Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Entreeprijzen pretparken 2019

De lente is alweer in volle gang en dat betekent dat pretparken weer massaal bezocht worden. Een dag met het hele gezin kan best duur zijn. Wij zochten uit wat de entreeprijzen van 18 grote pretparken in en rondom Nederland zijn en vergeleken deze met de prijzen van vorig jaar.

Enkele conclusies:

  • Plopsa Indoor Hasselt en Coevorden zijn met €89,96 het goedkoopst voor het hele gezin (4 personen + parkeren).
  • In Nederland ben je met het hele gezin het duurst uit bij de Efteling, namelijk zo’n €170 voor toegang en parkeren (2018: €158). Walibi Holland volgt met €146,50.
  • Phantasialand is het duurste van de 18 pretparken. Voor een dagje met het hele gezin, inclusief parkeren, ben je daar €203 kwijt.
  • Gemiddeld is een gezin zo’n €134 (2018: €130) kwijt aan alleen tickets en parkeren.
  • Je bespaart gemiddeld €18 per gezin wanneer je online tickets bestelt. Dat is gemiddeld zo’n 14% goedkoper.
  • Kassaprijzen van de 18 pretparken zijn dit jaar gemiddeld €0,88 duurder.

Verschil in entreeprijs loopt op tot €27,50

De duurste pretparken vind je net over de grens. Bij Phantasialand en Movie Park Germany betaal je €49,50 en €40,50 p.p. voor een entreeticket. In Nederland is de Efteling het duurst met tickets van €40 per stuk. De Efteling heeft dit jaar variabele entreeprijzen en heeft de entreeprijs met €2 verhoogd. Zo kosten reguliere tickets €40, maar betaal je €42 op dagen dat het park langer open is.

Er zijn ook goedkopere alternatieven. Plopsa Indoor in Hasselt (BE) en Plopsa Indoor Coevorden zijn het goedkoopst met beide een prijs van €19,99 per ticket. Ook Drievliet en Avonturenpark Hellendoorn (€24,50) zijn relatief goed betaalbaar.

 

Vergeet de parkeerkosten niet

Kosten die tijdens een dagje uit vaak vergeten worden, zijn die voor het parkeren. Parkeerkosten liggen over het algemeen tussen de €0 en €10 bij de verschillende parken. Alleen bij Julianatoren is het parkeren gratis.

Entreeprijzen vergeleken met vorig jaar

Veel entreeprijzen zijn dit jaar aangepast bij de pretparken. Gemiddeld zijn de kassaprijzen met €0,88 gestegen. Een verklaring hiervoor kan de btw-verhoging van 6% naar 9% zijn. Opvallend is dat de kassaprijs van Movie Park Germany €5 goedkoper is geworden ten opzichte van vorig jaar.

Plan je bezoek en bespaar veel geld

Ondanks dat een dagje uit vrij duur is, zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen. Bijvoorbeeld door tickets van tevoren online te boeken. Hiermee bespaar je gemiddeld zo’n €4,50, maar soms scheelt het zelfs nog meer. Zo is het verschil bij Slagharen en Bobbejaanland zo’n €16. Bij Movie Park Germany kan het zo’n €11 schelen. De prijzen op datum zijn vaak goedkoper. Het loont dus om je bezoek van tevoren te plannen.

 

Andere tips:

  • Plan een bezoek buiten het hoogseizoen. De prijs kan per dag veel verschillen.
  • Tickets met een vaste datum zijn vaak goedkoper.
  • Houd spaaracties voor pretparken in de gaten. Bij Albert Heijn kun je bijvoorbeeld regelmatig sparen voor korting op je Efteling-tickets.
  • Ga je naar één van de parken over de grens? Gooi dan meteen de benzinetank vol in België of Duitsland. Op het moment van schrijven ligt de benzineprijs zo’n €0,40 lager dan in Nederland. Belgen die naar Nederland gaan, kunnen weer besparen op diesel in Nederland.


Bekijk alle informatie in het overzicht met data van het onderzoek.

Interactieve map van NL & BE met alle prijzen, parkeertarieven, prijs per gezin en prijs per attractie:

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·