers van Dyson een draadloze stofzuiger met tot €110 korting.

Goede stofzuigers

Vind je het moeilijk om te kiezen wat nu een goede stofzuiger is? Hieronder hebben wij er een aantal op een rijtje voor je gezet. Deze stofzuigers zijn te vinden bij winkels als de MediaMarkt en CoolBlue, maar ook kun je een kijkje nemen op de website van de merken zelf.

Traditionele stofzuigers: AEG VX6-2-CR Miele Complete C3 Silence EcoLine Siemens VSQ5X1230 AEG ANIMAL 6000

Stofzuigers zonder zak: De Philips FC9745/09 PowerPro Expert Philips FC9555/09 Bosch BGS41K332 Bosch Cleann'n Allergy BGC05AAA1

Steelstofzuigers: Samsung Jet 75 Pro AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE Dyson V15 Detect Absolute Bosch Unlimited 8 BCS82BL24 Bosch Readyy'y BCHF220B

Robotstofzuigers Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB Rowenta X-plorer Serie 95 RR7987 Neato D8 Intelligente Robotstofzuiger Neato Botvac D7 Connected Eufy RoboVac 11S

Persoon relaxt terwijl robot stofzuiger zijn werk doet

Hopelijk hebben we je genoeg informatie kunnen geven over een goede stofzuiger. Haast het kopen van een stofzuiger niet, want door te wachten op een aanbieding kun je flink kosten besparen.

Danique van Beers

Geschreven door

Danique van Beers

Sinds begin 2023 werk ik bij Kortingscode.nl, na een leerzame tijd in de filmproductie. Ik ben overgestapt om meer redactionele ervaring op te doen en geniet van het schrijven en onderzoeken van artikelen om lezers te helpen besparen.

Gespecialiseerde onderwerpen

Het artikel over goedkope en gratis activiteiten in Amsterdam, vond ik het leukste artikel om te schrijven. Tijdens mijn onderzoek kwam ik namelijk leuke activiteiten tegen die ik gelijk op mijn eigen lijstje heb gezet. Daarnaast schrijf ik graag over reizen en elektronica.

Aanbevolen artikelen

Wasmachine kopen, waar moet je op letten?

Wasmachine kopen, waar moet je op letten?

Door Danique van Beers15 sep 2023

De aanschaf van een wasmachine is altijd een flinke aanslag op je portemonnee. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten, om zo een miskoop te voorkomen. Dit roept misschien veel vragen op. Welk merk is het beste? Wat verbruikt een wasmachine? Lees snel verder om alle antwoorden op je vragen te vinden en de wasmachine te vinden die het beste bij jou past.

5 handige tips om je huis slim te maken

5 handige tips om je huis slim te maken

Door Raoul Alspeer22 sep 2023

De populariteit van een slim huis is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Wanneer we praten over een slim huis hebben we het over een huis met smart home producten. Slimme producten kunnen vooraf ingesteld worden, hebben simpele commando’s nodig om zichzelf in of uit te schakelen en zijn waar mogelijk vaak met elkaar verbonden. Nu vraag je je natuurlijk af: Hoe maak ik mijn huis slim? En kan ik geld besparen met slimme producten? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen en delen we de tips om je huis slim te maken.

Oktober Woonmaand: zo pak je de beste kortingen op interieurartikelen

Oktober Woonmaand: zo pak je de beste kortingen op interieurartikelen

Door Eline Beeuwkes4 okt 2022

Nu de herfst weer begonnen is, zitten we door het vaak koude en regenachtige weer meer binnen. Met een sfeervolle inrichting en de juiste interieurartikelen, kan binnen zitten ontzettend knus en gezellig zijn. Het moment om wooninspiratie op te doen en interieuritems met korting te kopen, is tijdens Oktober Woonmaand. In deze gids lees je alles wat je moet weten over dit shoppingevent.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·