De beste tips voor een goedkoop interieur

Wie denkt aan een nieuw interieur denkt misschien direct aan een bezoek aan onze geliefde Zweedse meubelgigant waar je dan altijd de deur uitloopt met minimaal zes geurkaarsen die je niet nodig had. Als je jezelf hierin herkent, dan herken je waarschijnlijk ook het moment bij de kassa waar al die Billy kasten en je Kalas servies bij elkaar toch ineens niet zo voordelig meer zijn. Met andere woorden, het kost je hartstikke veel geld. Alle tips zijn low budget, en toegankelijk voor iedereen. Je hoeft dus geen professioneel klusjesman of -vrouw te zijn of met een acht-delige boorset aan de gang. Dat scheelt.

1. Ga zelf aan de slag en knap oude meubels op

Hoe leuk het ook zou zijn om te kunnen knippen met je vingers en in een compleet ingerichte woonkamer te staan, dat is niet hoe het werkt. Het zou ook zonde zijn, het is namelijk leuk en ontspannend om aan de slag te gaan in huis, helemaal als je daarna kan genieten van het resultaat vanaf je nieuwe bank. Dus: tijd om in de DIY (Do It Yourself) ideeën te duiken. Hier staat het internet werkelijk waar overvol mee. Het is ook ideaal: je kunt je eigen meubels, decoraties en accessoires maken zonder dat je veel geld hoeft uit te geven. Denk aan het schilderen van oude meubels om ze een heel nieuw leven te geven tot het maken van je eigen lampenkap met oude stoffen. De benodigdheden voor je creatieve uitspattingen hoeven ook niet duur te zijn. Je kan ze bijvoorbeeld gewoon vinden bij de Action. Hou dan ook gelijk de aanbiedingen in de gaten, zodat je je huis kan inrichten met korting.

2. Vind inspiratie op Pinterest en shop accessoires met 40% korting

De start van ieder succesvol interieur begint bij het opdoen van inspiratie. Hiervoor is Pinterest je allerbeste vriend. Duik in de eindeloze plaatjes van prachtig gestylde keukens en knusse slaapkamers. Wat een leuke manier is om een nieuwe sfeer in je woon- of slaapkamer te brengen is een poster muur. Hier staat Pinterest vol mee, dus kan je genoeg inspiratie opdoen. De posters kun je vervolgens bestellen bij een website als Posters.nl. Daar hebben ze vaak kortingscodes, waarmee je tot wel 40% kunt besparen op decoratie voor aan de muur. Dat helpt aardig mee om je huis budget te decoreren. Voor je het weet heb je goedkoop je muren omgetoverd tot een museum.

3. Geef je muren een nieuwe uitstraling met goedkope verf

Naast het idee om posters aan de muur te hangen, is het ook een goede optie om de muur eens een ander kleurtje te geven. Wit is ook maar zo wit. Het verven van één muur in je woonkamer kan direct de hele ruimte een andere sfeer geven. Efficiënt en effectief, daar houden we van. Ga bijvoorbeeld voor een zomers pasteltintje, of juist een warmere kleur voor een rustig effect. Verf kan je met dank aan goede aanbiedingen soms goedkoop inslaan, en dus is het een goede manier om je huis goedkoop weer te laten stralen. Als je zeker bent van de kleur, kun je verf zelfs online bestellen bij een webwinkel als Verf.nl. Houd dan altijd eerst even de kortingscodes in de gaten, zodat je verf kunt bestellen met 20% korting. Deze verschijnen regelmatig, dus het zou zonde zijn om de volle prijs te betalen.

4. Ga voor kleine aanpassingen met voordelige accessoires

Om je huis in te richten heb je natuurlijk de grote meubels nodig als een bank en een eettafel, maar het zijn juist de kleine elementen die een ruimte tot leven brengen. Is dat even handig. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe kussenslopen je bank helemaal omtoveren. En een mooie vaas op tafel doet hetzelfde. De vensterbanken maak je af met planten en een goede kandelaar, en ineens heeft je huis een stuk meer sfeer. Deze items kosten gelukkig een stuk minder dan je bank, dus zo kun je low budget een gezellige sfeer creëren. Verlichting is ook erg belangrijk. Als je net je leuke nieuwe kaarsen heb aangestoken en vervolgens een tl-lamp aanzet waardoor het lijkt alsof je in de wachtkamer van de tandarts zit, is het nog steeds niet erg gezellig.

Voor goedkope lampen moet je zijn bij een winkel als Jysk. Alle bovenstaande items kun je daar in één keer inslaan. En het is de uitgelezen winkel om woondecoratie te kopen met korting. Dankzij aanbiedingen en kortingscodes kun je vaak tot wel 30% besparen op je aankoop. Voor je het weet zit jij straks op de bank in een stralend nieuw huis. En is je portemonnee niet volledig leeg. Dan heb je eettafel dus niet voor niets. Gelukkig maar.