Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

5 handige tips om je huis slim te maken

Geschreven door:Raoul Alspeer
Publicatiedatum:22 sep 2023
4 minuten leestijd
smartalles

De populariteit van een slim huis is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Wanneer we praten over een slim huis hebben we het over een huis met smart home producten. Slimme producten kunnen vooraf ingesteld worden, hebben simpele commando’s nodig om zichzelf in of uit te schakelen en zijn waar mogelijk vaak met elkaar verbonden. Nu vraag je je natuurlijk af: Hoe maak ik mijn huis slim? En kan ik geld besparen met slimme producten? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen en delen we de tips om je huis slim te maken.

Zo maak je jouw huis voordelig slim

Een slim huis systeem klinkt ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Waar het op neer komt, is dat je al je slimme apparaten met elkaar verbindt door middel van een slim huis systeem. De tips die je hieronder zult lezen gaan in op de voordelen en manieren om te besparen met deze nieuwe technologie. We bekijken de voordeligste en “slimste” thuis producten op de markt en geven je ook nog eens wat koopadvies. Na dit artikel te hebben gelezen ben je klaar om jouw huis slim te maken en weet je precies hoe je met deze apparaten geld kan besparen op vaste lasten zoals bijvoorbeeld gas en licht.

1. Nooit meer onnodig de lampen aan met slimme verlichting

We worden steeds bewuster in onze keuzes over huisverlichting. Naast de duurzaamheid speelt ook het energieverbruik een grote rol in onze uiteindelijke beslissing. LED-lampen worden het meest gebruik in slimme systemen en deze zijn qua energie het zuinigst. Ook kan je deze slimme lampen op afstand bedienen. Zo kun je deze lampen aan of uitzetten en het licht wat laten dimmen waar en wanneer je maar wilt. Zo bespaar je dus automatisch op je stroomrekening omdat er geen lampen meer aan blijven staan in je afwezigheid. Goedkope slimme verlichting is niet moeilijk te vinden. Een starterkit slimme verlichting inclusief smart button van Philips Hue heb je bijvoorbeeld al vanaf €100 in huis. Check ook de afgeprijsde bundels en seizoenskortingen

smartlicht

2. Bespaar op stookkosten met een slimme thermostaat

Heb jij tijdens de wintermaanden onderweg naar huis weleens gedacht; “Oh nee, nu kom ik straks thuis in een koud huis. En moet ik de thermostaat flink laten stoken om het wat te verwarmen?” Met een slimme thermostaat hou je altijd controle op je stookkosten. Zoals de bovengenoemde verlichting kan je ook de warmte in huis op een afstandje reguleren en bedienen. Met een slimme thermostaat kan je jouw huis van tevoren opwarmen of een timer instellen die de verwarming op een specifieke tijd laat stoppen met stoken. Hier rem je dus niet alleen je stookkosten mee, maar verminder je ook je C02 uitstoot. Wat weer bijdraagt aan een beter milieu. Een warme win-winsituatie als je het mij vraagt!

Bij Coolblue verkopen ze een aantal slimme thermostaten voor een aantrekkelijke prijs. Zo krijg je op diverse producten tot 20% korting. Daarnaast kan je als klant van Coolblue Energie tot €250 besparen op thermostaten.

smartplug

3. Beveilig je huis slim en voorkom mogelijke inbraken

Thuisbeveiliging heeft dankzij de slimme thuissystemen ook een nieuwe dimensie gekregen. We zullen allemaal weleens van de video deurbellen hebben gehoord of er een zien hangen bij de buren. Naast de deurbellen zijn ook slimme bewegingssensoren een ware revolutie in slimme thuisbeveiliging. Stel dat je onfortuinlijk het slachtoffer bent van een inbraak. Zodra de daders jouw huis binnenkomen en de bewegingsmelders het merken, schakelt het thuissysteem automatisch alle lichten fel aan en de sirenes in. De daders zullen door deze commotie hoogstwaarschijnlijk het huis uit vluchten. Op deze manier bespaar je enorm veel geld door je waardevolle spullen te beschermen tegen diefstal of beschadiging.

4. Maak je oude producten slim met een slimme stekker

Heb je veel oude producten die nog veel energie verbruiken en niet op afstand bedienbaar zijn? Dan is het wellicht handiger om deze producten slim te maken in plaats van een totaal nieuw product te kopen. Een van de manieren om dit eenvoudig te doen is met een slimme stekker. Het verschil tussen deze slimme en “domme” stekkers is dat de stekker fungeert als schakelaar tussen het stopcontact en het apparaat wat je wilt gebruiken. Heb je momenteel geen budget voor slimme apparaten in huis? Schakel op afstand gewoon de stroomtoevoer uit met een slimme stekker! Hiermee is het probleem opgelost en het geld bespaard. Je hebt trouwens niet veel budget nodig voor een slimme stekker. Bij MediaMarkt bestel je er al een vanaf €13.

slimstekker

5. Bundel alle apparaten om te besparen met een gratis slim huis systeem

Wanneer je al een aantal slimme apparaten hebt, is het handig om deze te verbinden door middel van een slim huis systeem. Wanneer je de apparaten verbind, heb je nog meer controle over jouw energieverbruik. Het grootste voordeel is dat je hier niets extra’s voor hoeft te betalen. Met gratis applicaties zoals: Homey, Home Assistant Of Smartthings bedien je alle verbonden apparaten eenvoudige via de app. De bovengenoemde app Smartthings van Samsung is een erg goed optie. Dit systeem geeft namelijk met een savings rate (een bespaar status) precies op de euro of kilowatt aan wat je bespaart. Ben jij klaar om je energie rekening zo laag mogelijk te krijgen. Investeer dan in een slim huis systeem wat het beste bij jouw wensen past.

Tip van de redacteur

Slimme huis systemen worden met de bijbehorende apparaten ongetwijfeld steeds meer een realiteit in Nederlandse huishoudens. Door de constante innovaties en nieuwe technologieën op dit gebied is de keuze altijd reuze. Mijn tip is daarom om je huis slim te maken op plekken waar je weet dat het nu onnodig te veel energie verbruikt. Natuurlijk staat het erg cool om alle apparaten op afstand met je telefoon te bedienen. Het belangrijkste is in mijn optiek nog steeds hoeveel je met deze apparaten daadwerkelijk bespaart. Zorg er dus altijd voor dat de keuze die je maakt uit de opties hierboven altijd een grotere economische reden heeft dan een esthetische.

Raoul Alspeer

Geschreven door

Raoul Alspeer

Nu in mijn tweede jaar als redacteur bij Kortingscode.nl, geniet ik van het schrijven van bespaarartikelen en het vooronderzoek ervan. Buiten het schrijven om ben ik vaak in de sportschool of bezoek ik musea voor de nieuwste exposities.

Gespecialiseerde onderwerpen

Aangezien ik tot nu toe de enige mannelijke redacteur ben in het team, probeer ik wat meer bespaartips te geven voor alle mannelijke lezers. Daarom schrijf ik voornamelijk over technologie, reizen en sport. Wil je meer weten over goedkope vakanties of goede laptop deals? Lees dan een van mijn artikelen.

Aanbevolen artikelen

5 tips om te besparen op een PlayStation of Nintendo Switch tijdens Black Friday

5 tips om te besparen op een PlayStation of Nintendo Switch tijdens Black Friday

Door Elize Zonnenberg28 okt 2022

De nieuwste Nintendo, PlayStation of Xbox zorgen voor urenlang entertainment, maar kunnen ook een grote uitgave zijn. Je bent namelijk al snel honderden euro’s kwijt als je een game console aanschaft. Wij hebben daarom in dit artikel de beste bespaartips voor je verzameld waarmee jij flinke korting op game consoles kunt krijgen.

Wasmachine kopen, waar moet je op letten?

Wasmachine kopen, waar moet je op letten?

Door Danique van Beers15 sep 2023

De aanschaf van een wasmachine is altijd een flinke aanslag op je portemonnee. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten, om zo een miskoop te voorkomen. Dit roept misschien veel vragen op. Welk merk is het beste? Wat verbruikt een wasmachine? Lees snel verder om alle antwoorden op je vragen te vinden en de wasmachine te vinden die het beste bij jou past.

Besparen op WiFi? Zo scoor je goedkoop internet voor thuis

Besparen op WiFi? Zo scoor je goedkoop internet voor thuis

Door Sterre Marsman31 aug 2023

Een wereld zonder internet kunnen we ons niet meer voorstellen. Videotheken en faxen zijn verleden tijd: tegenwoordig hebben we binnen twee seconden een appje gestuurd naar de andere kant van de wereld, en streamen we alles wat we maar willen vanaf het comfort van onze bank. Wat daar heel belangrijk voor is? Je raadt het al: internet.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·