Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Gratis podcast luisteren? Dat doe je met deze 4 tips

Geschreven door:Myrthe Kesseler
Publicatiedatum:19 mrt 2024
4 minuten leestijd
Iemand met een koptelefoon en mobiel in haar hand, luisterend naar een podcast

Je hoort tegenwoordig iedereen erover: mensen luisteren ernaar tijdens het wandelen of boodschappen doen, in het openbaar vervoer of zelfs op de loopband. We hebben het natuurlijk over podcasts, maar om dit te beluisteren kan het soms best wat geld kosten. In tijden van inflatie is ieder dubbeltje er natuurlijk één. Lees daarom in dit artikel 4 tips om gratis podcasts te beluisteren.

Waar luister jij jouw favoriete podcast verhalen gratis?

Podcasts, tegenwoordig heeft bijna iedere bekende Nederlander er wel één. Het is daarom niet voor niets de digitale vervanger van een boek lezen of muziek luisteren. Zo zijn er meerdere platforms ontworpen waar podcasts beluisterd kunnen worden en dit zal in de komende tijd alleen maar blijven groeien. Maar wat is een podcast nu eigenlijk? Een podcast is een audio-uitzending waarbij het audiobestand te streamen valt voor het publiek. In podcasts kan van alles worden besproken. Zo zijn er podcasts die spreken over thrillerverhalen, maar ook juist hele luchtige onderwerpen komen aan bod. Door de groeiende populariteit in Nederland beginnen podcasts steeds meer geld te kosten. De toenemende kosten voelen wij allemaal natuurlijk alleen al in de vaste lasten en boodschappen. Extra uitgaven voor podcasts is dan het laatste waar wij op zitten te wachten. Lees in dit artikel daarom waar en hoe je jouw favoriete podcast gratis kan luisteren. 

Een vrouw zittend op de grond met een koptelefoon op en een laptop voor haar

Tip 1: Spotify, de gratis podcast app

Voor de mensen die het nog niet kennen: Spotify is een app waar artiesten hun muziek online zetten voor het publiek om te streamen. Wat veel mensen alleen nog niet weten is dat je op Spotify ook podcasts kan luisteren. Voorbeelden van populaire podcasts op Spotify zijn: Over Mijn Lijk de podcast, Geuze & Gorgels, Help ik heb een puber en Omdenken de podcast. Naast bovenstaande podcasts worden er nog honderden aangeboden. Bij Spotify kan je ervoor kiezen om een betaald abonnement af te sluiten, maar dit hoeft niet. Ook is de optie er om een gratis account aan te maken, wat het heel toegankelijk maakt voor iedereen. Het voordeel van een betaald abonnement is dat er geen reclames tussendoor komen. Zit je er aan te denken een Spotify account af te sluiten? Dan kan je hier ook op besparen. Zo kun je als student een premium account afsluiten met wel €5 korting per maand. Als student betaal je namelijk maar €5,99 in plaats van €10,99 per maand. Naast studentenkorting kan je ook €12,50 korting krijgen bij het afsluiten van een familie abonnement via KPN. Bovendien kun je natuurlijk ook cadeaubonnen voor Spotify vragen voor je verjaardag, waardoor jij gratis of voor weinig van deze streamingdienst gebruik kunt maken. Zeg nu zelf, wie houdt er niet van korting?

Tip 2: Luister jouw favoriete podcast op Podimo

Podimo is hét platform voor podcasts en luisterboeken. Op dit platform wordt een breed scala aan podcasts aangeboden. Het verschil met Spotify is dat hier geen muziek wordt aangeboden maar enkel en alleen podcasts en luisterboeken. Dit zorgt ervoor dat het een overzichtelijke app is zonder ruis van muziekartiesten tussendoor. Je kan hier de podcasts downloaden, zodat ze ook offline te beluisteren vallen. Veel creators plaatsen hun podcast exclusief op Podimo, waardoor deze nergens anders te beluisteren vallen. Mocht je dus één specifieke podcast willen luisteren, kan het zijn dat dit alleen op Podimo te vinden is. Een paar voorbeelden van populaire exclusieve podcasts zijn: Moordcast, Alle Geschiedenis Ooit, Man Man Man en Zelfspodcast. Het nadeel van Podimo is dat een abonnement €6,99 per maand kost. Dit is dus niet helemaal gratis. Wel kan je kosteloos een proeftijd aanvragen. Je kunt dan 14 dagen gratis onbeperkt genieten van populaire podcasts. Mocht het toch tegenvallen, dan zit je nergens aan vast. Bevalt het wel, dan kun je overwegen een abonnement af te sluiten.

Een lachende man achter zijn laptop met een koptelefoon op

Tip 3: NPO Luister, de underdog in de podcast wereld

Waar NPO voor velen bekendstaat als de eerste drie zenders op televisie, heeft deze publieke omroep ook een nog wat onbekende kant. Naast de bekende televisieprogramma’s zoals 'Wie is de Mol’ en ‘Oogappels’ heeft de NPO een losstaande app, genaamd ‘NPO Luister’. Het is de gratis podcast app van Nederland. Op deze app kun je live radio en podcasts luisteren van de Nederlandse Publieke Omroep. Het grote voordeel van deze app is dat het volledig gratis te downloaden en gebruiken valt. Geen abonnementen waar je een jaar aan vast zit. Nog een voordeel aan deze app: het luisteren en downloaden kan onbeperkt. Populaire podcasts op deze app zijn: De Leeuw Lult Verder, Wie is de Mol, Alledaagse Vragen en NOS Voetbal Podcast.

Tip 4: Android of Apple, voor beiden wat wils

De battle tussen Android en Apple is vanaf moment één al aan. Maar voor podcasts luisteren maakt dit helemaal niets uit! Zo heb je voor Android de app: Google Podcasts. Hier kun je net zoals bij alle bovenstaande apps podcasts downloaden. Van slaap podcasts tot hele serieuze onderwerpen. Dit platform is helemaal gefocust op Android-toestellen, dat maakt het erg gebruiksvriendelijk. Als tegenhanger van Android heb je natuurlijk Apple. Hier is de app Apple Podcasts voor gelanceerd. De app werkt hetzelfde, maar is dan te bereiken via je Apple account en is daar dus vooral op gericht. Ook deze app wordt omschreven als gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Voor Apple heb je ook iTunes. Dit is eigenlijk de Spotify van Apple. Ook hier zijn podcasts te vinden. En het grootste voordeel van alles is dat beide apps gratis te gebruiken zijn!

Myrthe Kesseler

Geschreven door

Myrthe Kesseler

Sinds begin 2024 werk ik bij Kortingscode.nl, Dit doe ik naast mijn hectische baan als vestigingsmanager in de kinderopvang. Ik heb in 2023 namelijk mijn diploma in digital communication gehaald, omdat ik schrijven al vanaf kind heel erg leuk vind om te doen.

Gespecialiseerde onderwerpen

De onderwerpen waarmee ik affiniteit heb zijn uitjes, ondernemen en muziek gerelateerde onderwerpen. Maar ik vind eigenlijk alles leuk om over te schrijven!

Aanbevolen artikelen

Boekenwormen opgelet: tips voor gratis luisterboeken

Boekenwormen opgelet: tips voor gratis luisterboeken

Door Elize Zonnenberg19 jan 2024

Een momentje voor jezelf en heerlijk verdwijnen in een luisterboek. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan heb je vast veel aan de tips in dit artikel. Onze redactie zocht namelijk naar de beste manieren om gratis luisterboeken te downloaden.

Wil je meer tijd voor jezelf nemen? Zo geniet je gratis of low budget van jouw moment

Wil je meer tijd voor jezelf nemen? Zo geniet je gratis of low budget van jouw moment

Door Mirjam Collens7 feb 2023

Het is een uitdaging om in het dagelijks leven alle ballen hoog te houden. Het voelt soms of iedereen wat van je wil en de verwachtingen drukken lekker op je schouders. Tijd voor jezelf? Daar heb je geen tijd voor. Dat moet anders! Wij geven je advies hoe.

Een goedkope telefoon kopen kan met deze 9 handige bespaartips

Een goedkope telefoon kopen kan met deze 9 handige bespaartips

Door Aartie Narain9 aug 2022

Houdt de batterij van je telefoon het geen dag meer uit? Of is je toestel erg langzaam geworden? Dan is het tijd voor een nieuwe smartphone. Om je zoektocht naar een betaalbare telefoon wat makkelijk te maken, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·