Entreeprijzen pretparken 2019

De lente is alweer in volle gang en dat betekent dat pretparken weer massaal bezocht worden. Een dag met het hele gezin kan best duur zijn. Wij zochten uit wat de entreeprijzen van 18 grote pretparken in en rondom Nederland zijn en vergeleken deze met de prijzen van vorig jaar.

Enkele conclusies:

Verschil in entreeprijs loopt op tot €27,50

De duurste pretparken vind je net over de grens. Bij Phantasialand en Movie Park Germany betaal je €49,50 en €40,50 p.p. voor een entreeticket. In Nederland is de Efteling het duurst met tickets van €40 per stuk. De Efteling heeft dit jaar variabele entreeprijzen en heeft de entreeprijs met €2 verhoogd. Zo kosten reguliere tickets €40, maar betaal je €42 op dagen dat het park langer open is.

Er zijn ook goedkopere alternatieven. Plopsa Indoor in Hasselt (BE) en Plopsa Indoor Coevorden zijn het goedkoopst met beide een prijs van €19,99 per ticket. Ook Drievliet en Avonturenpark Hellendoorn (€24,50) zijn relatief goed betaalbaar.

 

Vergeet de parkeerkosten niet

Kosten die tijdens een dagje uit vaak vergeten worden, zijn die voor het parkeren. Parkeerkosten liggen over het algemeen tussen de €0 en €10 bij de verschillende parken. Alleen bij Julianatoren is het parkeren gratis.

Entreeprijzen vergeleken met vorig jaar

Veel entreeprijzen zijn dit jaar aangepast bij de pretparken. Gemiddeld zijn de kassaprijzen met €0,88 gestegen. Een verklaring hiervoor kan de btw-verhoging van 6% naar 9% zijn. Opvallend is dat de kassaprijs van Movie Park Germany €5 goedkoper is geworden ten opzichte van vorig jaar.

Plan je bezoek en bespaar veel geld

Ondanks dat een dagje uit vrij duur is, zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen. Bijvoorbeeld door tickets van tevoren online te boeken. Hiermee bespaar je gemiddeld zo’n €4,50, maar soms scheelt het zelfs nog meer. Zo is het verschil bij Slagharen en Bobbejaanland zo’n €16. Bij Movie Park Germany kan het zo’n €11 schelen. De prijzen op datum zijn vaak goedkoper. Het loont dus om je bezoek van tevoren te plannen.

 

Andere tips:


Bekijk alle informatie in het overzicht met data van het onderzoek.

Interactieve map van NL & BE met alle prijzen, parkeertarieven, prijs per gezin en prijs per attractie: