Welk huidtype heb jij en wat heb je dan nodig?

Voordat we beginnen met de tips, is het uiterst belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt en welke producten je nodig hebt. Mensen met een droge huid hebben bijvoorbeeld andere producten nodig om hun huid te hydrateren dan mensen met een wat vettere huid. Een andere belangrijke reden om te weten wat voor huidtype je hebt, is zodat je geen producten koopt die niet voor jouw huid geschikt zijn. Door alleen producten te kopen die voor jouw huid geschikt zijn voorkom je onnodige uitgaven op miskopen. Maak bij Douglas een gratis huidanalyse om te zien wat voor huidtype je hebt. Weten hoe de basics werken en wat je huid dagelijks nodig heeft, is het belangrijkst. Laten we om die reden hier ook direct mee starten.

wasgezicht

1. Bespaar tot wel 50% op gezichtsreiniging

Het zal voor weinigen onder ons natuurlijk een verrassing zijn, maar het is altijd goed om nog even te benadrukken dat voor goede gezichtsverzorging alleen je gezicht met water wassen niet voldoende is. Make-up producten of vervuiling van de lucht bedekken je huid dagelijks. Dit vuil verwijder je met een goed reinigingsproduct. Bij Yves Rocher bestel je gezichtsreiniging met tot wel 50% korting. Hiernaast hebben drogisterijen zoals de Etos vaak 1+1 gratis deals waardoor je gezichtsverzorging wel heel goedkoop kan inslaan. Door de aanbiedingen goed in de gaten te houden zorg jij ervoor dat je altijd een voorraad aan goedkope gezichtsreinigers hebt.

2. Shop je scrubs en peelings hier onder €10

Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen van de oppervlakte van je huid. Door dode huidcellen te verwijderen krijgt je huid door de nieuwe cellen een gezondere look en natuurlijke glans. Ook kleimaskers helpen goed bij het verwijderen van dode huidcellen. Deze maskers zijn vooral bij Holland & Barrett of Etos makkelijk te vinden. Hier heb je namelijk voor €2,99 al een masker wat dode huidcellen verwijdert. Een goede gezichtsscrub kan ook erg effectief zijn. Deze vind je bij verschillende beauty shops al vanaf gemiddeld €4. Niet zo van de maskers of scrubgels? Een goede scrub handschoen kan hier een uitkomst zijn. Een van mijn favoriete scrubhandschoenen is die van Douglas, je hebt deze al voor maar €4 in je badkamer.

sleepgoood

3. Bestel goedkope jade rollers bij Kruidvat of Douglas met 30% korting

Een jade roller is een bekend Chinees verzorgingsproduct. Deze rollers worden door veel mensen met Aziatische roots al jaren wordt gebruikt om rimpels voorkomen en het gezicht een natuurlijke glans te geven. Jade rollers zijn een goede voordelige investering voor goedkope skincare. Met een roller kan je jezelf namelijk voor de rest van je leven een gezichtsmassage geven. De rollers worden meestal van jade gemaakt, maar er zijn ook versies te koop die van rozenkwarts of amethist worden gemaakt. Je vindt al goedkope jade rollers bij de Kruidvat of Douglas met 30% korting. Bewaar je roller overdag in de koelkast zodat je hem aan het eind van de avond kan gebruiken om je gezicht een heerlijke verkoelende massage kan geven.

4. Hier scoor je goedkope dagcrème vaak 1+1 gratis

Een goede dagcrème is essentieel om je huid gehydrateerd te houden. Uitdroging van je gezicht kan leiden tot rode vlekjes en een gevoelige of zelfs geïrriteerde huid. Dat willen we natuurlijk het liefst mogelijk voorkomen. Een goede dag of nachtcrème helpt je om dit overdag of ook in de nacht te voorkomen. Bij Holland & Barrett koop je goedkope dagcrèmes geregeld 1+1 gratis. Terwijl je op bekende alles in een crèmes zoals die van Weleda soms tot wel 25% korting krijg. Genoeg opties dus om de crème te vinden die het beste past bij jouw huidtype zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen.

producten

5. Hier shop je voordelige lippenbalsem en ooggels

Een belangrijke regel om niet te vergeten tijdens het verzorgen van je gezicht is om de plekken waar de huid het dunst is, het beste en meeste te verzorgen. De plekken waar dit zeker geldt zijn je lippen en je oogleden. Plekjes waar de huid wat dunner is vertonen meer oneffenheden dan plekken met wat dikkere huid. Ook drogen deze stukjes huid veel sneller uit dan plekken waar de huid meer vocht op kan bouwen. Yves Rocher heeft een breed scala aan lippenbalsems en ooggels. Als abonnee scoor je op zalfjes voor je lippen nu 50% korting. De absolute klassieker onder de lippen balsems Rosebud Salve bestel je bijeen goede drogisterij al voor minder dan €10.

Extra tip van de redacteur

Een van mijn favoriete gezegdes is: “Beter voorkomen, dan genezen”. Zelf geef ik hier graag een grappige twist aan door te zeggen: “Voorkomen is voordeliger dan genezen”. Alle grappen terzijde spreekt het gezegde natuurlijk voor zichzelf. Een gezonde levensstijl kan veel aspecten van goede gezichtsverzorging een enorme boost geven. Veel water drinken in plaats van soda’s vol met ongezonde suikers, houdt je huid voldoende gehydrateerd. Een gezonde nachtrust en hoge slaapkwaliteit kan een gevoelige huid enorm helpen te kalmeren en herstellen. En een dieet gevuld met de dagelijkse benodigdheden, groentes en fruit is de beste fundering voor een glanzend en gezonde huid. Kort samen gevat: Leef zo gezond als dat je wilt dat je gezicht eruit ziet. Wanneer je dit doet, bereik je al 90% van een goedkope gezichtverzorgings routine.