Beleef een spectaculaire voorstelling voor een scherpe prijs

Hoe leuk het ook is om naar het theater te gaan, de prijs voor een ticket kan behoorlijk hoog zijn. Dat is ook begrijpelijk, want er komt heel wat kijken bij de productie van zo’n show. Wil jij naar een musical maar ben je bang dat dit niet in je budget past? Gelukkig zijn er manieren waarop je musical kaartjes met voordeel kunt scoren. In dit artikel lees je 7 tips om je ticket met korting te boeken.

1. Boek op tijd en scoor 20% korting

Een van de manieren waarop je korting kunt krijgen is door je tickets op tijd te boeken. Als je ver van tevoren boekt, ben je namelijk vaak een stuk goedkoper uit. Theaters willen namelijk graag de zalen uitverkopen en zullen je daarom vaak belonen als je ver van tevoren boekt. Hoeveel goedkoper je uit bent, verschilt per theater en per voorstelling, maar je kunt rekenen op een voordeel van gemiddeld 20%. Pak je agenda er dus bij en kijk of je over een paar weken of maanden een avond of middag voor een musical vrij kunt maken. Zo kun je niet alleen al die tijd uitkijken naar een leuke voorstelling, je bespaart er ook nog eens geld mee.

2. Pak tot wel 50% last minute korting bij Topticketshop

Niet alleen vroeg van tevoren, maar ook vlak voor de voorstelling kun je goedkope musical tickets kopen. Zoals gezegd hebben theaters liever volle zalen dan lege zalen en kun je tickets op het laatste moment vaak met veel voordeel bestellen. Hoeveel korting je op last minute musical tickets krijgt, verschilt ook in dit geval per theater en voorstelling, maar soms kun je tot wel 50% goedkoper uit zijn. Heb je dus deze week nog een avondje vrij? Kijk dan snel of er een leuke musical speelt en ga er met korting naartoe. Dat is nog eens een leuk en spontaan uitje.

Acteurs dansen op  het toneel

3. Bied op tickets en pak tot wel 50% korting

Op veilingssites kun je, als je slim biedt, ook veel korting op musical tickets krijgen. Met een goede tactiek ben je soms tot wel 50% goedkoper uit dan wanneer je je ticket bij het theater koopt. Met deze slimme tips pak je de meeste korting:

  • Bied op het laatste moment. Plaats je bod vlak voordat de veiling sluit. Zet bijvoorbeeld een timer een minuut voor de sluiting en kijk wat het hoogste bod is. Plaats jouw bod in de allerlaatste seconden en bied net een beetje meer dan de laatste bieder. Zo zorg je ervoor dat de veiling voor zo weinig mogelijk geld kunt winnen.
  • Bied op een tijdstip waarop weinig mensen online zijn. Zo voorkom je dat je tegen elkaar op gaat bieden en de prijs alsnog hoog uitvalt. Kijk bijvoorbeeld eens na middernacht of ‘s ochtends vroeg op veilingssites. Grote kans dat er dan weinig mensen aan het bieden zijn en zo scoor jij de hoogste korting.
  • Ga niet tegen mensen opbieden. Hou er rekening mee dat veel veilingen terugkeren, omdat er meerdere tickets zijn ingekocht. Als de veiling is gesloten, is de kans groot dat er nog eenzelfde veiling start. Wanneer je een fanatieke bieder tegenkomt, geef deze dan even voorrang en speel met de volgende ronde nog eens mee.

4. Koop goedkopere zitplekken

Je kunt ook voordelige tickets boeken door een goedkopere zitplek uit te kiezen. Op de voorste rijen heb je het beste zicht op het toneel, maar hiervoor betaal je ook een hogere prijs. Vind je het prima om in het achterste gedeelte van het theater te zitten? Dan ben je vaak tot wel 30% goedkoper uit. Je kunt tijdens het boeken je voorkeur aangeven en meteen zien hoeveel het prijsverschil is tussen de verschillende plekken. Neem dus even de tijd om te kijken wat de goedkoopste plekken zijn om een e-ticket met korting te bestellen.

5. Krijg tot 25% korting op muscials als ANWB-lid

De ANWB helpt je niet alleen uit de brand als je met pech langs de weg staat. Als lid kun je ook korting op leuke uitjes krijgen. Met ANWB eropuit krijg je korting op musea, pretparken, vakanties en ook op musicals. Via de website kun je alle musicals vinden die je op dit moment met korting kunt bezoeken. Soms scoor je bijvoorbeeld 20% korting op de musical Alladin en een andere keer krijg je weer 25% korting op Tina Turner musical tickets. Kijk dus snel op de website om te zien of er een leuke musical tussen staat.

Publiek applaudiseert in theater

6. Koop je tickets met tot 50% korting via kortingswebsites

Via een aantal kortingswebsites kun je veel soorten uitjes met korting boeken. Denk bijvoorbeeld aan Groupon, Actievandedag en Topticketshop. Deze websites kopen tickets in grote getalen in en kunnen je daardoor flinke korting geven. Het voordeel kan oplopen tot wel 50%, dus dat is zeker de moeite waard. Dat scheelt je namelijk al snel tientallen euro’s op tickets. Niet alle voorstellingen kun je op deze manier reserveren, want het ligt maar net aan het aanbod van deze kortingswebsites. Kijk dus snel welke musicals op dit moment worden aangeboden. Vaak zijn deze tickets in een bepaalde periode geldig, dus lees altijd goed de voorwaarden door.

7. Koop een tweedehands ticket met tot €30 korting

Het kan gebeuren dat je een ticket voor een voorstelling hebt gekocht en dat er iets anders tussenkomt. Bij Ticketswap kun je gekochte tickets aanbieden en met korting kopen. Handig voor als je van een ticket af wilt, maar ook een goede tip om geld te besparen. Tickets die hier worden aangeboden zijn namelijk vaak een stuk goedkoper dan wanneer je ze bij een theater aanschaft. Met de zoekfunctie kun je snel de voorstelling vinden die je zoekt en zie je in een handig overzicht of er op dit moment tickets beschikbaar zijn. Ook kun je een ticket alert aanzetten, zodat je een melding krijgt zodra er een ticket voor een bepaalde voorstelling beschikbaar is.