Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Hoeveel kost HelloFresh? En andere veelgestelde vragen

Geschreven door:Sterre Marsman
Publicatiedatum:23 apr 2024
4 minuten leestijd
Persoon kookt gezonde gerechten

Het leven is druk, daar kunnen we allemaal over meepraten. Werken, sporten, sociaal zijn naar vrienden en familie, er is genoeg te doen. Dan is er ook nog zoiets als het huishouden, en goed voor jezelf zorgen. Gezond koken kan er in dit rijtje dan nog wel eens bij inschieten. Je moet maar net zin hebben om na een lange dag nog de supermarkt in te gaan. Kies dan ook nog maar eens de gezonde recepten uit: helemaal na een werkdag zijn magnetronmaaltijden ineens heel aantrekkelijk. Uit precies deze onhandigheden en moeite ontstond HelloFresh. De maaltijdbox bezorger die gezonde recepten en ingrediënten bij je thuis levert. Hieronder beantwoorden we de meestgestelde vragen over HelloFresh. Want hoeveel kost een maaltijdbox eigenlijk, en hoe kun je korting scoren op een abonnement?

Wat is HelloFresh?

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord: vandaag de dag heeft één op de tien Nederlanders wel eens een maaltijdbox besteld. Het bedrijf werd in 2011 opgericht in Berlijn met één doel: het makkelijker maken om een gezond gerecht op tafel te zetten. Dat gaat trouwens niet alleen om diner, inmiddels bestel je er ook een ontbijtbox, fruitbox, en zelfs een wijnbox. 

Samen gezond koken in de keuken

Hoe werkt HelloFresh?

HelloFresh werkt met een abonnementsservice. Dat betekent dat je eenmalig een abonnement afsluit, en vervolgens een box ontvangt zo vaak als je wilt. Je kan drie, vier of vijf maaltijden per week kiezen voor 1 tot en met 5 mensen. Het proces begint met het kiezen van gezonde HelloFresh recepten. Je kunt gaan voor vis of vlees, maar ook voor wie vegetarisch of vegan is, biedt HelloFresh genoeg opties aan. Ook zijn de recepten in handige categorieën ingedeeld. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor makkelijke recepten, of degene die snel klaar zijn. Zo hebben ze klaar in 25 minuten, en zelfs klaar in 15 minuten. Ideaal voor de echt drukke wezens onder ons. Ook kies je familiegerechten, zonder varkensvlees of caloriebewust. Vervolgens kies je hoe vaak je een box wilt ontvangen, voor hoeveel mensen je kookt en waar de box naartoe moet. Je kiest zelf je eigen bezorgmoment uit, dus zo kan het nooit gebeuren dat je niet thuis bent wanneer de maaltijdbox bezorgd wordt. Ook goed om te weten: je kunt de box wekelijks helemaal aanpassen of zelfs opzeggen, je zit dus nergens aan vast.

Wat kost HelloFresh? 

Daar is niet één antwoord op te geven, aangezien HelloFresh fanatiek kortingen aanbiedt. Maar we kunnen je wel ongeveer een idee geven. Een maaltijd voor één persoon kost via HelloFresh tussen de vier en tien euro. Als je voor meer personen en meer dagen bestelt, worden de kosten per portie al lager. Als je drie maaltijden per week bestelt voor één persoon, betaal je ongeveer €11 per maaltijd. Als je vijf maaltijden per week bestelt voor zes personen, kost één maaltijd je nog maar €4,30. Voor grote gezinnen is HelloFresh dus aantrekkelijk. Als je met één a twee personen bent, dan zijn de kosten vergelijkbaar met bezorg- en afhaalmaaltijden. Doorgaans is een maaltijdbox wel duurder dan boodschappen uit de supermarkt.

Hello Fresh maaltijdboxen op tafel

Betaal ik bezorgkosten bij HelloFresh? 

Ja. HelloFresh mag dan een voordelige manier zijn om ervoor te zorgen dat je wekelijks gezonde gerechten op tafel kan zetten, je betaalt wel bezorgkosten om de maaltijdbox bij je thuis te krijgen. De bezorgkosten zijn €5,99 per box. Voor wie wekelijks een box ontvangt, lopen de bezorgkosten dus wel op tot meer dan €20 per maand. Gelukkig zijn er regelmatig kortingscodes waarmee je kan besparen op bezorging, maar daarover later meer. 

Hoe kan ik HelloFresh korting krijgen? 

Nu zijn we aangekomen bij het belangrijkste onderdeel. Je kan namelijk flink wat korting krijgen op HelloFresh. Ze staan zelfs bekend om het feit dat ze eigenlijk altijd links en rechts allerlei aanbiedingen hebben, dus dat komt goed uit voor wie graag bespaart op de dagelijkse boodschappen. Korting scoren op HelloFresh werkt eigenlijk altijd door middel van een kortingscode. Zoiets als een sale hebben ze bij HelloFresh niet. De kortingscodes daarentegen, zijn niet te verwaarlozen. Ze bieden je echt heel veel korting op de maaltijdboxen. Zo is er bijvoorbeeld een HelloFresh kortingscode waarmee je wel 50% korting krijgt op je volgende box, of wel €160 korting op je volgende vier boxen.

Veel van de kortingscodes van HelloFresh zijn voor nieuwe klanten, maar een HelloFresh kortingscode voor bestaande klanten is er voor degene die hun box meer dan 12 maanden geleden hebben opgezegd, of een voor gratis bezorging. Daarnaast biedt HelloFresh ook jongerenkorting aan. Dat houdt in dat je onder de 26 wel €80 korting ontvangt op je eerste 4 boxen. Nog iets leuks voor jongeren: ook studenten pakken voordeel. Zij ontvangen wel 50% korting op hun eerste box, en 10% op alle volgende boxen. Op deze manier hoopt HelloFresh ook studenten op een gezonde manier in de keuken te krijgen. 

Persoon kookt gezonde gerechten

Zijn er maaltijdboxen die nog goedkoper zijn? 

Het concept van maaltijdboxen valt bij veel mensen in de smaak, en dus is HelloFresh zeker niet de enige aanbieder. Er zijn twee andere boxen die erg dicht bij HelloFresh in buurt komen, namelijk Marley Spoon en Green Chef. Marley Spoon biedt ook flexibele abonnementen aan waarbij je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals het aantal maaltijden per week en het aantal personen. Ook hier kan je je abonnement pauzeren, wijzigen of annuleren wanneer je maar wilt. Net als HelloFresh hebben ze ook opties voor vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden. Daarnaast bieden ze geweldige kortingen aan, zoals een Marley Spoon kortingscode voor €100 voordeel op je eerste vijf boxen.

Eigenlijk geldt al het bovenstaande ook voor Green Chef, alleen kunnen zij soms net iets duurder zijn. Dat komt doordat de focus ligt op het gebruiken van biologische ingrediënten, die wat meer kosten om in te kopen. Als je daar veel waarde aan hecht, is het dus slim om voor Green Chef te kiezen. Gelukkig is er goed nieuws: er zijn regelmatig kortingscode beschikbaar voor €90 korting.

Sterre Marsman

Geschreven door

Sterre Marsman

Schrijven en geld besparen zijn twee passies in mijn leven. Ik deel bij Kortingscode.nl daarom graag de beste bespaartips. In mijn vrije tijd fiets ik door Amsterdam op zoek naar leuke koffietentjes.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik heb een passie voor schrijven, waardoor geen enkel onderwerp mij te gek is. Ik deel graag mijn inzichten en ervaringen op het gebied van besparen in het dagelijks leven, zoals besparen op streamingsdiensten, huisdieren, online shoppen en hoe je zo goedkoop mogelijk op date kunt gaan.

Aanbevolen artikelen

Wil je goedkoop uit eten? Dan kun je deze 6 tips goed gebruiken

Wil je goedkoop uit eten? Dan kun je deze 6 tips goed gebruiken

Door Mirjam Collens24 jan 2023

De horecaprijzen rijzen momenteel de pan uit in Nederland. Wil je ergens een hapje eten, dan moet je vaak diep in de buidel tasten. Toch willen we ons zelf af en toe kunnen verwennen met een gezellig etentje buiten de deur. Dit kan nog steeds goedkoop met de juiste tips en trucs. Voordelig uit eten is nog nooit zo makkelijk geweest.

Met deze 7 bespaartips scoor jij een goedkoop sportschoolabonnement

Met deze 7 bespaartips scoor jij een goedkoop sportschoolabonnement

Door Elize Zonnenberg20 dec 2022

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus is het tijd voor goede voornemens. Meer sporten en geld sparen staan bij veel mensen bovenaan het lijstje. Je kunt deze doelen combineren door de tips in dit artikel door te nemen. We hebben namelijk de beste tips voor je verzameld om een sportschoolabonnement met korting te scoren.

Besparen op boodschappen via een app

Besparen op boodschappen via een app

Door Lieke Acket9 jan 2024

Tegenwoordig is er voor alles wel een app beschikbaar. Ook als je goedkoper boodschappen wilt doen. Hoe je dit doet? Dit heeft onze redactie voor je uitgezocht. In dit artikel staan de belangrijkste manieren op een rijtje. Boodschappen doen wordt zo nog veel leuker!

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·