Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Wat kost een vrijgezellenfeest en hoe kan je besparen? 5 onmisbare bespaartips voor een onvergetelijk feest!

Geschreven door:Myrthe Kesseler
Publicatiedatum:7 jun 2024
6 minuten leestijd
Toekomstige bruid met haar bruidsmeisjes

Vrijgezellenfeesten, de manier om het ongetrouwde leven nog een keer heel goed te vieren met vrienden en familie. Maar zoals bij elke grote viering, kunnen de kosten snel oplopen. In dit artikel geven we een overzicht van de kosten die je kunt verwachten en delen we slimme bespaartips zodat je een geweldig feest kunt organiseren zonder de bankrekening te plunderen.

5 Slimme tips om te besparen op jouw vrijgezellenfeest

Het is zo ver, jouw beste vriend / vriendin heeft besloten in het huwelijksbootje te stappen. Dit betekent voor jou natuurlijk maar één ding: Het vrijgezellenfeest staat voor de deur en jij mag die plannen! Vrijgezellenfeesten zijn er natuurlijk om met elkaar te lachen, te vieren en om herinneringen te maken met elkaar. Een ding is zeker: het maakt niet uit of je nou een rustig weekendje weg plant of juist een wilde nacht vol gekke opdrachten, de prijzen voor een vrijgezellenfeest kunnen aardig oplopen. In dit artikel lees je daarom allereerst wat je aan prijzen kunt verwachten, maar ook bespaartips om zo een goedkoop vrijgezellenfeest van jullie dromen te organiseren. Let’s get planning.

Wat kost een vrijgezellenfeest?

Voordat het plannen kan beginnen, is het wel handig om te weten wat qua prijzen een beetje gemiddeld is. Een vrijgezellenfeest kan natuurlijk qua kosten heel erg variëren, het is maar net hoe uitgebreid het gevierd wordt. Wel zijn er een aantal factoren die veel invloed kunnen hebben op de prijs van het feest. Denk aan het aantal gasten, de locatie, de duur van het feest, het vervoer en de activiteiten.

Gemiddeld kost een vrijgezellenfeest in Nederland tussen de €80 en €125 per persoon. Dit kan je natuurlijk duurder en goedkoper maken door voor budget opties te kiezen of juist voor meer luxe. Dit zijn vaak feesten waarbij geen overnachting is gerekend, mochten jullie wel ergens willen overnachten dan is dat gemiddeld €75 per persoon erbij. Ook de overnachting kan natuurlijk erg variëren in de kosten, zo betaal je voor het type overnachting (hotel, vakantiehuisje, airbnb etc.) maar ook voor de ligging van de accommodatie. Een overnachting in het hart van een stad is natuurlijk vaak al een stuk prijziger dan een overnachting in de rand van een stad. Lees verder voor slimme bespaartips.

Groep mannen vieren vrijgezellenfeest

Tip 1: Plan vooruit vanwege vroegboekkorting en andere aanbiedingen

Timing is key. Hoe eerder je begint met plannen, hoe meer tijd je hebt om aanbiedingen en kortingen te vinden. Eigenlijk geldt dit voor alles, de activiteiten, locaties en de eventuele overnachtingen. Net als met vakanties heb je bij het plannen van activiteiten en hotels vaak vroegboekkortingen. Dit komt doordat het op een gegeven moment vol raakt en mensen dan bereid zijn om meer te betalen, dus de prijzen kunnen dan hoger worden gemaakt. Daarbij zijn activiteiten en workshops vaak al snel volgeboekt, het kan dan zijn dat de gewenste activiteit niet door kan gaan, omdat er geen plek meer is. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Tip 2: Kies budgetvriendelijke activiteiten

Voor vrijgezellenfeesten staan vaak activiteiten of workshops op de planning. Megaleuk, maar soms ook megaprijzig. Deze activiteiten kunnen erg uiteenlopen van heel actief tot heel leerzaam. Of juist van een beetje jolig en grappig tot heel serieus en fanatiek. Omdat er zoveel aanbod is in activiteiten zijn er gelukkig ook genoeg budgetvriendelijke activiteiten. Denk aan escaperooms, kookworkshops, cocktailworkshops of bierproeverijen. Dit zijn activiteiten die gemiddeld 25 euro per persoon kosten, maar dit kan natuurlijk nog altijd goedkoper. Via Groupon kan je activiteiten met veel korting boeken, wie wil dat nou niet? 

Daarnaast werken veel ketens met groepskortingen. Vrijgezellenfeesten zijn vaak in grotere groepen, hierdoor kun je korting krijgen. Dit bieden ketens soms al aan tijdens het boeken, maar dit is niet altijd zo. Het is daarom altijd handig om even contact op te nemen met de organisatie en om hiernaar te vragen. Niet geschoten is altijd mis natuurlijk. 

Naast het vragen / boeken met groepskorting zijn er ook websites die activiteiten en workshops aanbieden met korting. Denk aan Social Deal is een website waarbij uitjes en overnachtingen worden aangeboden met soms wel 50% korting. Zeker het bekijken waard!

Tip 3: Wees creatief met zelfgemaakte versiering

Voor een vrijgezellenfeest is creativiteit een must, hoe gekker hoe beter. Het is natuurlijk een beetje traditie om de bruid of bruidegom op een creatieve manier in de spotlights te zetten. Dit kan door zelfgemaakte props en opdrachten. Hier is wel een beetje creativiteit en originaliteit voor nodig. Wel zijn deze tips mega budgetvriendelijk. Zo kan je zelf goedkope vrijgezellen T-shirts maken door bij de Zeeman basics T-shirts te kopen en deze te laten bedrukken met een foto. Ook kan je dit doen met petjes, sjerpen, noem het maar op. Naast de kledingmerch kun je zelf ook vrijgezellenfeest decoratie maken. Denk aan eigen slingers, ballonnen en feesthoedjes. Dit hoeft dus echt niet duur te zijn en vaak valt dit ook nog het meest in de smaak, omdat er echt tijd en persoonlijkheid in zit. Ook de opdrachten kunnen low budget met een beetje creativiteit. Zo kan je een eigen bingokaart voor opdrachten maken die afgevinkt moeten worden of een speurtocht uitzetten in de stad. Laat de creativiteit hier de vrije loop, want met een drankje in de hand en goed gezelschap wordt dit zeker onvergetelijk. 

Mocht het zelf maken van versiering/ feestartikelen toch te tijdrovend zijn. Dan zijn er ook kortingen te behalen bij al bestaande feestwinkels. Zo kan je bij de Feestbazaar tot 50% korting krijgen op kostuums en decoraties. Of kun je bij Fun en Feest 20% korting krijgen op feestartikelen.

Een vriendengroep in een karaokebar

Tip 4: Bepaal een budget voor het feest

Bij het organiseren van een feest met een grote groep gebeurt het al snel dat er meer uit wordt gegeven dan van tevoren bedacht. Het is dan handig om voordat er dingen worden geboekt en vastgelegd te overleggen wat het maximale bedrag is dat uitgegeven mag worden. Zoek hierin met elkaar een middenweg, want de een kan misschien meer missen dan de ander. Houdt met het opgestelde budget ook rekening met kosten die je van tevoren nog niet weet. Denk aan drankjes, lunch en avondeten. Dit zijn namelijk kosten die kunnen variëren afhankelijk van hoeveel er besteld wordt. Ook zijn reiskosten voor iedereen anders, omdat iedereen ergens anders vandaan moet komen. Het is daarom handig om alle kosten over iedereen te verdelen, zodat iedereen evenveel betaalt. 

Met een van tevoren afgesproken bedrag, kan je veel gerichter zoeken naar activiteiten en workshops. Op die manier blijf je sneller binnen het budget dan als hier niet over nagedacht wordt. Om te besparen op het eten kan je ervoor kiezen om dit bij iemand thuis te doen. Denk aan een barbecue in iemands tuin, of picknicken in het park. Op die manier kan je de kosten inrekenen, omdat daar boodschappen voor gedaan moeten worden, dit komt dan niet meer achteraf. Om de reiskosten laag te houden is het handig om het feest centraal en lokaal te vieren. Zoek dan ook voor activiteiten en workshops in de buurt.

Tip 5: Leg alle herinneringen voordelig vast

Om ervoor te zorgen dat deze dag voor altijd herinnerd kan blijven, nog één laatste tip: zorg voor beeldmateriaal. Dit kan door foto’s te maken op de telefoon, een foto bingo te doen met wegwerpcamera’s of door een polaroid camera mee te nemen op stap. Deze foto’s kunnen worden ingelijst, in een fotoboek worden gedaan of zelfs worden afgedrukt op telefoonhoesjes. Dit artikel zou natuurlijk niet rond zijn als daar geen bespaartip over geschreven zou worden. Om de foto’s achteraf op een originele en betaalbare manier af te drukken kan je gebruik maken van Fotocadeau.nl, hier kan je de foto’s namelijk op originele manieren afdrukken met wel 75% korting.

Dit is ook leuk om achteraf nog cadeau te doen aan de bruid/bruidegom. Op die manier kan deze bijzondere dag die als het goed is once in a lifetime is voor altijd worden herinnerd.

Bonustip: Vergeet niet te genieten

Als het goed is, trouwt de bruid/ bruidegom in spe maar één keer. Vergeet daarom vooral niet te genieten en maak het een onvergetelijk feest. Door de organisatie van tevoren al helemaal rond te hebben, kunnen jullie samen grenzeloos genieten van elkaar.

Myrthe Kesseler

Geschreven door

Myrthe Kesseler

Sinds begin 2024 werk ik bij Kortingscode.nl, Dit doe ik naast mijn hectische baan als vestigingsmanager in de kinderopvang. Ik heb in 2023 namelijk mijn diploma in digital communication gehaald, omdat ik schrijven al vanaf kind heel erg leuk vind om te doen.

Gespecialiseerde onderwerpen

De onderwerpen waarmee ik affiniteit heb zijn uitjes, ondernemen en muziek gerelateerde onderwerpen. Maar ik vind eigenlijk alles leuk om over te schrijven!

Aanbevolen artikelen

De ultieme gids voor een goedkope bruiloft

De ultieme gids voor een goedkope bruiloft

Door Elize Zonnenberg6 sep 2022

Je bruiloft, de mooiste dag van je leven, maar voor veel mensen ook de duurste. Uit onderzoek is gebleken dat een bruiloft gemiddeld €15.000 kost. En dat budget is voor veel mensen niet weggelegd. Gelukkig kun je ook met een veel kleiner budget je droombruiloft waarmaken. Wij hebben acht tips voor je verzameld waarmee je op je uitgaven kunt besparen.

7x handige tips voor een goedkope huwelijksreis

7x handige tips voor een goedkope huwelijksreis

Door Brigit Leegwater7 jul 2023

Ben je op zoek naar tips voor een goedkope huwelijksreis? Een bruiloft kost vaak al een rib uit je lijf, maar na al de stress wil je natuurlijk ook even lekker relaxen en kostbare herinneringen maken. Je zal er snel achter komen dat het plannen van een onvergetelijke huwelijksreis met een budget een uitdaging is. Als je online op zoek gaat naar leuke bestemmingen en hotels om samen van de eerste dagen van je huwelijk te genieten, kom je snel bij duurdere opties uit. Toch zijn er ook genoeg opties die binnen jouw budget vallen. Je moet alleen maar even weten waar je op moet letten en daar kunnen wij jou bij helpen.

Is het binnenkort feest bij jou thuis? Zo maak je goedkope hapjes

Is het binnenkort feest bij jou thuis? Zo maak je goedkope hapjes

Door Elize Zonnenberg11 jul 2023

Organiseer je binnenkort een borrel of vier je jouw verjaardag? Maak dan indruk op je gasten met heerlijke hapjes, die ook nog goedkoop zijn. Genieten van eten en binnen je budget blijven is toch het beste wat er is? Wij vinden van wel. Daarom heeft onze redactie onderzocht hoe je goedkope borrelhapjes kunt maken.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·